Децата, хигиената и Maliva. Включете се в дискусията и открийте приказната нежност!

• 18 817
  • 858
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Първо ги учих, че трябва да се мият зибките и ръчичките. Не се спомням дали съм имала проблем с възприемането.

# 781
Първо научих децата си на миене на ръце следвеиртвън, преди да седна на масата и след тоалетна.Миене на лицето сутрин и вечер.   Миене на зъбки сутрин и вечер.Simple Smile

# 782
Първото на което я научих беше как да си мие ръцете и зъбите.

# 783
Първото , на което научихме детето е да мие зъбите и ръцете.

# 784
Миене на ръце и лице, на зъбки, на цялото тяло.

# 785
Миене на ръце и лице. Много бързо ги възприе, а и голяма игра падаше с водата.

# 786
  • София
Миенето на ръцета, мисля, че е усвен Simple Smile
С миенето на зъбите още се борим и малко е на настроение.

# 787
  • Сф
Миене на ръце, зъби и инт.части всеки ден.В началото помагах аз , после сама.Не е имало проблем.

# 788
Първото на което ги научихме,беше да си мият зъбките,едното дете възприе бързо,другото не толкова .
Купихме им електрически четки,и се справят добре и сами,ние само наблюдаваме и изплакваме зъбките Simple Smile

# 789
Първите хигиенни навици, които им създадох е миене на зъбите и ръцете.

# 790
Първият ни въпрос е: Представете си, че пред вас стои детето ви. Как бихте му обяснили какво е хигиената и защо тя е толкова важна за нашето здраве?
За мен е много важна хигиената и на него постоянно му обяснявам, че трябва да се мие и да е чист, за да не се зарази с нещо и да се разболее, да не го боцкат после. Simple Smile

# 791
Миенете на ръчичките беше първото..После и зъбките и лицето/очички и нослете и ушенцата/...като всичко е на игра с песничка..оченцата-прозорчета, уста-врата и носленце-коминче и в този порядък...

# 792
Кои бяха първите хигиенни правила, на които научихте детето си и лесно ли ги възприе то?

Първите хигиенни правила на които научих детето си бяха:
1. Миене на зъбите
2. Измиване на ръцете
3. Вземане на душ редовно
4. Смяна на бельото всеки ден

Бързо и лесно ги възприе, особено като му обясних, че микробите са малки невидими същества, които могат да доведат до различни и неприятни болести. Simple Smile

# 793
Да си мие ръцете и лицето. Зъбите й миехме в началото аз или баща й, а после се научи и сама.

# 794
  • София
Задължителното миене на ръце преди хранене веднага след като се прибере вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт