COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 678
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 11 325

Някои четат или по диагонал, или са функционално неграмотни! Изобщо не съм писала, че тестът за антитела може да се използва за откриване на заразен човек във фаза активни вируси в него, а за тестване на клинично здраве хора, със сигурност без вируси в кръвта, но със съмнение, че са го изкарали, преди официално да е регистриран у нас. Доста хора вече писаха, че имат съмнение, че са го изкарали, включително и аз. И е добре да знаем. При нас, дори и да сме минали през гадината, смятайки, че това просто е по-гаден грип, отдавна няма вируси в организма.
Подчертала съм кое не е вярно. Не сте разбрали какво казва Мутафчийски. Писали сте, че той не одобрява тестовете за антиген, което не е вярно. Тези тестове не дават много фалшиво отрицателни резултати.
Това, пе искате да си направите тест за антитела, няма никакво отношение. И аз искам.

.
Освен Псар-а, който е най-труден и бавен (открива РНК-то ва вируса), има и два типа бързи. Единият - антигенен, отново изследва секрет и наличие на вирус. Него го плюе Мутафчийски, че е много рисково да се използва, защото дава много фалшиво отрицателни резултати. За него също трябват лаборатории и съответно оборудване.

# 11 326
Скрит текст:
Гледах Калфин как лъже, че нашето правителство нищо не правело за уязвимите групи и малкият бизнес от настъпващата криза заради Корона вируса и дава пример Тръмп, който бил раздал 1000 долара на хора без доходи - това не е вярно, все още нищо не е дал Тръмп, още се обсъжда това предложение. А и дали Калфин разбира, че България не е богата колкото САЩ?

По негово времето се измисли еднодневни договори, които нямат тежест на осигуровки, но били от полза на уязвимите групи. После обясняваше, че той живее с 400лв. на месец в едно предаване, докато семейството му в Брюксел.

# 11 327
Правилно ли съм разбрала, 0е ще тестват всички в болница с диагноза бронхопневмония?

# 11 328
  • Пловдив
Бразилия, Аржентина, Чили, Мексико, Африка - някой знае ли дали локдаунват или чакат да стане и там неконтролируемо?

За ЮАР, Кот Д'Ивоар, Буркина Фасо, Сенегал, Алжир и Тунис прочетох, че има въведени мерки, включително и наложен вечерен час в някои държави. Както и глоби. В Тунис за един ден има глобени 400 души за неспазване на ограниченията. Но мерките са като при нас - социално ограничаване, а не пълна карантина по китайски модел.

Прочетох и за ледена пързалка в Мадрид, която е дала съоръженията си за ... морга. Траурните агенции не смогвали. Това за тези, които си мислят, че това е майтап работа.

Кой каза, че в Арежентина не тестват? И как има регистрирани 300+ случая?
В Конго са 36 в брояча.
Изчаквали, нямали тестове. СЗО изпрати тестове в Африка преди доста време ... ама много сте сигурни значи.

Първи смъртен случай в Зимбабве - журналист на 30 г. Прибрал се в Хараре от Ню Йорк през Йоханесбург

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 10:19 от dundi73

# 11 329
  • София
В началото са започнали да тестват всички двустранни пневмонии, но не разбрах дали и сега го правят.

# 11 330
  • София

Затварянето и изолацията не може вече да спре това. Дано го разберем след две-три седмици, а не след няколко месеца пауза на всичко.

Toва на базата на професионален опит и дисертация по епидемиология, биология, медицина???
 Имате някакъв опит и квалификация на базата на който знаете, че "затварянето и изолацията не може вече да спре това" .....  заключението на база на каква компетентност е????
 През две три страници някой се прави на компетентен как не вършело работа. Десетки държави грешат, експерта в този форум е прав ....

# 11 331
STAY HOME followed by Bill Gates

# 11 332
  • тук и там
След коментара на Мутафчийски за посиняванета на устните,вече съм сигурна че баба ми е била болна точно от това.Писала съм и преди за нея.
Посиняването на устните не е конкретно при коронавируса. Детето като беше с бронхит веднъж ми бяха казали да го следя, признак е на влошаване на състоянието, липса на кислород, нещо такова.
посиняването на устните е признак за липса на кислород. короната представлява точно това - поразяване на белите дробове и намаляването на кислорода. така че на този етап посиняването на устни може да се счита за показател за наличие на короната.
Посиняването на устните,също при дишане -ямката на шията става дълбока(забелязва се при вдишване ),сини сенки под очите и т.н-тези неща са познати на повечето хора с астма,бронхит,хронични заболявания на дробовете и т.н.Така че не ги слагайте всички в категория"корона вирус". Виждала съм това доста пъти-децата ми и двете са били с т.нар."детска астма",която е вирусно провокирана.Та за възрастните-не знам,но във БГ и по принцип-има доста деца със вирусно провокирана астма,които си нямам на идея как биха реагирали на корона вируса..
Дори при банални вируси-реагират със свръх секрети,вентолин по 3 пъти на ден и т.н..Успокоявам се че уж децата го карали леко..Ама кои деца-за тези с астма важи ли?

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 10:08 от Kaisia

# 11 333
  • София
Раптор, не може да има пълна изолация и пълно спиране, освен ако не зазидаш хората живи по сами и те нямат никаква връзка с външния свят. Никаква. Но докога? Дори в белите стаи има опасност от течове, а какво остава за живи хора, които се движат в околния свят.

# 11 334
Някой пита за други държави - в ЮАР последно бяха супер назад с мерките, а с информираността - съвсем.
Специалистите по разни теми, които се изказват къде ли не, ще пропусна с усмивка. Критикарите също. Всеки знае от пред компа да ръси акъл, ама дай да го видим този акъл в действие...

Не са загубили милиони българи работата си, населението в трудоспособна възраст е в порядъка на 2-3-4 милиона само, айде да не са загубили работата си 1/2 от тях. Преувеличаването и излишното създаване на паника са доста вредни в момента.
2011-та - 4 700 000, от последното преброяване. Сега има няма половината.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 10:13 от Анонимен

# 11 335
  • София
Раптор, не може да има пълна изолация и пълно спиране, освен ако не зазидаш хората живи по сами и те нямат никаква връзка с външния свят. Никаква. Но докога? Дори в белите стаи има опасност от течове, а какво остава за живи хора, които се движат в околния свят.
Не може да има пълна- само дето и частичната в стил Италия сваля R0 под 1 и след определен брой инкубационни периоди епидемията спира да е епидемия.

# 11 336
Преди Великден едва ли ще свалят самоизолацията. Ще е пълен абсурд

# 11 337
  • София
частична може да има. Но като в Ухан се съмнявам да е свършила работа, а уж я смятат за пълна, нали са им подавали храната с пръчка.
Абсурдно е да я свалят за Великден, ако ще да е приключила цялата работа. Точно за Великден всичко живо ще се юрне по пътищата.

# 11 338
Изолацията е временна мярка.
Тя спестява риска да се напълнят болниците и държавите да са в пълна невъзможност да обслужват болните.
Никоя страна , с колкото и силна икономика  да разполага. не може да се справи с  толкова голям брой нарастващи пациенти.
Така, че Китай може и да е стопирал вируса ,но обективно реално епидемия може отново да избухне.
Ако не се намери лекарство и ваксина-трудно го виждам аз този вирус да изчезне,още повече ,че се доказа,че и на топло вирее.
А колкото до БГ-нали не мислите ,че 202 са реалните случаи?Нали се сещате ,че това са само тестваните?Колко има в домовете,такива без симптоми,ново завърнали се от ски от чужбина и т.н.?
И замислете се -ако са по-малко обявени бройки-икономиката ше продължи да функционира и няма да затварят производства,предприятия?Схващате ли?
Схващам, но ако в момента приемем, че има затихване на фунцията, то след време ще стигне критични нива.  
Ще мине карантината, ще утихне епидемията, но реално ще вървим като по тънък лед, защото никой не би могъл да предскаже как и къде може да пламне наново. Напред беше даден линк на мнение на китайски лекар, който не е убеден, че внесен от вън, вирусът няма да направи бум в друга точка на Китай, макар че съм сигулна, че те си го "отглеждат" още, невъзможно е да бъде изчистен по начина, който видяхме и прилагаме и ние.

Днес съм песиместично настроена.

# 11 339
  • София
Лили, попаднала си в матрица, което си е твоя работа, но не даваш на никой да излезе от нея. Всичко, което се различава от твоята истина, веднага се обявява за конспирация, а хората за изтрещели.
Променят се нещата, повече информация получаваме. Нормално е да се променя мнението.

Аз се замислям за друго. Вижте последните епидемии / пандемии:
- испански грип - хонгконгски грип - 50 години между двете епидемии
- САРС - след 34 години
- Птичи грип - след 3 години
- Свински грип - след 4 години
- МЕРС - след 3 години
- Ковид-19 - след 7 години.

С глобализацията срокът между два вируса се скъсява много. Дали това е бъдещето? Да стоим в локдаун всяка петилетка?

Общи условия

Активация на акаунт