Децата, хигиената и Maliva. Включете се в дискусията и открийте приказната нежност!

• 18 836
  • 858
  •   1
Отговори
# 225
Моите деца са вече големи, с изградени навици. Винаги съм им казвала, че хигиената и чистотата са здраве. А то е най-важното.

# 226
  • Ямбол
Обяснявам за важността на хигиената за нашето здраве, за микробите и т.н. Но мисля, че личния пример е много важен.

# 227
  • Г. О.
Обяснявам му, че хигиената е нещо, което трябва да се спазва, за да бъдем здрави. Както мама и тати са винаги чисти, изкъпани и с измити ръчички, така и то трябва да се мие и къпе. Ще разглеждаме и детски книжки, в които е изобразено всичко нагледно - за микробите, къде се намират, какво причиняват и т.н.

# 228
Ще му обясня, че има микроби,които
 са много малки и затова не ги вижда. И затова трябва редовно да поддържа хигиената си.Обяснявам и показвам.

# 229
Обяснявам, че по всички предмети живеят микроби - мънички чудовища, с големи зъби. Когато пипне с ръчичката нещо, микробите налазват ръцете и оттам отиват в гърлото и коремчето. И започват да хапват от коремчето. Затова трябва хубаво да насапунисаме ръцете, за да им влезе в очите на микробите сапун, да им залюти и панически да избягат. Всяка вечер трябва да се къпем, защото някой микроб може да се е покатерил по краченце или главичка. Когато сме чисти, тогава ще сме здрави.

# 230
Обеснила съм му за  болестите за микробите и колко опасни са те за нас,че хигиената е много важна ,защото ако нямаме добра хигиена ще се разболеем.

# 231
Учим се,че миенето на ръцете след излизане навън,преди хранене и изобщо всеки път след тоалетна е изключително важно за нашето здраве и за предотвратяване на инфекции. Също така как и за какво използваме тоалетната хартия. С времето се научи ,че е важно и отговорно и дори ако кихне в ръчички тича към банята да ги измие Simple Smile

# 232
  • София
Според мен е много важно как се учи детето на хигиена,мисля,че е по-добре под формата на игра,на някаква закачка.Защото за много дечица миенето на зъбките или ръцете се превръща в досадно занимание!

# 233
  • Samokov
Уча като давам пример. Миене след всяко излизане, посещение на тоалетна,преди хранене и т.н . Пускала съм и интересни филмчета по тази тема

# 234
От малък ще в научен на хигиена чрез добрия пример. Като по-голям ще си има книжки, филмчета и микроскоп за да навлезе в микроскопичния свят. Бактерии няма да види, но ще знае за тях и какво може да причинят.

# 235
  • София
На моите деца обяснявам постоянно колко важна е личната хигиена и как от нея зависи и нашето здраве. Сега с малкия гледаме едно клипче как неговите любими герои си мият ръцете и зъбките - колко важно е сме чисти за да не ни боли коремчето и да може да погалим другарче с чисти ръчички Simple Smile

# 236
Децата ми са големи  вече, но уча внучетата колко е важно да са с чисти ръчички. Как микробите са навсякъде и вирусите и ако искат да са здрави. трябва да са чисти.

# 237
  • София
Първият ни въпрос е: Представете си, че пред вас стои детето ви. Как бихте му обяснили какво е хигиената и защо тя е толкова важна за нашето здраве?

Обяснявам с буболечки, че са лоши и влизат в тялото. Детето вече е по-голямо и дори и с микроби съм почнала да обяснявам. Имаме една книжка и често я разглеждаме - трябва да се мият ръцете след излизане на вън, преди хранене и др.; защото ако не се мият после човечето в книжката е болно повръща, има диария и му е лошо. Детето харесва книжката и чето я разглежда дори и само.

# 238
  • софия
Децата ми знаят, че хигиената е здраве! Говорим си за това всеки ден!

# 239
На моето детете му обяснявам, че всички болести идват от мръсни ръчички. Постоянно го уча да не забравя да си измива ръчичките. Обяснявам и за зъбките как се мият и защо. Как после ще го болят, ако не ги мие и ги нападнат микробчета и ще ги изядат и ще започнат дя стават дупчици.

Общи условия

Активация на акаунт