COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 022 284
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 140
Италианците от пеене и аплодисменти дотам я докараха, испанците също.
Не знам дали разбираш, но това, което казваш, е доста злобно. А германците? Швейцарците? Преди да ескалира този вирус, хората си гледаха живота и работата и си караха рутинно. Какво друго очакваш? В Италия отмениха карнавала, в Германия и Швейцария - не. Всеки реагира според каквото му е дошло на главата и това е нормално. Не са тъпи хората за това, че не могат да приложат национална политика 3 хода преди правителството. Важното е, че сега са се обединили и спазват. Тъпи са разни такива жлъчни и деструктивни коментари като твоя, че всички са прости и виновни.

# 1 141
  • Варна
Полша и Румъния са затворили изцяло границите си.

# 1 142
Инициативата тази вечер е за аплодисменти в подкрепа на българските медици!! Никой не призовава да се излиза да се пее и танцува..

# 1 143

Аха, значи Борисов ще направи епидемия в България нарочно, така ли? Този пил ли си е хапчетата?

Не бих казала, че е нарочно, когато е от наивност и неосъзнаване на проблема. В Норвегия видни лекари уверяваха преди 3 седмици, че до седмица-две всичко ще е приключило и никой няма да си спомня за тоя вирус. От тогава в стрната има 1200 заразени и 3 починали и то при условие, че само малка група се тестват и има починали, които не се знае дали не са починали от този вирус. Но българинът нали винаги знае най-добре.

# 1 144
Имаше и друга, но мина

# 1 145
  • София
кретения с 5 джито
прекалено много са конспираторите, малко са истински разумните от които имаме нужда. и Япония не се е справила, там доста позамитат заради олимпиадата (според мен, дано бъркам).

Иначе аз вече не мисля да следя чак с такъв интерес новите случаи, защото много страни в най-скоро време ще тестват само тези, които постъпват в болница. По-скоро да следим броя умрели и да умножаваме по 800 и реално ще видим колко са грубо заболелите в една страна. Или общата бройка х 20, ама общата бройка няма да е много меродавна за някои страни.
Т.е. в Италия общо заразените с коронавируса са около 1 млн.
за това и всеки ден въпреки карантината има стряскащи бройки.
Ефект ще има, но е рано още. От 23 март кривата трябва са се стабилизира и постепенно, но неумолимо да почне да пада.
Една крива, която стабилно започне да пада, няма шанс отново да започне да се вдига, това за по-обезпокоените хора го казвам. На теория е така.

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 20:38 от Diavolo

# 1 146
Сега падат кривите на заразените, защото все повече държави осъзнават, че няма да им стигнат тестовете и тестват само ограничени групи. Реалният брой заразени е много по-голям. Представете си 2000 пенсионери, които едновременно имат нужда от респиратор и легло в реанимация. Има ли толкова легла и респиратора в България?

# 1 147
  • София
Италианците от пеене и аплодисменти дотам я докараха, испанците също.
Не знам дали разбираш, но това, което казваш, е доста злобно. А германците? Швейцарците? Преди да ескалира този вирус, хората си гледаха живота и работата и си караха рутинно. Какво друго очакваш? В Италия отмениха карнавала, в Германия и Швейцария - не. Всеки реагира според каквото му е дошло на главата и това е нормално. Не са тъпи хората за това, че не могат да приложат национална политика 3 хода преди правителството. Важното е, че сега са се обединили и спазват. Тъпи са разни такива жлъчни и деструктивни коментари като твоя, че всички са прости и виновни.

Не е злобно и деструктивно, а е крайният резултат от "историята на заболяването".  Да, всички са прости и виновни, защото си мислят, че са безсмъртни и проблемите се случват само в Китай, а до тях никога няма да стигне. Ние сме същите в момента, минаваме по същия сценарий. Обаче както се казва, опит на заем не се дава. Никой не си взе поука, абсолютно разглезени общества, които смятат, че всичко трябва да се върти около... да не казвам какво.

# 1 148
  • Варна
Казвайки това за спирането на масовото тестване в много европейски държави, имах предвид, че статистиката вече изобщо не може да е ориентир. Знам, че не е само Франция.

Хипермаркетите със сигурност са по-опасни от магазина за обувки, но като работи магазина за обувки, трябва да работят всички останали магазини. Като направят компромис за тях, ще направят и за салоните за красота... щото на някои им е важно, нали... и т.н. и т.н.
Транспортът тук примерно минава на празнично разписание, а ако не се затегнат мерките, автобусите ще возят повече народ от обичайното във всеки курс. И всъщност наистина ще излезе, че единствените рестрикции са спрямо ресторантите, нищо че в тях шансът да има повече отстояние между хората е в пъти по-голям, отколкото в автобус, да кажем.

Отношението ни към инициативата за подкрепа на медиците е поредното доказателство, че емпатията е качество, неприсъщо на 99% от българите. Скъпим се за всяко действие, от което нямаме лична полза...

# 1 149
Ама как точно 5G-то заразява, някой може ли да ми обясни? Това не е ли интернет?

# 1 150
Затова съвсем малка част от всичко написано съм публикувала.
Просто се зачудих дали наистина са изключили 5 G мрежите си Китай и Япония.
Японците и да са си я изключили не им е помогнало да овладеят вируса:

# 1 151
  • Варна
В сайта на МЗ има телефон за информация:

# 1 152
ММ в петък си мерили температурата с термокамера. Неговата бил 34 градуса. Много са ефективни, няма що...

# 1 153
  • София
Айде, сега, дъвката с емпатията! ми, хубаво да им ръкопляскаме, ама ей така, да се правим, че правим нещо! Ама то, сега такава е културата и мисленето - по сейсбукски - всички сме много лайкващи, ама само лайкващи, а действие нула. Кибици!

# 1 154
chocolina, тук можеш доста повече информация да получиш от тоз телефон...

Общи условия

Активация на акаунт