С дистанционното обучение няма да е ОСМИ клас крушение

• 30 866
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
Мартеа, аз си признавам, че не съм толкова старателна в дезинфекцията като теб. Засилила съм почистването и забърсването вкъщи като примерно отделям повече внимание на плодове и зеленчуци при измиването и минавм пода като се приберем и преоблечем. Покупките ги забърсвам само, все пак са опаковани. Мия често ръцете си.То няма как всичко да дезинфекцирам мисля.

# 481
  • София
Не съм се сетила да им редуцирам джобните, защото са си вкъщи. Smiling Imp
Аз първо това се сетих...Само ме подпитват дали им ги събирам Innocent

# 482
Много вкусно изглежда сладкишчето!
Моята се е изхитрила от днес, облякла си е пуловер върху пижамата и часовете и преминаха в леглото, за мой яд. Много я е страх да не свърши нещо излишно.
Ние и двамата с мм сме със свободни професии, не се работят от къщи, та в момента " свободно" се движим към фалит. Неговата не е застрашена, надявам се - ще "тръгне", като се нормализират нещата. Моята е от тези, които трайно ще изчезнат, при всяка досегашна криза възстановяването ми е било поне година, а като тази не е имало и ми е доста криво, но пък да преминем живи и здрави през това изпитание е най - голямата ми мечта за момента.

# 483
Здравейте и честито на рождениците и имениците днес. Честит празник на всички!
С онлайн обучението някой ми смени детето - то толкова учене никога не е имало у дома, направо не мога да повярвам, че аз съм тази, която казва "хайде стига и утре е ден", а той "остави ме, мамо, само да довърша тази задача" Open Mouth
Джобните съм ги писала в графа полагат се, но не ги давам, а ги прибирам, че като мине карантината и се окаже с една събрана сума кой знае какво ще домъкне вкъщи - сега мрънка за животно, че да можел да го извежда (сещайте се кое е животното) Joy
Тренировките и аз малко ги поохлабих, но съм по 12 часа на работа, ставам в 5 сутринта и си лягам когато дойде. Въпреки всичко се старая да правя поне по една бърза тренировка на ден от този тип:
https://www.youtube.com/watch?v=ujGr3nrZfvQ
За дезинфекцията на покупките и въобще за прекомерната дезинфекция само едно ще споделя:
От коронавирус не е сигурно, че ще умра, обаче от хлор (препарати) е неизбежно...
Така че внимавайте колко и какво дезинфекцирате, защото натравянето става неусетно.

# 484
  • София
Grinning
Скрит текст:

# 485
  • Sofia
Аз съм се "оставила" с комплекс упражнения, които правя всяка сутрин. Необходими са ми, защото иначе съм робокоп, не мога да мръдна (и това от претрениране като по-млада, клекове, мъртва тяга и т.н., пък може и от възрастта вече Grin). Обаче миналата седмица си позволявах и да пропусна, да си поспя до 7-7 и нещо. Въобще... много ми е почивно в тази изолация Relaxed

# 486

Светкавица, може ли да дадеш рецептата за тези "мързеливки"?

Мързеливки- от темата "Искам да кажа", в която пишех преди време:
2 яйца, 100мл олио , 200 или 300гр кисело мляко/ наизуст пиша рецептата, по-късно ще проверя,че точно млякото не помня /с 1 чаена лъж сода, 200гр. сирене, 200гр кашкавал/ може и по-малко/ и брашно, за да стане лепкаво тесто. Всичко се обърква с лъжица и се пече в предв загрята фурна, аз я загрявам повече и после на 200 гр.С голяма лъжица гребвам и правя някакви форми върху хартия за печене, които са рошави, те от печенето се заглаждат. В рецептата пише и сусам за поръсване, но никога не съм правила. Стават много бързо и са нещо като пухкави питки.

Р. С. 300ГР е млякото

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 17:55 от Светкавица

# 487
Аз правя по малко йога, скачам на трамплин и въртя обръч (специален, релефен), включвам се и в доста игри с децата на Х-box-а. А девойката от вчера има уговорка с баща си - за всяка тренировка, която си направи (едночасова) ще й дава по 10 лв. Simple Smile Малкият не се спира, постоянно търчи от първия до третия етаж (неговата стая е там), та него не го мисля.. вчера пък чисти с баща си терасите от снега. Като беше хубаво времето прекарваха доста време по терасите, едната е доста голяма и си спретваме хубаво кътче за доста часове на слънчице.. радвам се, че имаме достатъчно пространство, като бяха по-малки и ролери караха вкъщи и всякакви подобни..

Аз започнах много да готвя  - от доста години все здравословни алтернативи, но сега всичко! И мъфини, и баници и пр. почнах, децата не можех ада повярват, но са много щастливи. Simple Smile Сега съм обещала следващото сладичко да е тирамису и днес купих продукти, само марсала не намерих, но ще сложа амарето. Аз все още удържам фронта и си спазвам режима, та не ги и опитвам тези неща, но не знам докога ще устискам, честно казано..

# 488
  • София
slavena, да е жива и здрава щерката, във всичко да и върви! Много хубава рисунка.

Izida, аз тренирам с Руми Илиева - имам 2 програми нейни (купих едната, другата дойде бонус) и ми харесва, обаче, Мартеа, имен нещо яко ме мързи - вкъщи не мога да се организирам.
Тя и на страницата си и в ютуб има много клипчета безплатни - вкл. и 4-5 20 минутни програми за начинаещи. Аз така почнах - правих ги известно време и ми харесаха и тогава си купих.

Jd, къде ще се местите?

Иначе правя опити на всеки час да ставам и да правя по 10-20 клека. Но само с опитите си оставам.

Нещо сме се напрегнали работно всичките, а дистанционно е особено - но връткаме аутлук, скайп, сървър и е малко тралала.

Хаха, щерката ще има урок по балет от частната школа... да взема и аз тайничко да си подскачам отстрани Simple Smile

Родата слава Богу никой не е изкукал (пупу), нито ми развива теории за това или онова... седят си по къщите.., даже и баща ми, който е опасна шуга, но поне сега врътка онлайн турнири по бридж..

Мисля, че всички ще научим много уроци в тази ситуация, само всички да са живи и здрави и да успеем да овладеем ситуацията!

А идеята за онлайн среща е супер, обаче как точно ще си говорим всички!? няма ли да стане кокошарник!?

# 489
  • София
Сега е качила една тренировка - 5000 крачки вкъщи:
https://fitnesinstruktor.com/5000-krachki-vkasti/

# 490
  • София
Мен също ме мързи много, да не мислите, ама се старая да потренирвам , че иначе лошо.
И да не забравяме:

# 491
  • София
С тази карантина сме станали като тема от Кулинарния. В следващия първи пост ще сложа и Нашите рецепти. Joy

Славена, вкусно изглежда.
Много харесвам такова разположение на диван и трапезарна маса.

На мен изобщо не ми е спокойно, дори напротив. Аз съм на работа и тя е в пъти повече. Домакинстването също е усложнено. Стремя се да удържа майка си вкъщи. Слава богу проблемите с разните платформи и регистрации се решиха, но и там имах ядове...
А всички около мен са едни спокойни, та чак летаргични. Постоянно имам усещането за несвършена работа и непрекъснато ги ръчкам за нещо.
Спунк, плюли сме си в клавиатурите! Wink
Абсолютно същото е положението и при мен. Щерката се е срастнала с масажния стол на компа и се прави че учи. Днес се прибрах в 17.15. Имаше час и замаха с ръце и крака да отида в апартамента на баба ѝ и дядо ѝ. Не ми създава впечатление да учи особено (ама, знам ли...)

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 06:53 от Fair Lady

# 492
  • нейде там, където ....
...
Сега се оглеждам за парочистачка или UV лампа. Никъде не намирам налични от последните, обаче. Писна ми да мия дневния пазар. По-добре да го опека с UV лъчи или да го попаря едно хубаво. Днес старателно измих един шоколад с гореща вода и сапун. Разбира се, стана течен и го чакахме да стегне във фризера после.

Скоро гледах една лампа за 161 лева, но докато и реша и тя станала 231. Парочистачка ще има в ЛИДЛ от утре. Мисля да си взема. Ако не се разберем с нея, мога да я върна до 3 месеца.

.....
Jd, къде ще се местите?

Иначе правя опити на всеки час да ставам и да правя по 10-20 клека. Но само с опитите си оставам.
....

Сънчо, на 3 минути от училище. От година и половина се настройвам за промяната, не знам още дали ми се прави упражнението, но не мога да отлагам повече. Благодаря за идеята за клековете и за другата тренировка. Аз в офиса тъкмо бях свикнала да правя обиколки на мола в почивките. Сега поне клекове, планк ... нещо такова ще опитам да вместя.

Спунк, удари на чувства - да си стои в къщи, за да не ви зарази вас. Моята се кротна така. Освен, че няма ключ за външната врата и не излиза непридружена. (Trollface)

# 493
# 494
Говорите за ув устройство, аз имам такова, мога да го монтирам в голяма кутия, примерно, и да я изолирам, но дали знае някой, безопасно ли е за използване за хранителни продукти? Не съм много сигурна. На него пише да се използва на открито или в помещение без хора и после да се проветрява.

Общи условия

Активация на акаунт