COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 022 175
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 050
  • Bulgaria
Скрит текст:
Работя в маркетинг отдел (работа, която без проблем може да се извършва у дома), но до момента от собственика на компанията няма никаква реакция (никакво официално писмо как продължава работния процес оттук нататък предвид най-новия развой на ситуацията), а мениджърът на екипа е скаран с понятието home office. Аз съм на 29 години, не се притеснявам да ходя до офиса, защото се пазя добре и спазвам необходимите мерки за сигурност, но във фирмата има доста възрастни хора (50-60+), отделно в офиса (където в едно общо пространство сме около 100 човека) няма нито един отваряем прозорец, което за мен е проблем. Единственият вариант да се "проветриш" на въздух е да излезеш пред самата сграда. Разколебана съм дали да отида утре в офиса или да си взема отпуск. Иска ми се да разбера дали това, че компанията не осигурява всички необходими мерки за работа в офиса - в случая - липса на опция за проветряване на пространството, може да се използва като мотив за отказ да се ява на работа утре сутрин? Някакви идеи?
липсата на проветряването нали не е от вчера?
защо до сега си мълчала и не си се жалвала на Инспекцията по труда?
ако не беше се паникьосала от вируса  пак щеше да си мълчиш.
в КТ не съм чел като мотив "липса на проветряване" да извинява отсъствието от работа.
пусни си отпуск.

Това си е струпване на много хора на едно място. Подайте сигнал.

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 19:25 от Не се сърди, човече

# 1 051
  • София
Тони Димитрова е доброволец, помага според нейната квалификация. Аз също искам да помогна. Не съм медик, но мога да се справя с много задачи.

# 1 052
Активните в Италия в момента са по-малко от 18000.
Това, което показваш, е от вчера. Ние говорим за днешните данни, които в момента изнасят.

# 1 053
Работя в маркетинг отдел (работа, която без проблем може да се извършва у дома), но до момента от собственика на компанията няма никаква реакция (никакво официално писмо как продължава работния процес оттук нататък предвид най-новия развой на ситуацията), а мениджърът на екипа е скаран с понятието home office. Аз съм на 29 години, не се притеснявам да ходя до офиса, защото се пазя добре и спазвам необходимите мерки за сигурност, но във фирмата има доста възрастни хора (50-60+), отделно в офиса (където в едно общо пространство сме около 100 човека) няма нито един отваряем прозорец, което за мен е проблем. Единственият вариант да се "проветриш" на въздух е да излезеш пред самата сграда. Разколебана съм дали да отида утре в офиса или да си взема отпуск. Иска ми се да разбера дали това, че компанията не осигурява всички необходими мерки за работа в офиса - в случая - липса на опция за проветряване на пространството, може да се използва като мотив за отказ да се ява на работа утре сутрин? Някакви идеи?

Генерал Мутафчийски е на 55 години и всеки ден е на работа.
Професор Кантарджиев е на 65 години и всеки ден е на работа.
Вие спокойно може да си вземете отпуск.
Нека всеки прави това, което най-добре може да прави.

# 1 054
  • Bulgaria
Да бе -50000 все едно ще ги плати.Да опразват някоя половина от затвор и там току виж поумнее...Сега освен хората заради него и медицински персонал контактен ще е под карантина..понеже са много.
От друга страна, как да се карантинираш веднага, като си от друг град и кацаш в София. Нали трябва да стигнеш до място/дом, където да се затвориш.С какво да се придвижиш? Как да си набавиш още от летището маски и ръкавици?
Принципно питам, не за конкретния случай.

Да, да застрашиш хората по пътя, семейството си вкъщи и междувременно да отидеш да си напазаруваш за 14 дни.  И човекът като е под карантина и живее примерно с още 2ма души - те си ходят свободно през това време, така ли?

# 1 055
  • София
Тони Димитрова се чуди какви да ги измисли, пиарски истории.  Може и да си вярва, но дори доброволците трябва да имат съответната квалификация за определена работа. Никой няма да те пусне да припариш до горещ телефон ей така от улицата.

# 1 056
  • Буркина Фасо
той не е знаел, че е болен. всъщност не е болен, а само заразен на този етап.
Болен е. Потърсил е лекарска помощ, именно защото не се е чувствал добре.
"разболял" се е защото е разбрал, че може да има глоба и затвор. предал се е в болницата
доброволно след като се е завърнал от чужбина.
това беше версията сутринта. сега е официално болен. след дни може да е първият излекувал се от
короната. Smiley

# 1 057
  • Пловдив
Искрено казано все по-малко вярвам на изнесените цифри. В Пловдив нали почина преди два дни една жена с пневмония, още няма резултати. А е била в болница, което значи много контактни лица.
Отделно четох разказ на жена с оплаквания, която са тествали и са й казали резултати след 6 дни!
Щом на фона на толкова малко тестове имаме такива резултати, реалните цифри са по десет...

# 1 058
От днес броят на случаите по света надхвърли броя на случаите в Китай...
А с новите данни от Италия, вече и броят на починалите по света надхвърли броя на починалите в Китай.
В Норвегия и Швейцария броят заболели на милион е доста висок.

# 1 059
В Италия накрая положението ще се окаже по-зле и от Ухан.

Гледах видео с г-жа Урсула. Щели да забранят износа на маски и защитни облекла от ЕС. Обаче призовават държавите да си помагат една на друга и Единния Пазар на стоки поне да се запази, да не се блокират камионите на границите, защото иначе много производства ще спрат. Освен това каза, че можем са преборим вируса само ако действаме координирано.

# 1 060
  • София
Ама защо всички продължават да повтарят за бабите и дядовците. В България има толкова болни млади хора, че според мен картината изобщо не е такава. Много ясно, че ще ги тресне и тях. Двустранната пневмония може да умори и млад човек преспокойно.

И един въпрос- някой знае ли къде има останал чист етилов спирт? Да ме насочи.

# 1 061
  • Варна
Като че ли новата политика на някои държави е да не тестват наред. Само сериозни случаи.
Сега казаха и за Франция това...

# 1 062
В Италия накрая положението ще се окаже по-зле и от Ухан.

Гледах видео с г-жа Урсула. Щели да забранят износа на маски и защитни облекла от ЕС. Обаче призовават държавите да си помагат една на друга и Единния Пазар на стоки поне да се запази, да не се блокират камионите на границите, защото иначе много производства ще спрат. Освен това каза, че можем са преборим вируса само ако действаме координирано.

Какви камиони, Германия нали си затвори границите? А износа на маски от страната го забраниха преди десет дни или две седмици още.

# 1 063
Не съм гледала всички брифинги, но някой казвал ли е на тях за тестовете в "Рамус"? И дали те са влезнали в статистиката за броя изследвани общо за вируса?

# 1 064
Скрит текст:

+368 загинали само днес в Италия.
+3590 заразени САМО ЗА ДНЕС в Италия

А на Т2 до вторник ще кацат самолето от Италия. Доста умно !

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 19:35 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт