Децата, хигиената и Maliva. Включете се в дискусията и открийте приказната нежност!

• 18 820
  • 858
  •   1
Отговори
# 105
Сина ми е на 4 години и отдавна си пада голям чистофайник! Simple Smile Правилният начин да обясниш на едно дете какво е хигиена и колко важна е тя за здравето ни е: Примера! Не да му налагаш, а да му показваш какво и как се прави! Станало е някак естествено това при нас Simple Smile Знае, че ръцете се мият винаги, когато се приберем вкъщи от разходка и игра, а когато сме на открито сам търси мокрите кърпи да изтрие ръчичките си.

# 106
Освен всички приказки и песнички за микроби и бактерии които се говорят на малките деца смятам, че личният пример е най-важния за да добие детето навици за добра хигиена. В този ред на мисли ще се старая всичко да в тази връзка да правим заедно - миене на ръце преди и след хранене, преди и след разходка, миене на зъбки сутрин и вечер, както и ежедневния тоалет преди и след сън. Така постепенно ще се изградят навиците на детето.

# 107
  • Пеликания
Ще му обясня с нагледни примери, книжки и клипове. Също, че микробите са лоши и може да се разболее от тях и трябва винаги преди хранене, след тоалетна и игра да си мие ръцете, за да не попадне лошия микроб в стомахчето.

# 108
Обяснявам на достъпен начин за микробите и колко е важно да си мием често ръцете, да мием зъбките и крачетата. Моето дете обича водата и затова винаги е забавно.

# 109
  • София
И на двамата ми сина им обяснявам за микробите, бацилите и вирусите и колко е важно са се спазва добра хигиена.

# 110
Обяснявам,че в света ,в който живеем има бактерии,които попадат в коремчето ако не си мием ръцете. Човек се разболява, а това не е приятно. Обяснявам,че по улиците има много животни,които ходят  в градинките и цапат, хората плюят по земята и пренасяме бактерии в къщи чрез обувките. Ето защо хигиената е от изключителна важност.

# 111
Обяснявам, че ръцете трябва да се мият редовно. Зъбките се мият сутрин и вечер. Той много бързо разбра и проявява сам желание да си мие ръцете преди хранене или след разходка. Вечер също като се сети, че трябва да се мият зъбки, идва при мен и ми показва.

# 112
  • Варна
Личен пример - мисля, че това е най-добрият начин.

# 113
Хигиената е здраве! Всички микроби, вредни налепи, които са полепнали при обичайната ни дейност вкъщи, потта по тялото, всичко това в мръсотия, лоша миризма и не е приятно първи за себе си, после за околните около нас. Всичко това в поправимо! Поправя се със всекидневна смяна на бельо, дрехи, миене на зъби, къпане, постоянно миене на ръце и т. Н.

# 114
Ще обясня подробно и с нагледни примери колко е важна хигиената и дори може да ни спаси живота. Как навсякъде около нас има бактерии, микроби и вируси, които ни застрашават и с хигиена можем да живеем спокойни и здрави.

# 115
Подражанието е най-добрият учител. Вижда по-големите какво правят и копира всичко. Друг начин по който го уча е с песничките на " Маргаритка" ( "Полезни навици").

# 116
Детето ми е на почти 4 години, но вече знае че личната хигиена е много важна.
Особено внимание и старание полагаме сега заради вируса. Детето обожава рекламите на Малива и малчетата.

# 117
Детето ми обича да е чисто и от съвсем малка иска да я избърша, когато се изцапа. Не ми се е налагало да му обяснявам за хигиената. Тя сама ме кара да й помагам да си мие ръцете, зъбите, покрай нея държа кутии със салфетки във всяка стая.

# 118
Отгововарям му и му обяснявам,че създаването на ежедневни навици е много важно за здравето му.Сутрин е много важно да си мие зъбите,защото трябва да са здрави.Миенето на ръцете е много важно,защото има невидими микроби,които може да го разболеят.Важно е също да се мият много старателно всички плодове,които приемаме.За да сме здрави,трябва да поддържаме много добра хигиена и да поддържаме чистота навсякъде около нас.

# 119
Моето момче е на 2 г.Обяснявам, че ръцете трябва да се мият редовно. Уча го от малък, показвам и му говоря.

Общи условия

Активация на акаунт