👶Да бъдем слънчеви и позитивни, ние сме железни майки СИЛНИ! 2020 - 🌞Тема 12

• 39 461
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Ооо Пеперудена! 😞 Съжалявам за ситуацията, в  която си 😞 Много неприятно! Разбирам те напълно! Доста е неудобно с абокат на ръката, така освен корема имаш и още едно препятствие, но е за добро, потърпи малко 😉. Важното е, че си реагирала на време!
Всичко ще бъде наред!
Аз днес за първи път излязох на разходка след толкова време само лежане, решихме да се разходим до Лидъл, който е на 300 метра от вкъщи...  Еми, още на отиване усетих втъвърдяване на коремчето.😞 Край с опитите да изляза където и да е освен на терасата...

# 601
Ооо Пеперудена! 😞 Съжалявам за ситуацията, в  която си 😞 Много неприятно! Разбирам те напълно! Доста е неудобно с абокат на ръката, така освен корема имаш и още едно препятствие, но е за добро, потърпи малко 😉. Важното е, че си реагирала на време!
Всичко ще бъде наред!
Аз днес за първи път излязох на разходка след толкова време само лежане, решихме да се разходим до Лидъл, който е на 300 метра от вкъщи...  Еми, още на отиване усетих втъвърдяване на коремчето.😞 Край с опитите да изляза където и да е освен на терасата...

Лимонче,ти ходиш ли още на вливки?Или вече си само на хапчета?Каква доза ти препоръчват с тези нестихващи контракции?
Много неприятно да не можеш да се разходиш...ама няма как,още малко ще изтърпим😊Стискам ти палци!

# 602
Пеперудена, бързо да се прибираш вкъщи, че знам колко е неприятно по болниците.
Лимонче, почивай си. Аз се разчистих тази сутрин и ме заболя веднага. Сега сядам да почивам и да гледам лекции.
Пепи, за списъка, най-добре виж какво искат от болницата. Например в моята не е нужно да се носят дрехи за бебето, в други искат.
Иначе аз имам списък с някои основни неща и добавям като се сетя.
Скрит текст:

# 603
Обиколници поръчах от Икеа, 30лв за 60/120, тънки са, бели на нещо като бежови или сиви точки

# 604
  • Варна
Ами 3 дни си бях добре. Верно, че никъде не съм ходила само баня/тоалетна и пак на леглото или на стола.
Днес си викам неделя е, няма да има хора много по улиците и Ей така една обиколка на блока може да направим, обаче.... Заболя си ме и се прибрахме бързо, бързо.
Сега пия 3х1 магнерот и 2х1 алеракт. Освен това си слагам 2х2 утрогестан...
ето, сега си полежах и пак всичко е наред 😒

# 605
Пеперудена, важното е, че си добре. Бързо да минат дните и да се прибираш вкъщи Hug в аг болница ли си?
Лимонче, много кофти, ама стискай зъби и почивай вкъщи. А утрогестана за какво ти е? Той не е ли за кървене или има и други функции?
И аз да ви се оплача вчера привечер ме заболя доста корема, ниско в ляво... Тъпа и постоянна болка, която не спря докато не заспах. Много се стреснах и от самата болка и от ситуацията в момента. Да се чуди човек къде да иде. Казах си, че ако и днес има се екипирам и изчезвам. Засега лежа само и е ок, ама да видим...
А за снимки от терасата ще трябва да се хванем и да я изчистим най-накрая, ама като се оправи времето официално. Циганчета и аз засадих миналата година. Много сладурски, ама нещо ги уморих много бързо Flushed приемам идеи за някакви неизискващи много грижи цветя Grinning
Хубав ден. Почивайте си Hug

# 606
  • Варна
Кайлинче, нямам идея за какво е утрогестана. Гледам е включен във всякакви терапии за задържане предполагам затова.
Хаха смешно ми стана с тия циганчета, щото по мое мнение те са много непретенциозни 😂 Сееш и поливаш само през ден. Аз ги гледам на южна тераса, не знам може и това да е причината да виреят толкова добре 🤔

# 607
На мен пък ми писна всички да мрънкат как трябва да си стоят вкъщи. Едно нещо се изисква от нас и е толкова елементарно и приятно, предвид всички удобства, с които разполагаме. Добре че времето ще е лошо идната седмица и няма целият български народ да се оплаква, че не може да се разхожда.

# 608
Благодаря ви,момичета!

Да,в Аг болница съм,тук мерките са на много високо ниво,спокойна съм.
Утрогестан и на мен ми и е назначен още от моя си доктор,а тук ми го дават "служебен" веднъж по 2 да слагам вагинално.Ами утросетана е прогестерон,нали казват ,че това е хормона,който предпазва бременността през цялото време.Подпомага шийката и държи матката спокойна.

# 609
Лози, Амели благодаря ви , общо взето и моя е същия от преди 6 години , добавих само някои дребни неща.
Пеперудена , важното е че си взела мерки , всичко ще е наред и дано няма проблеми занапред .
Лимонче кофти за кратката разходка , но ще се изтърпи всичко колкото трябва , то не остана много .

# 610
  • Варна
Симплика, не знам дали към мен ти е отправен коментара, но аз така го разбирам 😊
Да ти кажа, че аз не се оплаквам, че трябва да си стоя вкъщи. Спазвам си всички мерки, които се изискват от нас, не съм тръгнала нито от града да излизам, нито по магазините, нито по площадките, с хора не се срещам...
Лежа от доста време по лекарско предписание и това не ми е приятно, а не изолацията. Както казах днес просто реших да “раздвижа кокала” покрай блока за 10 минути, но и това не се получи. Не се оправдавам, просто така малко нападателно ти усещам коментара, затова отговарям. Дано не съм права 😉
Иначе разбирам негодуването ти, аз също не разбирам защо им е толкова трудно на хората да си стоят в къщите и да не се срещат с никого 😉

# 611
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте, цял ден чистя вкъщи обаче като се натоваря много и ми става зле на корема, според мен са Бракстън Хикс контракции, защото не ме боли. Абе неприятна история. На почивки чистя, мойте вкъщи пък си поръчаха питка да им умеся и сега втасва. Много мога да кажа относно карантината и безотговорното поведение на народа ни, ама да не ви напрягам излишно. И аз искам да си взема петунии и теменужки да си запълня саксийките по двора, ей така за цвят и настроение, ама е ясно че няма да стана точно сега. Като ми натежи и отварям комплекта за изписване, някак ми действа успокоително. Май не съм ви го показвала. Доста неща има в него, най-вероятно няма всичко да облечеме в деня, но пък после ще си ги носи детенце.

# 612
Лимонче, и аз тръгна ли за дори кратка разходка до магазина и ме стяга корема. Последните дни имам около 5-6 контракции на ден, днес се чух с док и ми каза да си взема хомеопатични успокоителни 😅 аз ест няма да ги пия. Док каза дори с магнезия да не очаквам да изчезнат напълно.

Момичета, вие ще взимате ли олекотени завивки /юрганче/ за бебчетата? Или чак на есен ще ми трябва?

# 613
Не взимай от сега, до наесен ще са на почти половин година и може би чувал за до е ще ти е по-удобен, дъщеря ми е на почти 7год и няма олекотена завивка до сега

# 614
Здравейте момичета. Всеки ден ви чета,но така и нищо ново не се е случвало при мен, нито мога и да дам съвет (първа бременност ми е и съм гола вода). Пожелавам на всички ви много здраве (още малко остана и ще си гушкаме едни сладки бебоци🤰).
Прилагам снимка на малка част от дрешките, които купихме за бебка. Честно казано ме е обзела някаква огромна мания за купуване на бебешки дрешки, всеки ми казва"недей купува толкова, някои  дрехи дори няма да и ги облечеш"  и със сигурност е така, ама съм като побъркана в магазините 😂  какво да се правя

И на идея си нямам дали успях да скрия снимката, ако не съм успяла ще помоля да кажете как се прави хих 🥰

Искам да попитам тези с повече опит и знания за нещо, което ми се случва от 2- 3 дни. Бях на 18-ти на преглед, всичко върви нормално по думите на доктора, слушахме тоновете на бебето. 1кг и 400 тежи бебка до момента (големичка по думите му) обърнала се е с главичката надолу и плацентата ми слава Богу вече не е ниско както беше. До тук добре, но от 2 - 3 дни усещам нещо много странно ниско долу, не мога дори точно да опиша чувството. Все едно нещо пулсира, дори побутвания усещам, понякога доста силни и съвсем, съвсем лека прорязваща болка, но не винаги е придружено с болка. Възможно ли е това да е главичката на бебето и да се намиста по някакъв начин или да се върти(но пък чак толкова ниско да я усещам и това не ми се вярва.. И на идея си нямам, гледам да не се тревожа, но все пак ме тормози този въпрос (вмъквам, че и ритничета също не съм усещала от 2 дни), но това не ме очудва толкова, защото често се случва 2 дни сме активни, 2 дни никакви ни няма.  Ох, много дълго стана, и дори не знам дали обясних както трябва това, което усещам. Но ще се радвам, ако някоя от вас е разбрала за какво точно имам предвид и изкаже мнение.  Благодаря 🥰

Общи условия

Активация на акаунт