С дистанционното обучение няма да е ОСМИ клас крушение

• 30 487
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
  • В средата на времето
Този сняг навън е като първоаприлска шега. Simple Smile

# 661
Бръкна ми в душата този текст на Г.Господинов, прекрасен...
У дома е все същото, хлапетата са на двата полюса с дистанционното обучение - на гимназистката ужасно й липсва живия контакт - и със съученици, и с Класната, искала да прегърне дори тези, които не може да понася...малкия е хипер щастлив от ситуацията, успява да си напише домашни и задачи до към 14 часа и следобед е "пей сърце" , а иначе е на училище до 17 часа, после тренировки - и няма време за Плейстейшън, а сега всичко вмества в денонощието Simple Smile.

# 662
Размисъл:... Не, работата на психолозите в училище е да наблюдават и изискват сведение за дете в нужда! И да работят с него, а не да си чешат езиците!
Не знам обстоятелствата по същество, но как разбират в момента кои деца са в нужда. След месец социална изолация, въпреки електрониките, как да се разбере кои деца, как се чувстват и дали имат нужда от помощ? В момента са затворени и с целите си семейства, които също имат рзлична поносимост към случващото се, придружено с наситени негативни новини и послания, което неминуемо умножава чувството на тревожност. Няма нищо общо със стандартната картина в училище.
В този ред на мисли ми се струва полезно психолозите "да изпълзят" и да правят мониторинг за състоянието на децата. Даже е задължително и похвално.
Лично мнение. Blush

# 663
На моето най-много му липсва да отиде на МОЛ. Не било същото да разглежда дрехи онлайн. Щяла да оръшка Парадайс веднага след като падне забраната. Аз и казвам, че постепенно ще се случват нещата и вероятно няма да пуснат одмах МОЛ-овете.
Не знам колко карантина трябва, за да й дойде акъл в главата.
Девойката вчера направи първия си напълно самостоятелен сладкиш с печене. Преди е правила чийзкейк. Тези дни реши, че ще прави брауни, ама сама и да не й се мотаем. Получи й се и е много горда със себе си.
Аз си се крия като мишка вкъщи и тва е. Експериментирам с пазаруването, за да успея да докарам до 1 излизане на 3 дни. Била съм с дихателна недостатъчност и да не ми достига въздух е най-големия ми кошмар. Отделно след това се възстановяваш доста дълго.

# 664
  • София
Ние пък последно пазарувахме на 19-ти март. Само едно чувалче, от 5кг. картофи от един чичо на сергия, взе ММ допълнително. Много съм горда как се справям. Предвиждам следващия пазар за петък, но трябва да напазарувам освен като за 2 седмици напред, и като за Цветница и Великден. Дано не ме изгонят от магазина с обвинения, че се презапасявам. Ама 5кг. брашно опаткахме тези 2 седмици в хляб, пици, кексове, бисквитки и палачинки. А сега ще е нужно и за козунаци + яйцата...

След тридневна война с дъщеря ми и среднощен спор около 4.00 тази нощ, реших че хормоните ѝ пречат да мисли и се предадох. Толкова е отвеяна, ама толкова, че ако не ми беше пред очите 24 часа, щях да си помисля, че се друса с транквиланти. Тя просто е на друга планета.

# 665
Ние вчера бяхме на двуседмичен пазар.... ами страшно много се натоварих. Сигурно 4 часа ми отне общо цялото занятие - пазар, после дезинфекция, подсушаване и прибиране на продуктите. Такава сума досега не ме се беше случвало да оставям в супермаркет. Ако кварталното магазинче зареждаше малко по-качествена храна, нямаше и да отида до супермаркет, честно казано. Изнервих се зловещо. Хората са изтрещели, бутат се, това дистанция, маска, ръкавици  - забрави. Охраната на вратата дезинфекцираше дръжките на количките със спрей, а на ръцете на хората капваше дезинфекциращ гел, и имаше хора, които се нервеха на това и лу мърмореха на човечеца. Един баща беше със сина си на около 8-9, и двамата без маски, детето непрекъснато кихаше драматично и напосоки, с отривисто взимане на въздух и звучно АААПЧИХУУУУУУ, а бащата му крещеше на висок глас да спре да киха и да спре да маже по хладилните витрините. И дотам. Имам чувството, че правеха театър или че някъде има скрита камера.
Честно казано, достатъчно ми беше. Хубава, лоша, каквато храна има на ъгъла, такава ще ядем.

# 666
  • София
Мартеа, аз отдавна ходя само на пазара.Рядко, за две, три неща влиза ММ в Хита, взима и излиза.
Няма сила на земята, която да ме вкара в Кауфланд, Лидъл и прочие хипери.

# 667
Мартеа, дезинфекция на входа само в Лидъл съм виждала. През 2 дни пазарувам в различни големи магазини. На останалите места само пускат на порции, за да няма струпване вътре. 🙂

# 668
  • София
Обелския ХИТ винаги е бил доста пустеещ откъм хора, та сигурно в него ще се време, ама ако успея да стана Simple Smile Предния път се събуждам, правя си кафе и шъткам на децата да не събудят баща си. По едно време той ми звъни по тел. и аз рЕзко отварям вратата на спалнята, за да го питам защо аджеба ми звъни по телефина... и едва тогава забелязвам, че го няма в леглото. А той ми звъни от магазина да уточним някакви неща по списъка. Joy

# 669
  • Там, където мечтите се сбъдват
ММ пазарува при нас. Като е горе долу на 5 дни. Веднъж ходи до кварталните магазинчета+месарница и веднъж - в Кауфланд. Предимството е, че си купуваме мляко по 6 литра на седмица и квася за кисело и малко прясно оставям, но така си правим от време оно:)

# 670
  • София
Ние пазаруваме от кварталнния, който обаче е много добре зареден. Отделно купуваме някои продукти  като месо, риба, зеленчуци, плодове и сирена от други магазини, от където сме си пазарували и преди пандемията. Не ни се получава това с пазар на няколко дни. Все нещо някой се присеща, че му се яде, което го няма вкъщи и се тича до магазина. Не знам как да напазарувам за по-дълго време и какво точно да купя, за да се запася. В супермаркет беше мъжът ми преди няколко дни, защото на дъщеря ми й се дояде суши и продукти за него няма в кварталния. Разказа подобна сценка, на която Мартеа е била свидетел. Без толеранс, без маски и без дистанция. Всеки се бута в теб и киха и кашля на воля. Ще избягваме да навестяваме големи супермаркети, освен ако не е жизнено важно.

Предния път се събуждам, правя си кафе и шъткам на децата да не събудят баща си. По едно време той ми звъни по тел. и аз рЕзко отварям вратата на спалнята, за да го питам защо аджеба ми звъни по телефина... и едва тогава забелязвам, че го няма в леглото. А той ми звъни от магазина да уточним някакви неща по списъка. Joy

MIA, спалнята ли ви е огромна или мъжът ти е малък, та не си го видяла? Joy

# 671
  • В средата на времето
MIA, спалнята ли ви е огромна или мъжът ти е малък, та не си го видяла? Joy
...или по кралски спите в отделни спални? Справка - кралица Елизабет и принц Филип? Simple Smile

# 672
  • София
Да, аз спя в хола, че ММ много ми хърка на главата.

Да ви кажа само най-малкият от семейството ми връзва още на първоаприлските шеги.
Сутринта отидох при дребен и тържествено му казах, че съм му направила макарони с мед, парченца лимон и риба. Много вкусни и изключително полезни заради съставките, особено при епидемия. Как ще ме обиди ако поне не ги опита, но най-добре да ги изяде, за да е силен и здрав. Очите му се разшириха от отвращение, а аз го хванах за ръката и го поведох към кухнята. Там го чакаше кекс и топъл шоколад Wink

Към обед реших да метна наборката, като я излъжа, че има нова заповед на генерал Мутафчийски, всички да ходим с маски дори и у дома. И че ще ни звънят по телефоните за видео връзка, за да ни проверяват. Надянах на себе си и на сина по една маска и ѝ я попитах дали тази на цвтенцата, която ѝ нося ѝ харесва. Тя обаче избухна в смях и каза, че това е първоаприлска шега. Значи можело да мисли...

ММ е като буреносен облак днес. А тъкмо обмислях да му пратя един мейл от името на колежа, с което благодарят за щедрото дарение и му изпращат сертификат за такова в pdf формат. Или още по-добре, че се нуждаят от доброволци, които да дезинфекцират АК с препарати и го призовават да се включи.

# 673
Миа, голяма си скица! Здрав дух, браво! Никаква шега не измислих, кексове и шоколади не съм правила също, днес всеки сам си приготвя каквото му е угодно.
Получих писмо от психолозите на училището, да ги похваля - в три части е и има обръщение към учениците, родителите и част със съвети за релаксация в която са публикували лесни и популярни упражнения и медитативни практики, от рода на "Петимата тибетци" и др. Браво от мен за момичетата, те са три и са се постарали.
Вчера гледах "Двамата папи" - много ми хареса и го препоръчвам, има важни послания и поуки в него. Бъдете здрави!

# 674
Вчера гледах "Двамата папи" - много ми хареса и го препоръчвам, има важни послания и поуки в него. Бъдете здрави!
Много, много ми хареса и на мен!! Гледах го още като излезе, страхотна игра и диалози! И нещо актуално, в тази връзка:

Общи условия

Активация на акаунт