С дистанционното обучение няма да е ОСМИ клас крушение

• 30 491
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
  • нейде там, където ....
В Гърция ограничението не е ли по-строго?

Четох, че някои кметове в България затягат мерките, особено в кварталите, в които са наблюдавани повече нарушители, но нямам лични наблюдения. В селата на майка и на свекърва ми - хората казват, че спазват наложените предписания.

Около нас е доста обрано откъм хора. Има движещи се, но са сами. Изключенията, които съм видяла - майка с количка или майка с дете с тротинетка, обикалящи около детските площадки, без да спират. В кварталните магазини (дори хипермаркетите) се спазва влизане по един. На опашките са били не повече от 5, спазвайки повече от 2 метра разстояние. Само в Билла и Кауфланд мога да вляза с ММ, на другите места - поотделно ни искат. Всъщност, ние сме от изключенията, дето се движат заедно. И когато излизам с майка, поне малко да се разходи, заобикаляйки хората. Децата излизат заедно и ходят доста, защото съседите роптаят при продължителната употреба на крос-тренажора.

Набора също имаше домашно за снощи, в полунощ, а после се разсънили и отнесоха поне до два. Тогава ги усетих и ги нахоках. Наложеното наказание е аналогично с това на щерката на M_I_A. А тъкмо бях почнала да му радвам, че почва да се организира сам ... Ще го запиша на един лагер през юли, с мнооооого учене и без право на обжалване.

aniK, ще пробвам твоя метод за тази седмица.
Ще включим и белота ... как го бях забравила.

# 631
Звездица, може да си изпукваш тъпанчета като си надуваш устата с въздух. Много помага за проблеми с ушите, също и дъвка, което ти бяха написала. Аз си слагах тампонче със спирт. Карах Б грипа февруари и имах леко дразнене в ухото.
Много ме изкушвава да се подместим ваканцията в къщичка с дворче в Манастирски ливади, имаме и адресна регистрация там. Хлапето обаче ще страда за WI-FI-то. Отделно там хола ни е слънчев почти целия ден и може да се препичаме и на терасата.
След 8 ни е времето за семейството, така съм изнудила девойката. Няма ли желаещи за по ранни срещи? Зоом изглежда може да се използва и онлайн, поне по пръв поглед.
Да се допълня за пъзелите, обожвам да редя, след това си ги окачвам по стените.
Хубав ден на всички!

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 13:29 от galia_mi

# 632
  • София
Аз също не обичам да играя настолни игри. По принцип не съм свикнала вкъщи да седя. Малко нервак си падам Simple Smile , а и вечер  времето все не стига. Сядането ми е за малко само за вечеря. Обикновено снова напред назад. Смях се наскоро, че не съм сядала на дивана в хола от доста време и съм забравила колко е удобен и как изглежда къщата от този ъгъл.
Сега имам възможност да прекарам всичкото време на света вкъщи - и на дивана да седна, даже да полегна, да почета книга, да поработя, да обърна внимание на децата, да видя какво точно ядат на обяд и колко, да помогна на малкия в уроците... Всичко това, за което съм си мечтала... Странно нещо е животът наистина...
И да, сега има време даже и за настолни игри. Играем Dixit, карти Uno, вчера малкият ме преби на шах, а аз него на табла... Свалихме си българският сериал All inclusive, направихме пуканки и гледахме до 00:00ч всички. Много е забавен, който не го е гледал, може да се поправи.
Гледам да извлека положителните моменти от настоящата ситуация, доколкото мога. Може би никога повече, (дано наистина е така) няма да ни се случи нещо подобно в живота и се опитвам да премина през това, без да се отдавам на депресивните мисли, които изплуват постоянно.
Anik,  благодаря за идеята за филм. Днес може да устроя кино вечер с него.

# 633
  • Там, където мечтите се сбъдват
Ние вчера започнахме да гледаме Голямата разходка с Луи дьо Финес и Бурвил и го преполовихме, днес, ще го довършваме. Днес свалих още 2 филма - Lion и The farewell.
Иначе вчера наборът бе на тема фразеологизми и познайте кой вдига гири от сутринта, аз, малката не си написала домашното по МАТ и едно пуфтене, тръшкане, бързо писане половин час преди началото на урока, все едно светът й е виновен, че не си е свършила работата...

# 634
  • Sofia
Днес се сетих за всички, които са ме дразнили с изказването си "добре си ти, работиш си от къщи". Само че сега ми е по-лесно, защото не може да се излиза много-много и не върша И всичко на всеки, който е с работно време и не може да отиде някъде Grin

Ние гледаме всички БГ сериали с огромно удоволствие.

Получих мейл от школата по английски език на малката (Адванс), че засега удължават учебната година с две седмици. Пък си учат дистанционно Thinking

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 14:51 от aniK

# 635
  • София
Хо-хо Ани, моето малкото и то пълна противоположност. Показва ми преди два часа проект за сапуна - пълен с правописни и стилистични грешки. Викам, чакай да го редактираме. Късно било, предал го вече. Е, кога казвам ти го дадоха този проект? Отговори че го били задали сутринта първите два часа. И за да е сигурен, че му се е разкарало от главата, в 10-те мин. междучасие межди 2-ри и 3-ти час, той го е напраскал набързо и го е изпратил.

estelliana, "Голямата разходка" ми беше любим филм в ранната младост. Лек, разпускащ, комичен, хубави хора, хубави гледки...
С ММ много се хилим на "Европейско пътешествие" от 2009. Той е по-скоро за възрастта на наборите, ама дъщерята отсече че това е бумърски хумор, та ние сами си се кикотим на него.
Иначе децата си говорят на любимия ми език с фрази като: "В туич, в коментарите на човек който фоулвам един ми гифтна събскибшън"

# 636
  • София
У нас такава идилия с настолните игри няма. След вечеря се разбягват по стаите си. Понякога остават да гледаме филм заедно, но е изключение.

# 637
Размисъл:
Къде бяха всички психолози, които се появиха през последните дни? Дейност ли отчитат? На телефона съм накачила хиляди приложения за двете деца. Не спира да "цъка", а аз работя. Наред със задачите им, постоянно се включват лица, т.нар. училищни психолози, на които дори имената не съм чувала. То не бяха анкети, не бяха кратки отговори по дадени въпроси. ОК! Зачитам изключително учителската професия и възпитавам в това, ама СЕГА да ми се представят хора, които грам не са свършили работа през годините...! И не защото моите деца не са имали нужда ( слава Богу), а защото имам приятели с проблемни деца. Някои ще кажат, че трябва да се иска помощ. Не, работата на психолозите в училище е да наблюдават и изискват сведение за дете в нужда! И да работят с него, а не да си чешат езиците! Съжалявам за поста си, но наистина издивях от някои коментари в нашето Школо! Бъдете здрави, говорете и не опирайте до психолози, с цялото ми уважение към тях!

# 638
  • София
Петенка, сега ти ме вкара в размисъл.

# 639
  • Варна
И аз като Ани - тъкмо да седна да напиша нещо, и осъзнавам, че е същото от преди няколко дни...
Внушението е на макс, непрекъснато нещо ме наболява. Тази вечер изведнъж - болка отпред под ребрата, ей психясах се. и след 10 мин осъзнавам, че сутринта правих коремни преси Astonished Опитвам се да се ангажирам с упражнения сутрин, плюс две излизания с кучето. Момичетата излизат понякога с мен, наборката всеки ден прави суха тренировка.
ДО почвам да го игнорирам, даже днес се наложи почти цяла сутрин да съм навън по задачи, май е било много добре за всички.
Направихме едно основно почистване без прозорци, още не сме изцапали за второ основно, а прозорците ще чакат Simple Smile Чопля един гоблен, ама и там ме заболя нещо по гърба и го спрях временно Laughing Даже и да ядем ни омръзна, май пропуснахме няколко обяда тези дни Simple Smile
В настолните игри не се включвам, и аз съм от нервните, но те от време на време играят карти. Гледаме Капки, Шефове и тн, и после по леглата.
jenap, много ми хареса това което си написала - аз лично и децата ми определено имахме нужда от това спиране на живота за известно време, но и не искам да се проточва твърде дълго. Дай Боже да сме здрави, че отговорността ми към децата в момента е за двама...

# 640
Игривата слива, написах поста след като попитах децата знаят ли кои са г-н и г-жа Х. Отговорът им беше НЕ. Те дори не са се представили в двете училища. За каква връзка говорим, ученик-психолог?

# 641
Аз съм на път да поставя рекорд  по готвене, при все че не ми е страст, ама никак. Обаче," домашните любимци" много доволни.
Иначе COVID-19 стана герой на п роект по философия и на есе по АЕ, чиято тема беше Fantasy story от А2, който приключиха мин седм и сега са на В 1.1, нямам представа късно или  рано е, може и навреме. Детето определено има нужда от движение и въздух, ама къде да ходи. Рита му се топка, кара му се колело... Зарекла съм се-живот и здраве, лятото всеки свободен ден на плаж или сред природата,независимо от по-ценностни уж ангажименти, да видим.

# 642
  • В средата на времето
При нас няма нищо кой знае какво - ДО си върви лежерно, по математика миналата и тази седмица им даде два бързи теста, писа и оценки, но не знам дали ще ги вписва в школо-то. По музика също има оценка. На финала са с втория учебник по АЕ, а третият ще го получат с куриер - вчера си даде домашния адрес на класния. Най-накрая ще започнат да учат по него.

Скрит текст:
Бях писала и преди, че моят син е запален по историята и най-вече по периода, който обхваща събитията преди и по време на Първата и Втората световни войни. Натрупал е някакви енциклопедични познания. Понеже вече много му е скучно, реши преди няколко дни да ме образова, да обогати и без това нищожините ми знания за този период. Две вечери бях на лекции - докато готвя или играя с малката или я слагам да спи, той стои до мен и говори. Беше ми интересно, а и той умее да разказва. Всичко добре, докато не реши вчера следобяд да ме тества какво съм запомнила. Rolling Eyes Собственоръчно ми състави тест с 25 въпроса, отворени, затворени, пълен с дати...Скала за оценяването също ми предостави. Даде ми листа и химикалката и.. - решавай. А на мен в главата ми - ветрове. От толкова много информация някоя и друга дата или събитие все пак се беше закачило, но като цяло - мъка. Зорлем вързах 4. Joy Той реши, че ще ми даде втори шанс и ми метна след 2 часа нов тест с 30 въпроса (с повече отворени този път, защото на предишния сглупих, казвайки му, че някои от датите съм ги налучкала). Да кажем, че не се представих по-добре. Когато тръгна да го проверява ясно се виждаше отчаянието в очите му от грешните ми отговори. На края бяхме като в скеча от Комиците с Кръстьо Лафазанов, където той е преподавател и задава елементарни доуточняващи въпроси, само и само, за да пише 3. Joy Казах му - да видиш, сине, на учителите какво им е с вас понякога - говорят, обясняват, преподават, влагат труд, усилия и накрая -  тройки или четворики, недай си Боже двойки.

# 643
  • Sofia
Единствения кошмар, свързан с училище, който сънувам редовно е, че не съм си научила урока по история. Нито сме имали строг чуител, нито съм ѝ се впечатлявала толкова, не знам защо така. В десети клас бях решила да кандидатствам Международни отношения, защото ми хареса описанието на специалността в справочника на СУ.  Започнах да се готвя по история, но много бързо се отказах от нея - сигурно това е оставило такъв дълбок отпечатък в съзнанието ми Laughing Izida, браво на младежа, истински го интересува! Не знам дали все още има МО и все още е с изпит по английски език и история, но защо не Wink

# 644
  • София
Izida, развесели ме. Твоят син, ако много скучае, може да прати тестовете на моя (петокласник), който също е маниак на тази тема и да го препита. После могат да минат и на английски крале и американски президенти, че ми омръзна да ме изпитва и да ми обяснява, а аз като тебе блея.

Щерката яко сгази лука снощи, като прнебрегна наказанието ми и игаейки си нерегламентирано, не написа едно домашно, което беше по желание, но бяхме говорили да напише. Сега се правя, че не съществува. Междувременно се появи една двойка (и то с 0% в електронния дневник по АЕ) и ММ подскочи. Тя се оправдава, че това било грешка в системата, всичко си била предала, и на други от класа се било случило. Аз само злорадствам от другата стая, защото тати винаги си защитава дъщеричката.

Общи условия

Активация на акаунт