Децата, хигиената и Maliva. Включете се в дискусията и открийте приказната нежност!

• 18 613
  • 858
  •   1
Отговори
# 90
  • София
С личен пример и непрекъснато говорене, до посиняване 😂

# 91
Бебето ми е на 9 месеца, но и сега му обяснявам, че дупето се мие след тоалетната, ръцете преди ядене и т. н. Дали ме разбира, едва ли, но поне правим опити.

# 92
Бих му обяснила,че микробите са много вредни,за товя трябва редовно да си мие ръцете,лицето. Ще му кажа, че по този начин би предпазил не само него, но и другите около него.

# 93
  • София
Цитат
Представете си, че пред вас стои детето ви. Как бихте му обяснили какво е хигиената и защо тя е толкова важна за нашето здраве?
- Ще говоря с него сериозно, ще му дам личен пример. Считам, че още от малки децата трябва да знаят, че е хубаво често да си мият ръчичките, защото има много микроби, че не трябва да пипат неща навън. Ще говоря и обяснявам как дори когато се пипне нещо, не трябва пръстчетата да се слагат в устата, въобще с много внимание и грижа, ще се постарая да науча детето на всичко, само и само да го предпазя.
С много позитивизъм бих обяснила, може би ще потърся и интересни анимационни филмчета в тази насока, които да допълнят думите ми.

# 94
  • Пловдив
Не ми се е налагало да се впускам е подробни обяснения. Още от много малък сънът ми има непоносимост към мръсотията😃. Като си изцапа ръцете винаги търси пакета с мокрите кърпи да се бърше. А като изцапа дрешка настоява да бъде сменена. Изумява ме, защото не съм обяснявала подробно защо е важно да сме чисти. Явно реакциите ми сами "говорят".😃

# 95
Хигиената е едно от нещата,на които учим децата си още от раждането. Дори и да не са запознати с думата ,,хигиена,, моите деца знаят,че миенето на ръце е задължително преди всяко хранене,след ходене до тоалетна,както и по всяко друго време ако е необходимо. Миенето н зъби сутрин и вечер,вземането на душ всеки ден-това са неща,с които те израстват.с течение на времето сме обяснили,че всички тези дейности,които извършваме ежедневно се включват в думата хигиена.

# 96
Има интересни образователни програми. Имайки предвид, че децата обичат да гледат телевизия, впечатляват се от пъстри цветове и музика- детски песнички, анимация..

# 97
Обяснявам всичко под формата на приказка - за лошите невидими човечета-микроби, които обаче много лесно могат да бъдат отблъснати и унищожени с често миене на ръце и  къпане .

# 98
Бих му обяснила във вид на приказка. Бих му дала също пример с някой негов любим герой, че е станал супергерой като си е миел ръцете и е спазвал хигиена.

# 99
Синът ми вече е голям,на 11 год.и от много малък е запознат какво е хигиена.От влизането във вкъщи след игра на детската площадка,сутрешния и вечерен тоалет,какво и защо се прави.Много е важен примера в семейството.Имаме и дъщеричка на почти 8 месеца,и с нея ми предстои същото "обучение"

# 100
Обясняваме им ,че хигиената е много важна ,защото ако нямаме добра хигиена ще се разболеем.Показваме им как да подържат добра хигиена.

# 101
  • София
Имам две деца. От малки са научени да спазват добра хигиена. Много съм им говорила за микробите и болестите. В училище гледам, че също говорят за личната хигиена.

# 102
  • София
Бих обяснила на децата си, че хигиената е много важна за здравето ни и че всички болести се пренасят чрез "мръсните ръце", затова трябва редовно да ги мием с топла вода и сапун.

# 103
Като по-малка дъщеричката ми започва да се приучва на хигиенни навици от песничките...Сега е на 5 годинки и гледа телевизия и изпълнява безпрекословно всички препоръки на рекламните клипчета и на г-н генерала...

# 104
Синът ми вече е на 7г и сме преминали през безбройните обяснения защо..как...ама пак ли...нали се мих....всичко се случи от ранна детска възраст докато изгради навика.Не е е било лесно,но с търпение и личен пример се случват нещата!

Общи условия

Активация на акаунт