COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 022 525
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 1 095
И сега какво, този малоумник от Варна е минал през баш епицентровете на заразата в Европа. То Бергамо, то Барселона, как не е отскочил и до Ухан с все простотията си!

Днес имах среща с клиентка, която се върна от Германия. Заедно с нея дойдоха сестра й, съпругът на сестра й и дъщеричката им(последните трима са си в България).

Тъй като съм от хората презапасили се с нужните неща преди седмици (маски, ръкавици, дезинфектанти), тръгнах екипирана като лекар от Хубей. За моя радост ме посрещнаха в абсолютно същия ансамбъл, че и ме питаха дали искам бутилчица дезинфектантче, тя си носила от Германия. Поговорихме си малко, та жената се оплака как на летището в България не са мерили нито температура, нито е имало термокамери или някакъв контрол. Иначе в Германия паника не се усещала, но недоверие в лекарите и възможността им да се справят, да. Подобни коментари виждам и в чуждите форуми, италинците, англичаните и американците и те не вярват на здравната си система, нито в адекватността на лекуването и диагностицирането.

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 20:25 от Антигона

# 1 096
Германия изпраща един милион маски на Италия.

https://www.politico.eu/article/germany-to-send-face-masks-to-it … seMyE7WwEuGeZLEt0

# 1 097
  • София
Изключително никва дисциплина нямаме българите! Абсолютно е пълна шитня това. Уикенда всичко живо беше навън. Дори не искам да прилагам снимките които направих в магазина и нямаше абсолютно нищо което да мога да си взема за готвене. Да, бяхме 5 човека в магазина, от тия непрезапасилите се. Тъй като не бях от презапасилите се, а нормално пазарувах. Само пилешкото не беше барнато, е взех си! Българинът е егоист, не мисли, че има и други хора. Всеки мисли само и единствено за себе си. Не мислят, че има и други хора. Това, че хора които работим и ще работим в време на...пандемия. Работя в държавна институция/при все ни оплюват, опитваме в тежки времена да помагаме/, една от най-мразената, но няма да ни пуснат да си стоим на дупетата вкъщи, не, че не искаме, но трябва да продължи нормалното съществуване на нещата. Да, страхувам се за себе си. И затова няма да се прибирам при родителите си в провинцията, ясно е защо. И заплатата ни не е висока. Дори мизерна е, и не си струва, но...там съм. И още хора около мен, които в понеделник са на работа. Хора които работят в ЧЕЗ, ВИК и градски транспорт. Дори и да си вземат отпуска или болничен, то ще остане ли някой да Ви пусне тока или нещо квото и да е. Но уви безотговорниците са твърде много и ...това ми убива надеждите, че ще се справим. Крайно време е хората да си седнат на гъза и да разберат, че положението е сериозно, ама много. И че можем да отложим купоните, че можем да отложим всичко. Няма да пукнете, ако не си направите шибания маникюр или прическа.  Крайно време е и да спрете с шибаните питания за ескурзии, че в групата "искам да пътувам" в фейса прекалиха! Бясна съм и то много. И уви, не мога да направя нищо. И сега ще си сипя едно вино, преди да се подготвя за утрешният ден. И дано, няма много хора по градския транспорт.
Бог да е с нас и да ни пази!

п.с. Взех си тоалетна хартия. Не беше свършила.

# 1 098
  • Mediterraneo
Негативното отношение към прости неща като аплодисменти от терасите, ще ни довърши!
Тук цял ден се забавляват пеейки песни по терасите, ди джеи пускат музика, правят гимнастика, играят бинго и какво ли още не. Мен сълзи ми потичат, гледайки клиповете. Имам приятелка в Италия, постоянно е наживо във ФБ. Хубаво е и много вълнуващо.
Но манталитетът си е манталитет, братче. Пък и по- добре не, сигурно отвсякъде ще звучи чалга!

# 1 099
Ако познавате хора (София), за които е рисковано да пазаруват сега лекарства и храни и няма кой да ги отмени:
Ще се купуват от социален патронаж по заявка и със средствата на възрастните хора.
Заявки се приемат, всеки ден от 9.00 до 16.00 ч на телефони 028188522 и 0879 811403.
https://stolica.bg/sofia/v-sofiya-shte-se-dostavyat-hrani-i-leka … za-nai-uyazvimite

# 1 100
Знам, че тук не е мястото за лични оплаквания, обаче туко що станах свидетл на нещо, което не знам дори как да го определя. Бях в коридарора на апартамента си и чух две момчета да си говорят (едното от нашия блок, другото му дошло на гости), чакайки асансьора пред входната ми врата. Това, което не е от нашия блок така взе и се изхрачи в коридора, че направо нямам думи. Слава Богу момчето, което е от нашия вход прояви здрав разум, даже и го удари, но не мога да си обясня що за простотия е това. Българино, българино, нямам думи за тебе, българино.

Ами нормална ситуация за нашите географски ширини за съжаление.  Но явно и западняците не са толкова дисциплинирани. Сега гледах 120 минути, слушах Кантарджиев, който каза, че един от случаите у нас бил на англичанин, чиято сестра била заразена с ковид, видял се с нея и на следващия ден дошъл тук на ски!!!! Ако това не е безотговорност здраве му кажете.

# 1 101
И аз не схващам възмущението от пеенето по терасите. Много се радвам на хора, които в такава ситуация се опитват да държат духа високо, което всъщност трябва да се прави, а не да се чудиш с кого да се заядеш и наплюеш. "Малоумникът" от Варна трябваше да се изпари някак ли за да ви е угоден? Защо ходил в Барселона, ами ходил, защото нещата не бяха такива, ситуацията се сменя с минути вече.

# 1 102
Ей, тая Меркел веднъж да направи нещо смислено!

Намерих у нас 2 маски за прах, които се ползват при боядисване. Нямат клапа. От каква  материя са не знам, не е пластмаса, не е като хирургическите.
Дали са по добри от тези от плат, как мислите?

# 1 103
Ето още какво правят по балконите - https://www.facebook.com/rebroto/videos/10217594225629445/ Възрастните! Two Hearts

Тук сме много далече от този манталитет за съжаление

# 1 104
  • Буркина Фасо
Като че ли новата политика на някои държави е да не тестват наред. Само сериозни случаи.
Сега казаха и за Франция това...

Швеция и Дания от дни не тестват всеки подозрителен и контактен, само тежко болните, които са хоспитализирани със симптоми.
вече и във Франция е така.
и статистиките ще се променят - рязко ще падне бройката на заразените.
ще отчитат само тежко болните и умрелите.

# 1 105
  • София
Италианците от пеене и аплодисменти дотам я докараха, испанците също. Да, просто нещо е това с аплодисментите, ама е тъпня пълна. Ако толкова искаха да подкрепят, да си бяха седнали на четирибуквията, вместо да се скъсват от пеене и танцуване и нямаше да има нужда да подкрепят с пеене. Първосигнало клипчетата умиляват, но рационално са тъпи на квадрат, защото те самите с лекомисленото си поведение докараха лекарите до ръба на изнемогата. По-скоро е трагично, отколкото за похвала тяхното. Вълнуващо е за кибиците във фейса.

# 1 106
  • Пловдив
Умен народ ли? Друг път.
Одеве гледах репортаж от църква. Вярата щяла да ги пази и ще лижат сребърната лъжичка и ще целуват иконите... Те и в Корея в онази църква ги крепеше вярата, но се изпозаразиха. И от онзи гроб в Иран се разнесе заразата из Близкия Изток. Еми за затваряне са, като не могат да подсигурят безопасност на миряните.
Майка ми се завайкала как ще си вземе върбичка на Цветница. Няма да вземе, няма да се свърши света, ако остане без върбичка.
Вчера на един паркинг пред магазин двама се сбили. Единият неволно докоснал другия в магазина, голям скандал.
И тук преди дни казаха, че когато случаите станат много, ще спрат да тестват. Всеки с леки симптоми ще се счита за болен от коронавирус.
Във Франция бяха много зен, като грип било, но затвориха всичко.
Време и пристигащи от Швейцария да карантинират. Там вадят армията в помощ на болниците. Почти всеки ден има полет от Цюрих до София.

# 1 107
Такива са си испанци и италианци, ама  с тоя манталитет водят в класацията по продължителност на живот в Европа и над по-богати държави от тях----

# 1 108
  • София
Е, сега вече няма да я водят!

# 1 109
И аз се интересувам от доброволчество!

Ужасна ситуация в ИТалия, все по-зле става, кога ще подейства тази карантина?!!?! Горкичките хора, такъв кошмар!!!! Думи нямам, реве ми се, аз много обичам Бела Италия! Господ дано се смили над България и ни подмине...
в случая  става въпрос за политика

Общи условия

Активация на акаунт