COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 109
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 11 025
Интересно е наистина как са го овладяли. Ако гледаш статистиките за тестването, хич даже не тестват. Към 19.03 - 18 000.
https://www.mhlw.go.jp/stf/seisakunitsuite/bunya/newpage_00032.html

В медиите чета, че смятат да увеличават с някакъв 15-минутен тест.
https://www.channelnewsasia.com/news/commentary/covid-19-coronav … clusters-12552100

Благодаря за линковете! Общо взето не тестват хич, но пък щеше да се чуе ако са пламнали досега с това застаряващо население. До 17 март са били тествани 15 655 души, в това число и пристигащи със самолетни полети. Япония е остров, няма сухоземни граници и може би са хвърлили усилия още в началото в тестове към пристигащите от съседните на нея засегнати страни и да не са допуснали разпространение...

# 11 026
Скрит текст:
На мен ми става все по-преувеличена цялата истерия, колкото повече гледам глобалната картина. Смъртността като се изчисли спрямо вероятната бройка на всички заразени излиза като на нормален грип , симптомите и те като на нормален грип, та не може чак да различиш корона ли е или настинка. Жертвите дотук 30 пъти под бройката на нормалния грип , който взима около половин милион жертви на година. А света затворен, хората в паника, отчаяни, вървим към разпад на икономиката, пазарите тотално сринати.

Пълен абсурд наистина и като се погледне отсрани абстрахирайки се от истерията направо е като на филм.
Абсурд е да се сравнява вирус със сезонен грип! Знаете ли защо? Защото за сезонния грип има ваксини и лекарства , за тази мутация на Корона-та- няма.
Да!!! Прав сте , годишно умират повече хора от обикновен грип, но човечеството от както свят светува се опитва да спре смьрните случаи от него.
Искате да кажете , че трябва да оставим хората да умират, защото икономиката ще пострада ли?
Простете ! До този момент човечеството се е борило да спасява ВСЕКИ невинен човешки живот , щом вие смятате че хората са цифри а не личности , това вече е друг въпрос .
Заповядайте в Испания да видите как вадят ковчези (вече го писах някъде ...), как не могат нормално да погребат близките ..., как млади хора са на респираторни машини. Когато някой ваш близък пострада , ще смените тезата , но ще е късно .

Дори за баба Тонка от Каспичан или баба Мария от Станишево си заслужава да се “спре”света ! Вашия живот не е по-важен от техния , както и обратното .

Хора са умирали и ще умират винаги. Светът не е спирал. Тъжно е , но няма как да се спре. Не разбирам защо 80 % от хората се държат все едно преди короната хора не са умирали и освен от корона от друго не можеш да умреш. Странна работа.

Ванчо, това всъщност е добре, че на хората им пука все повече едни за други. Ето ти например по някаква причина не се чувстваш способен да издрапаш през икономическите трудности, през които ще минем всички. Ми че точно те, съпричастните няма да те оставят да умреш от глад.

# 11 027
Май част от хората започнаха да стоплят, че отговорите на генерала им са доста витиевати и човекът е нервен не от тъпите въпроси на журналистите, а от това, което знае, но не е за коментиране и е способно да изпепели всеки ум. Относно въпросите - защо не се обобщават периодично въпроси тук и да се изпращат към журналистите, за да му се задават на брифинги, понеже се е видяло, че на адекватни журналисти на брифинги не може да се разчита. А тук се поставят доста добри въпроси.

# 11 028
Мисля, че журналистите също нарочно съобразяват въпросите си...

# 11 029
Японците обаче според мен са доста дисциплинирани в социалната дистанция, там отдавна си ходят масово с маски например.
Естествено, може и при тях нещо да тлее, което тепърва да избухне, а това че не тестват повече по принцип не е много добър знак.
Но ковид19 е победим и това вече няколко държави го демонстрираха както и рецептата за това, не мисля, че трябва да откриваме топлата вода.

# 11 030
[
Скрит текст:
quote author=Val link=topic=1189333.msg40426601#msg40426601 date=1584992423]
Скрит текст:
На мен ми става все по-преувеличена цялата истерия, колкото повече гледам глобалната картина. Смъртността като се изчисли спрямо вероятната бройка на всички заразени излиза като на нормален грип , симптомите и те като на нормален грип, та не може чак да различиш корона ли е или настинка. Жертвите дотук 30 пъти под бройката на нормалния грип , който взима около половин милион жертви на година. А света затворен, хората в паника, отчаяни, вървим към разпад на икономиката, пазарите тотално сринати.

Пълен абсурд наистина и като се погледне отсрани абстрахирайки се от истерията направо е като на филм.
Абсурд е да се сравнява вирус със сезонен грип! Знаете ли защо? Защото за сезонния грип има ваксини и лекарства , за тази мутация на Корона-та- няма.
Да!!! Прав сте , годишно умират повече хора от обикновен грип, но човечеството от както свят светува се опитва да спре смьрните случаи от него.
Искате да кажете , че трябва да оставим хората да умират, защото икономиката ще пострада ли?
Простете ! До този момент човечеството се е борило да спасява ВСЕКИ невинен човешки живот , щом вие смятате че хората са цифри а не личности , това вече е друг въпрос .
Заповядайте в Испания да видите как вадят ковчези (вече го писах някъде ...), как не могат нормално да погребат близките ..., как млади хора са на респираторни машини. Когато някой ваш близък пострада , ще смените тезата , но ще е късно .

Дори за баба Тонка от Каспичан или баба Мария от Станишево си заслужава да се “спре”света ! Вашия живот не е по-важен от техния , както и обратното .

Хора са умирали и ще умират винаги. Светът не е спирал. Тъжно е , но няма как да се спре. Не разбирам защо 80 % от хората се държат все едно преди короната хора не са умирали и освен от корона от друго не можеш да умреш. Странна работа.
Простете, не ви разбрах 🤔.
Искате да кажете че имайки възможността да се спре нечия смърт , не трябва да се направи ли? Само защото хората умират , са умирали  и ще умират от други неща ?
[/quote]

Не става въпрос да не се спасяват животи, просто цялата истерия покрай тоя вирус е невероятна  и един ден ще го осъзнаем, след като излезем от ситуацията и погледнем от дистанцията на времето.
Започвам да си мисля, че ще затихне пандемията по естествен път, а ще ни представят, че заради карантината е овладян , за да оправдаят тези си действия. И без това всеки си тества както си иска и нито сравнение може да направиш по трендове като хората , нито нищо. Каквито числа ти спуснат отготе, такива виждаш. Единствената горе долу реална картинка е от круизния кораб.

# 11 031
Скрит текст:
А за щатите какво ще кажете? Над 7000 днес...

Голяма страна, много хора, нормално да са толкова и то само от изследваните. Само Калифорния е с население колкото половин Германия.
Мен ме шокират тези числа от САЩ. Нямам капацитет да анализирам цялата държава, но виждам Ню Йорк (8 милиона) с по +5000 на ден! На мен ми звучи ужасно. Fearful
Мисля, че смесвате данните за града Ню Йорк ( града е 8 млн) и за щата Ню Йорк.( щата е над 20 млн)
В града има общо 12300 заболели

# 11 032
Съобразят се и въпроси и изявления и всичко, заради народопсихологията. Аз изобщо не вярвам, че възможностите на болниците са изчерпани на тоя етап.

# 11 033
Варненската лаборатория са излязли с данни за общо 346 изследвани проби от Североизточна България. По спомен от тях имаме 5 положителни в Добрич и 4 във Варна? Във Варна също освен официалните Ковид пациенти има и хоспитализирани със съмнение за такива.

# 11 034
  • София
Мисля, че журналистите също нарочно съобразяват въпросите си...
Разбира се, че ги съобразяват, иначе нямаше да бъдат допускани. Твърдо вярвам, че генерал-майорът не дава цялата информация, много добре е преценено кога да се даде първия случай (не преди 3 март, да не разливам празници, да оставим туризма поне трети март да изкара, нали), в полунощ на осми, когато всички барове и ресторанти са консумирани). Това го има поне месец преди осми март, най-вероятно. Представям си в Италия колко по-рано го е имало, но те пък неглижираха до последния възможен момент, май?

# 11 035
Иване, не разбираш ли, че Ковид има потенциала да надхвърли многократно заразените и починалите от грип? Още сме в началото и контролираме нещата доколкото можем, затова не ти изглежда много в момента. Пращаш статистики, ами сметни при коефициент 1,5 на заразност на грипа и 2,5 заразност от Коронавируса. В момента не може да се обгърне вируса със статистически данни, защото още е действащ, непознат е и непредвидим. Дори не сме достигнали пика още.

# 11 036
И на фона на това вето, циркове...продавайте си колите и подобни...доста кофти ситуация
Въпреки всичко толкова много дарения, доброволци, хора шият и подаряват маски...някак си това ме топли! Народа все пак е повече добър! Дори учителите се справят Simple Smile

# 11 037
  • София
На мен ми става все по-преувеличена ..............

Днес прочетох че от "Откраднат живот", щели да включат това с коронавируса.
Хм, като нищо следващият сезон може да е "Откраднат живот" - Пандемията.

Ще започна да го гледам само, ако короната в сериала я докарат до зомби-апокалипсис.

сега какво, ще го използват за ограмотяване на населението ли?

# 11 038
Александровска има отчаяна нужда от ремонт, бяха им обещани едни пари за целта, но не бяха получени.

Вярно е. Имат нужда от ремонт. Срамота. Инфекциозното отделение примерно в Бяла Слатина изглеждше по тв толкова модерно, вътрешното на Пирогов също. Направо европейски да не кажа американски.
КВ може и да не преборим ама дайте пари за ремонт да съберем.

# 11 039
  • София
А света затворен, хората в паника, отчаяни, вървим към разпад на икономиката, пазарите тотално сринати.

Добре де- две седмици извънредно положение и май съвсем си сдал багажа??? Какво толкова ти стана- загуби работа, загуби милиони на пазарите??? Толкова не можеш да издържиш месец два???

Общи условия

Активация на акаунт