АГ Селена - 20

• 53 335
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Аз се следя и ще раждам скоро при д-р Ставрев, преди това не бях ходила при мъж, но няма от какво да се притесняваш, много внимателен, отзивчив, търпелив и обяснява спокойно. Държи на нормално раждане, което в днешно време явно е рядкост. При него може да се запишеш по ЗК, като изследванията се поемат от касата и 2 безплатни прегледа, другите се заплащат по 40 лв.
Здравейте, момичета! Simple Smile

Съвсем скоро разбрах, че съм бременна (даже още не смея да се зарадвам) и търся препоръки за АГ в Селена. Виждам, че има много положителни отзиви за д-р Чалова, аз май държа да е жена, защото не съм ходила до момента при мъж гинеколог и подозирам, че няма да ми е комфортно. Интересуват ме също и прегледите по ЗК. Абсолютно всичко ли е поето от ЗК (освен стандартните изследвания, които по принцип се заплащат), както и може ли да споделите впчатления от д-р Ставрев и Матев, които виждам, че водят платените от ЗК консултации.
Благодаря ви предварително! Simple Smile

# 406
  • Пловдив
Защо да е рядкост. Минев, Матев, Топалова, Петрова...... При всички има нормални раждания. Аз оставам с впечатлението, че като се изключи Даскалов, няма проблеми с нормалното раждане от страна на лекарите. Ама той Даскалов винаги е бил така. Пациентките пришпорват за секцио май-май......Аз по едно време също се тръшках за секцио, но категорично ми отказаха. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 407
Кажете ако знаете при нормално раждане слагат ли ти епидурална упойка или трябва изрично да я искаш и платиш допълнително. Защото в пакета пише обезболяване , но не е уточнено какво.
Аз ходя при Кръшков и при Пелев да се следя, но нямам на идея при кой да раждам, мислех че е вариант при който се падне на смяна,но гледам, че има и доста нови,поне на визитациите в патологична като лежах минаваха доста млади. Чудя се. То има време да се почудя още де. Ако имам уговорка с лекар отделно и на него ли плащам? Уф ...Примерно ако тръгне в неделя и доктора не е на смяна,знам ли.

# 408
За Минев мога да кажа , въпреки че имах медицински причини заради които родих секцио, той ми вдъхваше кураж да се пробвам нормално! Мое беше решението за секцио. Мой приятелки родили при него ,той ги убеждаваше че няма нищо по-добро от естественото раждане. Техен беше избора за секцио, без да имаха проблеми.
А относно избора дали мъж или жена да е АГ-то, преди съм ходила само при жени от както посетих Селена  при Минев и Матев(той го заместваше тогава) мога да кажа,че мъжете са доста по внимателни! Преди години ходих при жена АГ е само заради грубите прегледи я смених въпреки че е добър специалист.

Изгубен,най-добре си избери при кой и му кажи че искаш той да води раждането. Не се плаща допълнително. Освен ако той не ти каже нещо,което ще е извън сумата . Успех.

# 409
И при мен Минев настояваше за нормално раждане.Направи секцио единствено и само по мое настояване.

# 410
В цената на раждането влиза упойка от всякакъв вид. Също така дали ще имаш уговорка с лекар или не, цената не се променя.

# 411
Да, Dasel, Изброените лекари също насърчават естественото раждане, но все прилагат индукция, което в повечето случай завършва със спешно секцио.

# 412
Да, Dasel, Изброените лекари също насърчават естественото раждане, но все прилагат индукция, което в повечето случай завършва със спешно секцио.
Дълбоко невярно твърдение.

# 413
  • Пловдив
Не съм запозната, но това не ми звучи логично. Защо да завършва със секцио. При правилна преценка, за което трябва много опит и усет, не вярвам да има проблем. Аз го побутнах моето раждане, защото исках да знам кога ще раждам, а не да го чакам да почне само. И когато ми казаха от тук нататък може да родиш когато пожелаеш и родих. Бързо и лесно. До никакво секцио не стигнах. На сестра ми и казаха глава високо, едро бебе, трудно ще стане нормално, ако изобщо стане и ще се измъчи бебето. Хич не пожела да пробва. При един и същ лекар сме раждали. Опитът на лекаря и правилната му преценка, са решаващи. Това вече не е за всеки.

# 414
Говоря за индукция (предизвикано раждане), идваш в 7-8 часа и ти включват системата и почваш да раждаш. Да,но всеки път не се получава, окситоцина не действа и ти вече си със спукани води и се мъчиш 7- 8 часа и няма разкритие или контракциите са слаби и връщане на зад няма. При мен се случи първия път така и завърши със секцио и втория път за малко  пак така щеше да стане, и вече третият път родих направо секцио. Индукцията си е насилствено раждане.  Някой имат късмета да родят за 2-3 часа, но...

# 415
  • Пловдив
Лоша преценка. Индукцията, без предварителни условия за това,  не върши работа. Затова писах, че не всеки лекар умее да преценя правилно. Индукция, без фиксирана глава в таза и без подготвена шийка и предварително разкритие, е обречено мероприятие. Не ти ли обясниха за това. При мен имаше условия, при сестра ми, не. Всеки е индивидуален случай. Системата не "ражда" сама, ако ти не си готова за това.

# 416
И двата пъти родих с индукция на термин . Нямам представа дали съм имала предпоставки първия път , но раждането продължи 14 часа и завърши с доста разкъсвания . За второто вече се интересувах и избрах същия начин + епидурална . Мина гладко и леко . Сега живот и здраве Декември ме чака същото и вероятността за секцио е много голяма , а аз останах очарована от нормалното раждане в Селена , че силно се надявам да ми се случи пак , защото определено много се страхувам от секцио .

# 417
Индукцията не е гаранция за добрата родова дейност. Има жени, които не реагират и на големи количества окситоцин. Преценката си остава най-доброто, но за това се следят много показатели. И ако продължава да няма добър отговор и родова дейност, плода запжчне да страда и пр. е съвсем логично да се направи секцио.

# 418
Здравейте! След седмица ми предстои раждане в Селена. Въпросът ми е към скоро ( през последния месец) родилите мами там Simple Smile  Какви градуси поддържат в родилно отделение и с какво са облечени и завити бебетата? Опитвам се да си представя каква е най-подходящата среда, дрехи и завивки за бебето ВКЪЩИ през първите седмици предвид,  че е жега навън Simple Smile

# 419
Здравейте! След седмица ми предстои раждане в Селена. Въпросът ми е към скоро ( през последния месец) родилите мами там Simple Smile  Какви градуси поддържат в родилно отделение и с какво са облечени и завити бебетата? Опитвам се да си представя каква е най-подходящата среда, дрехи и завивки за бебето ВКЪЩИ през първите седмици предвид,  че е жега навън Simple Smile
В момента сме тук. Бебетата са с боди с дълъг ръкав, завити с одеалца. В стаята е както искаш ти- на климатик или не. Ние го пускаме и спираме, защото става ужасно горещо. Иначе си стоим по нощници, боси крака и е добре. Бебчетата, ако са при мамите, са на същата температура. За климатика, че работи, нищо не казват, дори вчера казаха, че било топло в стаята.

Общи условия

Активация на акаунт