Паниката Ковид-19 - как да се справим?

• 93 892
  • 3 451
  •   1
Отговори
# 3 195
Тези, които им причиниха нещо си, е защото пък, самите учителки си причиниха нещо си...
Сам каквото си направиш..
Все друг ни виновен.
Фандъкова сигурно го тагна от Сърница...

# 3 196
  • София
Аз предполагам, че учителките най-вероятно са го изкарали ковида, затова има позитивен за антитела. Но нямат активна инфекция в момента, затова имат отрицателен PCR.

# 3 197
  • София
Колко тъп трябва да е един човек, да не говорим за не една, не две, а седем учителки, че да си направи такава шега! За мен има нещо мътно в цялата работа и това е. След седмица ще има някой със симптоми. Три положителни бързи тестове и трите да са фалшиво положителни? Половината отрицателни, половината фалшиво положителни? Няма начин!

# 3 198
Колко трябва да си тъп, да наричаш някой тъп, ей тъй в прав текст?
Чак пък да съдя...? Ами не.
Възмущение го наречете. От безочливост, безотгворност, безцеремонност...безхаберщина... и още много думички с тази представка. И да, без акълие..

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 11:01 от Thirteen#

# 3 199
  • София
Кой ги е сравнил със земята? Хайде, не преувеличавай! Все пак очаквам от човек с поне едно висше образование, учител при това, да не си прави тъпи шеги по време на епидемия и то точно с гореща точка. Не може да си правят тъпи шеги по време на епидемия, при това 7 човека групичка. Това нещо да ти говори? Или са били много тъпи, или много пияни, или са ходили в Сърница. Само не зная кой лъже и за какво точно лъже, май всички лъжат по малко. На всичко отгоре директорката каза, че родители И колеги са й казали. Със сигурност се сещаш, че горе-долу се знае, когато група от 5 или 7 човека планират да ходят някъве от една и съща фирма. Едва ли са държали в тайна, пък изведнъж колежките са рашили да им направят мръсно като кажат на директорката.

# 3 200
Има някой, който преувеличава, ама със сигурност не съм аз 🤔 То всеки ден Ви лъжат отвсякъде, но за Вас големият проблем е, че някакви си учителки може би са излъгали, голяма драма 😤

# 3 201
Тези, които им причиниха нещо си, е защото пък, самите учителки си причиниха нещо си...
Сам каквото си направиш..
Все друг ни виновен.
Фандъкова сигурно го тагна от Сърница...
Да, тагването им е изключително безвкусно. Да не кажа малоумно. А че Фандъкова да се свети името ѝ вдигна патардия, преди да провери фактите, точно това е.

# 3 202
Ами тъпи са, и в двата случая. И да са отишли точно в дните, когато се говореше за огнище и потенциално затваряне на Сърница, и в другия - да си правят майтап. Даже ми се струва, че във втория случай са по-тъпи. 7 такива на 50-60 човека персонал е притеснително.

# 3 203
Изключително лесно е да се провери дали са били в Сърница. Нали вече полицията има априори достъп до мобилните ни данни. Какво им пречи да бяха проверили вече, вместо да се размятат предположения?

# 3 204
  • В царството на игрите:)
Да, тагването им е изключително безвкусно. Да не кажа малоумно. А че Фандъкова да се свети името ѝ вдигна патардия, преди да провери фактите, точно това е.
Безвкусно е, ама и патардията на Столична не беше малка, но донякъде ги разбирам, защото журналистите са като хиени. Чули недочули, разбрали, недоразбрали и правят "сензации", а на нашия народец това му дай Simple Smile.

# 3 205
Съгласна. Затова писах, че не е като да нямат начин да проверят къде са били учителките. Жалко, малоумно изпълнение от всички страни.

# 3 206
Поне ще си вземат поуки от цялата гилдия.
За мен този казус носи повече ползи, отколкото вреда.
Страх лозе пази.
Децата са ни важни. И тези, на които сме ги поверили.

# 3 207
Съгласна. Затова писах, че не е като да нямат начин да проверят къде са били учителките. Жалко, малоумно изпълнение от всички страни.

Имат, ама колко време ще отнеме? В случая родители виждат снимките и се обаждат да искат мерки. Ако тези мерки не се вземат на момента, после може и изобщо да не се вземат. Та според теб какво е трябвало да се направи? Да се оставят децата и учителките да си ходят на градина и да се възложи разследване на полицията и след няколко дни да имаме сигурни резултати дали са били там. После, ако се окаже, че са били, да се направят тестове. И след още няколко дни да излязат резултатите. И ако се окаже, че вече е плъзнала заразата? Не е ли тъпо? Имаме извънредна ситуация в цялата страна, следователно трябва да се действа извънредно и в случая. И така е станало и аз съм ОК с това. А на "невинните" учителки в края на краищата никой нищо не е направил, нали?

# 3 208
Това с проследяването на тел., разбирам да се прави при нарушение на карантина или нещо подобно, при тези патки не виждам причина, докато няма обвинение за всяване на смут и паника, каквото едва ли ще има.
Но наистина ползата е, че повече хора ще започнат да мислят какво оставят след себе си в мрежи и форуми.

А Фандъкова не е имала избор - родителите са съобщили на директорката, говорили са помежду си, няма как да се спре говоренето "виж кой е бил в Сърница вчера". Ако не го обяват, ще излезе, че крият. Смятайте за колко време щеше да тръгне конспирацията "от общината крият огнище в детска градина в София".

# 3 209
  • София
Според мен напълно както трябва реагираха родителите, другите от персонала, директорката и  общината. По-добре "много шум за нищо", ако наистина е било майтап, отколкото да бяха изпуснали случая. Обаче продължавам да мисля, че не е бил майтап предвид трите положителни бързи тестове и това, че учителките са се съгласили да си направят тест. Знае се вече дали са ходили или не са ходили, но тук лекинко ще го сметат, че всички ще се оцапат.

Общи условия

Активация на акаунт