С дистанционното обучение няма да е ОСМИ клас крушение

• 30 736
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Е, това просто не мога да не ви го споделя. Постът е от ФБ, за съжаление, изгубих кой го е постнал
Скрит текст:
Готов съм за утре! Ще предавам на живо!

1. Направил съм си прическа.
2. Подредил съм хола (книгите са по височина и цвят, оправил съм картината на стената ... мен не ме дразнеше, ама ме дразни жената, като ми напомня през шест месеца да я оправя).
3. Забърсах листата на фикуса, че на светлината от камерата си личеше къде съм си писал името по тях.
4. Котката е натирена отсега в коридора, за да не ме питат децата:
- защо е синя
- защо е на плитки
- защо има буквата А на челото като капитан Америка ...
5. Може да съм по пижама, ама ризата ще е отгоре ... дрескодът е важен.
6. Говорих със съседите:
- тоя, дето прави ремонт ... ще кърти по време на междучасията
- тоя, дето псува, като гледа повторенията на мачовете, първо каза: "Нека знаят децата" и се наложи да го убеждавам. Обеща да се цензурира, ама ... аз нищо не обещавам.
7. Обещал съм след забраната на жената да и купя обувки, нещо за лятото, да отидем на море и още някакви неща само и само да не влиза по време на час и да ме пита "Ти що не си изхвърлил пак боклука"?
Много яко това! Joy
Класната на сина ми в петък предава на живо. Удивена съм от способността ѝ да укроти 16 деветгодишни буйни и свръх приказливи деца дистанционно и то без нито веднъж да повиши тон /аз вероятно щях да утрепя поне едно-две още на 2-рата минута, а тя успя да проведе нормален час и нов материал да преподаде успешно/. Шапка ѝ свалям! Успя да парира дори молбите да си покаже кучето и да отложи това мероприятие за междучасието. Поради липса на усет за камера, беше застанала с гръб към прозореца и съответно - контражур, но друг кусур не намерих. Обърнах ѝ внимание - ще се поправи. Беше класна и на дъщеря ми навремето и много се обичат, та и тя се появи и си се обясниха в любов виртуално . Дори това не развали дисциплината в часа. Девойката искаше да се гримира преди да се покаже пред бившата класна /'щото да не се излагаме/, но я убедих, че докато го направи, ще свърши часът. Laughing Веселба беше. Чакам утрешните часове.

# 91
Наистина много яко! И въобще вярвам, че ще извлекат само хубавото от ситуацията - и децата, и учителите!

Това е старо, но доста актуално сега! Simple Smile

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 22:45 от Сиси ♥♥

# 92
Виждам, че доста от учениците ще се обучават по видео чат. Много ми стана интересно наистина ли ще бъде като в училище? С часове по 40 мин, нормален график с междучасия? Обучението на дъщеря ми ще бъде чрез фейсбук група, в която са всички учители. Знам, че от 10 часа учениците ще коментират задачи по английски с госпожата си, но това е всичко от към график. Другите учители просто ще пращат задачи, които ще трябва са им се върнат решени до края на деня. Относно тестовете, дъщеря ми ми обясни, че в школо ще им ги пращат, но тя ще е свободна да ги прави когато си поиска, стига да е в рамките на дадения ден. Според мене щеше да е по-добре наистина да е по видеочат. Не знам защо за решили така да процедират, дъщеря ми е в гимназиален етап и училището й се води едно от елитните в София

# 93
  • В средата на времето
Да започнем седмицата с усмивка:
Скрит текст:
Бъдете здрави и наздраве !
По Робърт Бърнс

- Кой кашля в този късен час ?
- Аз кашлям – каза Финдли.
- Върви си ! Кашляй си у вас !
- Ще кашлям –каза Финдли .

- Ти май че си се заразил..
- Бях в мола – каза Финдли.
- Е,браво ! Ама , че дебил !
- Хартия – каза Финдли.

- При тебе ако дойда вън..
-       Ела де ! – каза Финдли.
- Ще кихаме , не ставай пън !
- Наздраве ! – каза Финдли !

- Веднъж да минеш моя праг...
- Да мина ! – каза Финдли.
- Във карантина ще сме пак.
- Така де ! – каза Финдли.

- Ще ти отворя ,ала чуй ....
- Отваряй ! – каза Финдли.
- Докато сипвам , се събуй !
- Наливай ! – каза Финдли .

Красимир Йорданов

# 94
Честит първи официален дистанционен учебен ден!
С интерес и любопитство чакам да видя как ще протече процеса.
Бъдете здрави! 🍀

# 95
  • София, в момента в любимото ми село Железница
И аз да се включа в новата темичка. Пътувам към работа. На посока сменям по три превозни средства, но няма как да се работи дистанционно.
ММ е брокер. За сега са му казали, че ще си вдига телефона, но без огледи. При нужда само ще обслужва сделките, които и поел. Най-вероятно от другия месец на борсата.
Наборката усилено се учи да готви и малко мрънка да изолацията. Накараха я да си инсталира Googe classroom. Още не е ясно как ще протича обучението. С госпожите по БЕЛ-фуч и иум си направиха отделни групи в Месинджър. С госпожата по френски си имат отдавна група и тестваха видеочат. Разбраха се днес от 12 до 13 всички да са на линия.
Дребния е най-щастлив от изолацията. Направих му регистрация в Школо, но там сега има проблеми.
Здрава и спокойна седмица на всички малки и големи.

# 96
  • Там, където мечтите се сбъдват
Спорна седмица на дистанционното учене. Наборът станал още в 7 и си работи нещо по училище, за малката, чакаме школото да тръгне за да сваля презентациите на уроците и тестовете, инак в 13:30 им започват часовете през скайп. И тъй като имат днес по програма 2 часа рисуване, госпожата им е пратила като задание да рисуват коте:)

# 97
Първият учебен час свърши. Учителят не се появи в групата. Следва физическо, най- вероятно ще я кача на велоергометъра ,за да се раздвижи малко

# 98
При нас се качват упражнения във ФБ и  classroom. Сутринта не работеше  class room  и школото,сега не зная как е.

На работа съм,по улиците има обичайното движение ,номалко по-рехаво.И въздухът ми се стори по-чист, може и от студа да е.На работа сме две институции, едните- само с дежурни,другите -ние- - в пълен състав Disappointed 

Но е някак по-тихо, няма го обичайното движение по коридораи по стаите.

И един тъп въпрос, как дезинфекцирате дамските чанти? Аз обикновено ги чистя с тоалетно мляко, а като им мине сезонът, преди да ги прибера ,ги мажа с вазелин. Сега какво да правя?Моля,не ме пишете в смешките!:blush:

# 99
  • Там, където мечтите се сбъдват

И един тъп въпрос, как дезинфекцирате дамските чанти? Аз обикновено ги чистя с тоалетно мляко, а като им мине сезонът, преди да ги прибера ,ги мажа с вазелин. Сега какво да правя?Моля,не ме пишете в смешките!:blush:

Нямам идея, изобщо не ми е хрумвало за дезинфекция на чанти, може би ако ги изнасяш на тераса, на въздух...

# 100
  • София
Дезинфекция със спирт. Сложих в един пулверизатор спирт и пръсксм.

# 101
  • София, в момента в любимото ми село Железница
За чантите се чудих и аз сутринта.
Наборката има физическо в момента. Брат й каза, че е много забавна. Скача и прави коремни преси, а учителя ги наблюдава на видеочат и се кара на неправилно изпълнилите упражненията.

# 102
  • София
При нас положението е плачевно. Школо не работи, а в офис 365 няма никакви съобщения. Но имаме домашно по физическо. Пак е нещо.

# 103
  • у дома с любимите си хора
И при нас Школо не работи.Уведомиха ме ,че и Мудъл не работи.

# 104
  • В средата на времето
И при нас днес все още е неучебен. От утре започвали, пък да видим. Класният е казал, че за часовете по АЕ ще ползват discord. Само ще се чуват, без да се виждат.
Аз тази сутрин ходих до офиса, за да си взема лаптопа. Към осем без малко си имаше задръстване на Черни връх в посока Вапцаров.

Общи условия

Активация на акаунт