👶Да бъдем слънчеви и позитивни, ние сме железни майки СИЛНИ! 2020 - 🌞Тема 12

• 39 456
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Криси, възможно е това да е бебка. Аз също съм имала побутвания ниско долу. Даже на доки й казах, че единия път имах усещането, че бебка ще изкара ръчичка да помаха 😁. Болката ниско долу възможно ли е да е срамната кост? Аз имам болки от нея, но те са почти постоянни (при качване на стълби, събуване, обуване, обръщане от едната на другата страна в кревата, по-дълга разходка). Опитай се да уточниш каква е и къде точно е болката.

# 616
Криси, възможно е това да е бебка. Аз също съм имала побутвания ниско долу. Даже на доки й казах, че единия път имах усещането, че бебка ще изкара ръчичка да помаха 😁. Болката ниско долу възможно ли е да е срамната кост? Аз имам болки от нея, но те са почти постоянни (при качване на стълби, събуване, обуване, обръщане от едната на другата страна в кревата, по-дълга разходка). Опитай се да уточниш каква е и къде точно е болката.

Да, горе-долу в областта на срамната кост е, нищо чудно и точно там да е усещането . Но както писах, не винаги е придружено с болка, а само леки или силни зачестени побутвания и пулсиране. В 5-ти месец имах пак подобно усещане, но доста по-леко, а сега на моменти ме плаши. Може би е съвсем нормално нещо, но като се случва за пръв път и ми изникват всякакви въпроси в главата хихи 🥰 Благодаря за отговора 💋

Видях, че не съм успяла да скрия снимката, извинявам се 🤷‍♀️🥰

# 617
Криси,пулсирането,което е на равен интервал от време може да се каже,че е хълцането на бебето .
Завиждам ви,че сте успели да отидете на преглед.Как впрочем ви пуснаха,нали са отменени всички ЖК или на частен кабинет?
Много искам вече и аз да знам какво се случва с моето бебче,дали се е обърнало,колко е голямо вече и т.н.
Така както се очертава в това положение и ФМ няма май са можем да си направим,но дано имаме късмет до тогава.

# 618
  • Sofia, Bulgaria
Иринка на държавна ЖК няма как да се отиде. Моята беше за 13 отложиха я за утре и в петък акушерката ми звънна да не ходя, като/ако отмине извънредното положение да им звънна за час. Демек да не разчитам на тях Confused . Обадих се в частната клиника дето ходя на ФМ и записах час за вторник да ме прегледа лекарката, не съм била на преглед почти 2 месеца ще стане. Ще разговарям с нея да ми препоръча частна болница, съответно обмислям да си плащам прегледите до края и да платя за раждането.

# 619
И моята бебка от снощи до тази вечер никаква я нямаше, та се притесних и цял ден само се чудя какво да направя за да я размърдам. Е, май се е обърнала с личице към моя гръб и си рита вътрешностите ми/ червата, та затова я усещах толкова слабо. Един изпитан "лек" за поспаливо бебе и притеснена мама - изпийте чаша портокалов сок и ще се наслаждавате на висша акробатика поне 1 час 😂😂😂

Ох, с така стеклата се ситуация ще трябва да избера друга количка, защото не знаем какви ще са ни доходите през следващите месеци и не ми се иска да даваме луди пари за количка 🙄 Сега гледам и се чудя наново 😄

Пеперудена, поне ще си по-спокойна след като си чула и второ мнение, а и сега ти обръщат внимание на този джоб и се надявам да изчезне докато те изпишат 😊

Лимонче, много ги харесвам тези циганчета, но знам че те харесват по-сенчести тераси, а нашата е изцяло южна и мнооооого топла. Предишно години съм си гледала мушката с голям успех и сега май пак към тях ще се обърна ☺️ Има едно кралско мушкато, което е направо приказно!

# 620
Ирина, аз също отдавна не съм била на преглед. Тази симптоматика я имам отдавна.  С АГ трябва да се видя на 02.04, но незнам дали това ще се случи.

# 621
Иринкаа, липсваше ни!
Радвам се, че си добре. Всички сме притеснени с тези ЖК..
На мен преди малко ми се случи нещо странно също. Проряза ме ужасна болка под пъпа за секунди, направо се изпотих. Какво беше не знам, дано не се повтаря! Обаче сякаш усещам и аз, че ми се стяга корема.. А магнезия до коя седмица долу горе се пие? Знам, че се спира към края.
Криси от къде са дрешките? Много са сладки! Аз не смятам да взимам олекотена.
Каилин, Лимонче и аз си взех семенца като мине снега ще ги сея. Теменужки и калдаръмчета. Миналото лято единственото, което успя да оцелее на нашата супер слънчева тераса бяха калдаръмчетата. Много са непретенциозни и са много красиви.
Скрит текст:
Босилек и мента ще взема по-натам, но те пък миналата година ми изгоряха от слънцето.
При мен пък сяка нищо не влияе "събуждащо" на бебето. Чувала съм за шоколад и студена вода, ами не действа Grinning Само музика и ръчкане с пръсти евентуално дава резултат.
Омм, и при нас са едни размисли и страсти на тема семеен бюджет предвид създалата се ситуация.. Confused

# 622
Симплика, не знам дали към мен ти е отправен коментара, но аз така го разбирам 😊
Да ти кажа, че аз не се оплаквам, че трябва да си стоя вкъщи. Спазвам си всички мерки, които се изискват от нас, не съм тръгнала нито от града да излизам, нито по магазините, нито по площадките, с хора не се срещам...
Лежа от доста време по лекарско предписание и това не ми е приятно, а не изолацията. Както казах днес просто реших да “раздвижа кокала” покрай блока за 10 минути, но и това не се получи. Не се оправдавам, просто така малко нападателно ти усещам коментара, затова отговарям. Дано не съм права 😉
Иначе разбирам негодуването ти, аз също не разбирам защо им е толкова трудно на хората да си стоят в къщите и да не се срещат с никого 😉
Съжалявам, че така е прозвучало, изобщо не беше насочено към теб. Много хора по-назад се оплакваха от липсата на разходки, а и говорех генерално във връзка с цялата ситуация.

# 623
Момичета, ако се притеснявате за пари, не купувайте количка от сега, поне седмица-две след раждането няма да я ползвате, юни ще ви е по-трезва преценката или като ви питат какво искате за бебето, казвайте пари и ще посъберете

# 624
Криси,пулсирането,което е на равен интервал от време може да се каже,че е хълцането на бебето .
Завиждам ви,че сте успели да отидете на преглед.Как впрочем ви пуснаха,нали са отменени всички ЖК или на частен кабинет?
Много искам вече и аз да знам какво се случва с моето бебче,дали се е обърнало,колко е голямо вече и т.н.
Така както се очертава в това положение и ФМ няма май са можем да си направим,но дано имаме късмет до тогава.

Живея в Германия, за в момента са затворени само кафенета, ресторанти, детски площадки и т.н. Доктора ми работи, надявам се и така да остане. Иначе и аз бих се побъркала честно казано, стискам палци и се моля да се приключва най-накрая с този вирус и да си отдъхнем всички. 🙏

Mystic193 Дрешките съм ги купила тук от Германия, също и от някои немски сайтове.  Последно купих от h&m две комплектчета и също съм доволна.

# 625
Мистик,и вие ми липсвате.Нямам никакво време от работа даже да ви прочета.Надничам буквално за някакви секунди и то от тук от там.При мен нищо ново свързано с бебето.Само гледам да не се разболея при тези обстоятелства при работа с хора по 10 часа на ден и това е.Днес си починах,даже поспах и следобяд Simple Smile ММ вече работи усилено по спалнята,докато не е на работа в момента.
Все още не съм купувала нито едно шише за бебето.Напоследък съм се насочила към тази на Chicco .Харесала съм си едно зелено ,но още не съм поръчвала.
Бебешко шише Chicco Nurs NF, 150мл. момче
Като поотшумят тези ограничения и идем на преглед да се отбием да вземем вана ,хавлии и поне едно шишенце.Другите неща остават козметични,които към края мисля да ги вземем,но може и по-рано,че да ми е спокойно ,че съм изпълнила всичко от списъка.Радвам се,че направихме големия пазар вече и не се охарчихме много,че при тези месеци,които идват....Дано скоро и ММ си започне работа ,че разходите си вървят .

Не знам дали е нормално,но имам чувство,че все повече и повече мисля за бебето (не че преди не е било) .Искам вече да си го гушкам и да се гледаме дори да не мигвам по цял ден и нощ Simple Smile

Преди няколко дни бебето беше доста по-активно,сега пак поритва,но не така,че да го усещам направо сякаш ще излезе Simple Smile
Даже ММ една вечер го накарах да пипне,тъкмо нещо се обръщаше,направо го докоснахме ,разпъваше ми корема от едната страна доста ,намести се и се укроти Simple Smile

Надявам се всички да сте добре,с тези с болежки да минават безпроблемно и  бебенцатя да се чувстват удобно в коремчетата ни и да стоят там до юни.
Лека нощ на всички!

# 626

Момичета вие какъв железен препарат приемате. Утре ще изпратя изследванията на АГ, но виждам, че е ниско и ще трябво да започна да го приемам.

# 627
  • Sofia, Bulgaria
Момичета, ако имате притеснения относно финансите в идващите месеци, направо не се харчете за колички и скъпи дрехи. Купете по-евтинки. Има един магазин Косара се казва, има и онлайн, с много ниски цени на повечето дрешки. Имайте си и едно на ум, че ако не кърмите бебето, АМ си е направо скъпо и върви бързо, памперсите също, капки за колики,вит Д, чай против колики (ако решите да давате) всеки месец почти се купуват дрехи,защото бързо се израстват,абе постоянно вадене на пари си е.
Мисля съм ви казвала още в първите теми, че се наложи да напусна работа, защото баща ми се разболя тежко (лека му пръст,почина лятото) и докато се съвзема от всичко което ни се случи, забременях,дълго време правихме опити, ама чак сега стана за късмет, та сега май и без майчинство ще остана, имах уговорка с един познат да ме назначи фиктивно, ама се отметна много грозно наскоро. Имах някакви пари зад гърба си, но покрай покупките за бебето почти не останаха от тях и сега с тази обстановка и ММ е на заработка не ми се мисли какво ни очаква. Даже той забелязва, че ми има нещо, постоянно си мълча, а аз просто мисля какво и как ще се случва. А пък вечер да не ви казвам каква кашлица ми излиза и се филмирам че ме болят и гърдитe, подозирам че е от липсата на цигарките...ама знае ли се.
Поста ми заприлича до някъде на "Искрено и лично", вечер обикновено като легнат всички и аз започвам с мислите. Често ви ги пиша, ама някак странно се получава, винаги без да искам рефрешвам и то се губи за ваш късмет най-вероятно Joy Hug

# 628
Здравейте мами😊

Мисля ,че ще откача в болницата вече,супер досадно и скучно ми е,надявам се утре да ме изпишат и да остана затворена вкъщи😂😂
Някой питаше за хавлийки,тези ,които ще кача,са 2 в комплект,цената е 27.50лв  което ми се вижда доста добре,а и изглеждат много качествени.Ето снимка:

# 629
Здравейте в този пореден затворнически ден😁вчера попаднах на сайт с много сладки нощници за кърмачки,далеч не са само тези с шарените апликации и са на доста добри цени,ако някоя мама си хареса нещо пускам скрийншот,сайтът се вижда.

Общи условия

Активация на акаунт