Боя за коса - Blond46 - Клуб на блондинките

• 46 433
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • София
На първото измиване след боядисването с Оway (за което споделих няколко страници назад в темата) реших да използвам мостра от тониращия шампоан  Lakme Silver след хубавите коментари които прочетох тук в темата за него.
Мирише много хубаво и не пресушава косата, но при мен ефекта от към тониране (дори на дължините) беше 0 за съжаление. С Fаnоlа имам много по добри резултати но пък ми пресушава.
Няма да се поръчва.

Чудя се между шампоана на Montibello и този Joico Purple https://www.notino.bg/joico/color-endure/ - някой може ли да сподели мнение ако ги е ползвал?

Освен това след това първо измиване косата ми си промени цвета и сега в корените има по-силно изразен оранжев оттенък.
Идея си нямам на какво се дължи това.
Не съм позлвала преуоши, еластисайзър или нещо което би повлияло на цвета.
Ползвах Терапист шампоан, след него тониращия на лакме и после маската на Schwarzkopf Blonde Me.
Явно и боята с бустера не може да се справи с оражевото.
След малко ще прикача снимка.

Тъй като извънредното положение приключва и може да спрат да зареждат в Арлен с боята мисля да си поръчам още една опаковка.
Но много се чудех кой бустгер да взема - сега ползвах 10.1 цвят и бустер 90.1, но се чудя някой ползвал ли е по-пепелния бустер 90.11 и коректора 0.1?

# 556
От сайта който пусна Мелисанде за боята Oway
https://shop.simplyorganicbeauty.com/collections/oway-organic-hair-color
Когато изберете продукта има обяснения примерно за Oway Hcolor 0.1 Ash Booster/Tone Corrector
https://shop.simplyorganicbeauty.com/collections/oway-organic-ha … er-tone-corrector
Oway 0.1 Ash Booster/Tone Corrector is part of the Hplus Series. The Hplus Series can be added to any formula to assist in controlling underlining warmth or to enhance a color formula.
The Hplus 0.1 Ash will assist in controlling underlining warmth when added into your Hcolor formula.
How to use :
On Grey Hair: 2-3% of formula*
To Enhance or Counteract Tones: 6-20% of formula*
For Ultra Bright Tones: up to 50% of formula*
*Quantity is to be considered without developer
Това последното ме озадачава - т.е. за количеството Бустер/коректор не трябва да предвиждам оксидант ли ?

Това са за боите. Колкото по-светла е целта ни от ест.ни коса - вдигаме % оксидант и увеличаваме времето. Ако имаме да покриваме бели коси - намаляме съотношението с оксиданта ( точно както ми обясни консултантката в магазина ) Когато правим комбинация и имаме бели коси 25% е чистия цвят ( примерно 7.0 ) и 75% е този който искаме да получим ( пепеляв 7.1 )
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 16:24 от Casual

# 557
Как и откъде се появи, и кога ще изчезне този hype?! Толкова страници се изписаха и толкова оборот направихте на нищо и никаквата боя Oway...

# 558
Аз ще пробвам 90.2 и 90.1 с 00 бустер за допълнително изсветляване. Май няма нужда от коректор ми се струва

# 559
  • София
Аз не разбирам описанието на сайта дали на мен ми трябва виолетов или пепелен.

High-Lift Series

Sometimes, a small increase of ash is just enough to refine and add extra tonality to the 90 series. 0.0=90.11 and 1g per 10g of color of the 0.1 are exactly what is needed to create stunning blondes or beautiful silvery gray tones.

Ето как оранжевее

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 21:15 от Мélisande

# 560
То не оранжевее, на мен направо червена ми се вижда косата ти и то не русса. Какъв номер боя е това?

# 561
  • София
То не оранжевее, на мен направо червена ми се вижда косата ти и то не русса. Какъв номер боя е това?

Това е 10.1 с бустер 90.1.

Отзад е по добре май, но много зависи от светлината

# 562
  това беше цветът ми преди много години с oway, но задължително с 00 и смес от 90-ки, мисля,че и 1117 също,но нямам спомен,като блондирана ми беше Grinning

# 563
Това какво русо се води? Че въобще не съм на ясно с нюансите. Имам представа само кое е пепелно , понеже повечето се опитвате да го постигнете и по снимките се ориентирам.

# 564
Това е платинено.

# 565
Аз точно такова искам да постигна, но никоя дама не споделя от коя боя е доволна и е била платитена... ще го търся сама цвета

# 566
Ами супра е вероятно на тая на снимката като и гледам ваклите вежди. Огромно значение има каква ти е основата. Тук карти таро никой не хвърля и при всеки работи различен продукт, защото косите са различни. На мен този цвят и коса са ми отврадителни и старомодни.

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 23:51 от adelinda

# 567
Е така е, всеки си има вкус Wink аз съм минала през много нюанси на русото, сега даже и сива гама опитвам да поддържам, но ми е малко трудно. Ще експериментирам 👌🏻

# 568
Хей блондинки, изкупихте шампоана на Лакме. Влизам вчера да си го поръчам и хоп няма го:grinn:
Че и реалния магазин го били затворили, само в мола сега, но той нали не работи. Та си останах без шампоан.
Моята фризьорка не харесва Oway, не съм я питала защо. След толкова хвалби тук я питах да я пробваме ли, тя каза не Thinking
Ще ми обясните ли и какво е брустер, защото се споменава в темата. А пък аз съм чула само за бустери и си слагам такъв към боята. Ама брустер какво е, същото или ?

# 569
Мнение за боите Индола? Силно изсветляващите дали правят рижава косата?

Общи условия

Активация на акаунт