Децата, хигиената и Maliva. Включете се в дискусията и открийте приказната нежност!

• 18 845
  • 858
  •   1
Отговори
# 285
  • Сф
Хигиенните навици се изграждат от най-ранно детство.За това имаме отговорност най-вече ние като родители. Учим да се мият ръцете,да не се слагат боклуци в устата, да се поддържат чисти зъби, тяло,дрехи.Също личният пример на нас като възрастни спомага за изграждането на навици за хигиена у децата ни.
Децата разбират още от малки, така че единствено е необходимо да им говорим колко е важна хигиената и да им обръщаме внимание как трябва да се случват нещата, защото лошата хигиена води до болести и зарази.

# 286
Синът ми е на 4г. Обяснявам му, че на всякъде има микроби и трябва да си мием ръцете, лицето и зъбките. Сега при това извънредно положение си слагаме и дезинфектант и той знае, че вирусите и бактериите са опасни.

# 287
  • софия
Синът ми вече  е голям, но като малък мисля ,че успях да му  създам добри хигиенни навици.Да знае ,че  има важни принципи, които трябва да спазваме - да си мием често ръце, да си пуска душ всеки ден, да е винаги чист и спретнат.

# 288
На първо място бих обяснила хигиената със своя личен пример. Показвам миене на ръце и зъбки под формата на игра, четем книжки и говорим за лошите микроби, както и поощрявам добрите хигиенни навици с малки подаръчета.

# 289
Децата ми пораснаха и с радост виждам ,че съм ги научил на добра хигиена-миене на зъби сутрин и вечер,миене на ръце при влизане вкъщи,почистване редовно на детските стаи и проветряване всеки ден.

# 290
Каквото и да си говорим, най-важен е личният пример!

# 291
Обеснявам нагледно, давам пример, показвам как е правилно измиването със сапун, а не само намокрянето.Радвам се , че имам успех и миенето стана част от ежедневието.

# 292
Защо хигиената е толкова важна за децата?

Хигиената е важна за всеки човек. Тя е от особено значение за родителите, които винаги искат най-доброто за децата си. А децата, от своя страна, искат да лудуват, да изследват света около себе си и... да се цапат. Добрата хигиена обаче не само предпазва малчуганите от вируси и настинки, а и доказано повишава тяхната самооценка и увереност. Това превръща изграждането на хигиенни навици в основен приоритет за родителя.

Какви са предизвикателствата пред родителите?

Почти всеки родител среща трудности в комуникацията с детето относно простите хигиенни правила. Как да убедим децата, че е важно да си мият зъбите сутрин и вечер? Как да ги научим да си слагат ръка на устата, когато кашлят? Как да ги накараме да разберат колко е важно миенето на ръцете и взимането на душ всеки ден?

Убеждаването на едно хлапе не е лесна задача, но колкото по-рано съумеем да изградим у него добри хигиенни правила, толкова по-добре. Ако научим детето още от малко да спазва определена рутина, пораствайки, на него ще му е изключително лесно и приятно да я спазва и в зряла възраст.

Как да създадем хигиенни навици на децата си?

Родителят е този, който без притеснение трябва да обясни на децата, че хигиената е в основата на здравето. Когато децата са малки, това най-често става с личен пример, а в тийнейджърска възраст – с открит разговор по темата.
Колкото и да сме убедителни като родители обаче, понякога децата просто отказват да следват съветите ни. В такива моменти се нуждаем от приказен помощник, който да ни съдейства. Точно затова Maliva създаде тоалетна хартия с грижа към семейството, която притежава несравнима мекота и нежност. Тя бързо се превръща в любима на всяко хлапе не само заради своята деликатност, а и заради своето лице – пухкавото бяло Малче. С вълшебните си аромати и красиви визии Maliva превръща изпълнението на хигиенните навици в истинско удоволствие.

С Maliva хигиената е по-лесна, а децата и родителите – по-щастливи!

Включете се в играта на Maliva и BG-Mamma!

Споделете с нас вашия опит в създаването на хигиенни навици на хлапетата.
През следващите две седмици ще ви зададем два въпроса, като 100 души от всички коментирали в темата ще получат възможност да тестват приказната нежност на Maliva.

Първият ни въпрос е: Представете си, че пред вас стои детето ви. Как бихте му обяснили какво е хигиената и защо тя е толкова важна за нашето здраве?

100 от вас ще спечелят специалната кутия на Maliva, която включва 3 пакета по 8 рула тоалетна хартия, 8 рула кухненско руло, 2 пакета салфетки. Победителите ще имат ангажимент да споделят опита си с продукта в кратка анкета.

Моля, запознайте се с Общите условия на активацията тук.

# 293
Моята дъщеря е на осем месеца и вече знае, че, като се събуди си мием ръцете и лицето. Много обича и на ден по пет-шест пъти иска на мивката да се мием.

# 294
Ще обясня на моето дете ,че хигиената е много важно нещо ,защото ако не си мие ръцете със сапун след всяко излизане,прибиране, влизане и излизане от тоалетната и винаги когато са мръсни ,защото живеят по кожата на ръцете едни малки човечета който искат да се приберат в къщи с помоща на сапунените мехури и с водата .🤗Така се научихме да помагаме всеки път на човечетата да стигнат до вкъщи 😊

# 295
по какъв начин да се поднесе информацията на детето-  какво е хигиената и защо тя е толкова важна за нашето здраве,  зависи от възрастта на детето- занимателни книжки, книжки за оцветяване, облазователни детски предавания по телевизията, интернет пространството, песнички или сериозен разговор и личен пример

# 296
Моята дъщеричка е едва на осем месеца, но с песничката хей ръчички, хей ги две, вече обожава да си мие ръцете. На ден по няколко пъти ме кара да ходим на мивката. След, като порасне малко ще почнем да говорим за малките микроби, които изчезват с поддържане на добра хигиена.

# 297
Ще му обясня за микробите,  че  са толкова малки, че ние хората не можем да ги видим с просто око. Но това, че са малки, не означава, че не са опасни. Когато навлязат в телата ни може да възпалят гърлото ни, да причинят хрема, да ни заболи коремът и да предизвикат още ред други неприятности. Хигиенните навици на детето ми са изградени още от много ранни възраст и то знае как да поддържа добра хигиена. Има и подходящи книжки и филмчета за хигиената.

# 298
Поддържането на чистотата и хигиената изисква много усилия и децата имат нужда от постоянни напомняния от родителите си.За да приеме детето хигиенните процедури като необходимост и да му е приятно да ги извършва, трябва да се подкрепя и насърчава, а при постигане на успех в изпълнението, да се похвали.Децата учат най-бързо чрез примери, на които подражават.Така то свиква с тях, изпълнява ги спокойно, а по-късно  започва да се нуждае от тях.В нашето ежедневие аз се старая да създавам интерес у децата ми и да бъда пример за тях,като постоянно им обяснявам, че хигиената е много важна за здравето и  че трябва да се придържат към нея, за да бъдат щастливи и здрави,в противен случай  телата им  ще страдат от различни микроби и вируси . Хигиенните  навици учим под формата на игра,чрез стихчета,приказки,разказчета, видео филми и песнички.Още от малки ги включвам в процесите по хигиенизиране като отделяне на мръсните дрехи в коша за пране, приготвяне на чисти дрехи за следващия ден, почистване на детските стаи, изхвърляне на боклука в кошче и др.

# 299
Имам три деца и на трите съм обяснила, че хигиената е много важна за да сме здрави.
Запознала съм ги със сапуна, как да сапунисат ръцете хубаво и после да измият обилно с вода.След това и лицето.После подсушаваме с мека хавлийка.По същия начин зъбите с четка и паста.Как да бършат дупето с тоалетна хартия.И че на масата без салфетка не се сяда.

Общи условия

Активация на акаунт