Децата, хигиената и Maliva. Включете се в дискусията и открийте приказната нежност!

• 18 833
  • 858
  •   1
Отговори
# 180
Имам две деца. Всекидневно им обяснявам, че хигиената, е в това ръчичките ни да са чисти, очичките и лицето,също. Те, децата ми, много добре знаят, че ако не се спазват лична хигиена много по-лесно ще се разболеят.
За да им помогна да изградят полезни навици, всеки път им напомням кога и как да се мият.
Дрехите, с които са били днес, винаги да бъдат оставяни за пране.
Даваме и личен пример ☺

# 181
Под формата на игра се старая да му обяснявам колко е нужна хигиена,също и с гледане на клипчета свързани с това

# 182
Примерът е много важен. Говоря, показвам, следя много често. Имахме медицинска книжка за микробите и бактериите, в която беше много интересно обяснено защо трябва да се спазват хигиенни правила. Мисля, че интуитивно нещата се развиха. Но не спирам да следя и напомням, когато трябва, да се мият ръце, лице, и т. н.

# 183
  • Mediterraneo
Моите вече са големи, с отдавна изградени хигиенни навици. Но в началото на епидемията преди месец, когато никой не се интересуваше твърде, купих дезинфектанти и мокри кърпи и им обясних защо трябва да се ползват упорито в момента.

# 184
Обяснявам, че хигиената е важна, за да сме здрави. Често миене, къпане, пране на дрехите всеки ден. Че често ниската хигиена води до сериозни бокести.

# 185
За мен хигиената е много важна и с примери показвам на детето си ежедневните хигиенни навици.Първият и задължителен урок, който детето трябва да научи, е да мие ръцете си преди хранене, след игра, когато е пипало домашния ни  любимец или е ходило до тоалетната.Да  си мие зъбите сутрин и след хранене.

# 186
Моето момиче е на 6 г. и вече има изградени хигиенни навици, но винаги я поощрявам. Когато мъничко и е досадно  понякога,  аз и измислям нестандартен начин като и позволявам да влезе в банята с любимата си кукла, за да я изкъпе или я предизвиквам като и давам за пример баткото.

# 187
Ще му обясня, че е важно да се поддържа чист, защото първо така премахва микроби и бактерии, които могат да го разболеят- тук ще дам за пример как го боли коремче, гърло или повръща. И после бих споменала, че така ще е чист, красив и ухаещ приятно и ще привлича много приятели и приятелки Simple Smile

# 188
На първо място смятам, че най-важен е личният пример. Естествено ако детето е малко, както дъщеря ми, обяснявам под формата на игра и с помощта на песнички, използване на играчки (къпем любимото пате), показвам и картинки, че трябва да си мием лицето и ръцете, за да сме здрави.

# 189
Бих обяснила, че хигиената е важна за здравето ни, защото навсякъде около нас има малки невидими бактерии, които не бива да попадат в организма ни! Затова трябва да мием ръцете си, зъбите и да се къпем всяка вечер! Така човек изглежда добре и е здрав!

# 190
Моето дете е на 5 г. и има изградени хигиенни навици. Знае, че ръцете се мият преди и след ядене, след разходка навън, след тоалетна и винаги, когато са й мръсни от рисуване и игра. Обяснила съм й,че така ръчичките са чисти и щастливи, няма мръсотия под ноктите и няма да влязат микроби в коремчето. Лицето се мие всяка сутрин, след разходка, преди лягане. Давам личен пример, защото това е най-важното.

# 191
Моят опит е постоянно говорене и напомняне, докато не стане навик. А също и личният пример, разбира се.

# 192
С песнички и игри обяснявам колко е важна хигиената и с личен пример

# 193
Най-редовно им обяснявам, че по мръсните ръцете се събират вредни микроорганизми, микроби и бацили, които носят болести и зарази, затова трябва да поддържат ръцете си чисти, особено когато сме дошли от вън, или сме пипали мръсни предмети, или пък сме ползвали тоалетната. Обяснявам им, че миенето на ръце преди и след ядене е правило, и трябва да се спазва стриктно, за да са здрави! Също така ги уча да броят до 20, когато мият ръцете си със сапун и да се подсушават с чиста кърпа.

# 194
Сина ми е на 3г, обяснявам му, че за да е здрав ръчичките трябва да се мият често , и че има малки невидими микроби, които трябва да махнем от пръсчетата Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт