Децата, хигиената и Maliva. Включете се в дискусията и открийте приказната нежност!

• 18 820
  • 858
  •   1
Отговори
# 765
Аз обяснявам, че миенето на ръчичките и не пипането на различни мръсни неща е важно, тъй като иначе може да се разболее.

# 766
Миене на ръчички, което се превърна в любимо занимание на чешмата.

# 767
Първо я научих на миене на ръце, страшно много ѝ хареса, веднага схвана как се прави и само искаше да виси на мивката и да се мие.

# 768
Първо беше миенето на ръцете и зъбите, което беше изключително забавно.

# 769
Първо научихме детето да си мие ръцете и зъбите. много забавни моменти имахме особено за зъбите Simple Smile След това го научихме да се преоблича след като се прибере у дома.

# 770
  • Горна Оряховица
да си мие ръцете

# 771
  • Пловдив
Първо ръчичките и зъбите!

# 772
  • Русе
Кои бяха първите хигиенни правила, на които научихте детето си и лесно ли ги възприе то?

Тъй като обожава водата от малък -миенето на ръце се превръщаше в непрекъснато стоене на мивката буквално цели чесове. Пяната и балончетата баха повод за вякакви игри и веселие.  Не сме имали проблеми с хигиената никога.

# 773
  • Across the Multiverse
Първо я научихме да си четка зъбите- по 2-3 мин сутрин и вечер. Ръцете след това (просто ние ѝ ги миехме доста дълго време, защото тя не се справяше)- след разходка навън, преди ядене, след тоалетна, след игра и т.н.
Иначе сме обяснявали за хигиената така, както са си нещата - около нас има микроби, които могат да ни разболеят и затова ги отмиваме- за да останем здрави.

# 774
Кои бяха първите хигиенни правила, на които научихте детето си и лесно ли ги възприе то?

Ръцете бяха първи- миене преди хранене, преди лягане, веднага щом се приберем вкъщи и т.н. Когато се прави по ясна за детето схема и му се обяснява от бебе, то расте с мисълта че това е нормално и необходимо Simple Smile

# 775
На моите деца наскоро им показах един номер с вода, черен пипери сапун, като черният пипер в случая са микробите и при допир със сапун се отдръпват. Беше им много интересно и определено имаше доста добър ефект.

# 776
Първите хигиенни навици разбира се бяха миенето на ръцете преди и след хранене, преди и след тоалетна, преди лягане. Децата възприемат добре, когато имат пример и има на кого да подражават. Смятам, че се справяне добре в това отношение

# 777
  • В страната на бурите
О, веднъж измислих цяла приказка за хигиената, за да обясня на дечко защо е важна. Беше нещо подобно, само не съм сигурна за края:
"Някога живял един вълшебник, който бил много мързелив. Не си миел ръцете, пъхал в устата каквото намери по земята, не си триел носа с кърпичка и винаги бил мръсен. И никой не го харесвал, хората бягали от него, а другите вълшебници му се подигравали. Вълшебникът бил много нещастен, нямал приятели и никой не си играел с него. Един ден срещнал феята Чистка, която всички обичали и всеки път я канели на рождените си дни. "Защо теб те харесват всички, а мен не?", попитал я вълшебникът. "Аз винаги съм чиста, къпя се сутрин, ръцете ми миришат на сапун, слагам си чисти дрехи, ако се изцапам и всички обичат да са близо до мен", отговорила му тя. Тогава вълшебникът решил да направи каквото правела феята Чистка. Изкъпал се, сложил си чисти дрехи, измил си хубаво ръцете и си взел носна кърпичка в джоба в случай, че кихне. И тогава се случило истинско вълшебство - нашият вълшебник толкова се променил, че станал най-харесваният вълшебник в кралството! Хората не бягали от него, всички искали да му бъдат приятели, а другите вълшебници го канели на гости в домовете си и го черпели с шоколад. Вълшебникът бил много щастлив, а най-добрата му приятелка станала феята Чистка. "

# 778
Хигиената е един от важните уроци в живота на които родителите трябва да научат децата си.
Първите уроци бяха с миене на зъбите и ръцете. След това обясних колко важно е къпането. Да се преобличат слид като са били навън и още куп неща, но това са най-важните на първо четене :/

# 779
Беше  преди доста време, но лицето и ръчичките бяха първите неща, които още като бебче миехме с удоволствие.

Общи условия

Активация на акаунт