COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 022 284
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 035
Да бе -50000 все едно ще ги плати.Да опразват някоя половина от затвор и там току виж поумнее...Сега освен хората заради него и медицински персонал контактен ще е под карантина..понеже са много.
Направо да му се отще на човек-дискотеки-още едни купонджии начело с кмета...без думи просто...

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 19:28 от reninel

# 1 036
Коронавирус в Италия: 24 747 случая и 1809 смъртни случаи. Бюлетинът от 15 март
https://www.corriere.it/salute/malattie_infettive/20_marzo_15/co … wA8A52fjMv1Dcy100

# 1 037
Добре, де.
Продължават да повтарят, че варненецът е заминал "след 10.03." Прибрал се е с влак вчера...
Кога отиде, пък кога се зарази и даде положителен резултат?
Ами ако се е заразил веднага, съвсем нормално след няколко дена да има симптоми.

# 1 038
  • Буркина Фасо
Изумена съм ! Че и нагъл този варненец ! Дано му наложат 50000 лв глоба , че в пика на заразата се е Хванал да пътува .
Що не отиде и до Ухан да ги види как са там ?????
той не е знаел, че е болен. всъщност не е болен, а само заразен на този етап.
да не би софиянци да нямат право да излизат от града след като знаят, че са от рисков район ?
щъкат като хлебарки насам-натам Smiley

# 1 039
Вместо да пеем по терасите е време всички, които утре трябва да сме на работа, да извадим масово маските или да намерим начин да се снабдим, ние и близките ни. Така ще облекчим медиците. Има хора, които шият, има и в някой онлайн аптеки.
Все по-често се чува от познати лекари, че болните известни до момента са върха на айсберга, виждате и колко се тества.
Според мен КВ в момента е във всеки град. Считам, че никога не биха обявили извънредно положение, ако заразата не е плъзнала далеч от известните ни до момента случаи.

# 1 040
  • на пъпа на Златията
==
Безумие. Да направим групово балконско заразявяне. И на кой ще пляскяме ...?
==
Точно .
Това е глупост да ти се лигави някой над главата на терасата .

А това със границата . Ами не смятате като Горанов.
Ако 5000 идват в България  на ден .- носят най малко по 1000 евро .
Това на ден .Сметнете колко ДДС  е това . Кое предприятие може да изкара толкова . 
Има да си платят  тестовете . Платили са си и обратния билет .
Така и за  сиганите . Като останат без пари  пак ще  си отидат .
А  "военното" положение е да ги държим капселовани в гнездата .

# 1 041
Добре, де.
Продължават да повтарят, че варненецът е заминал "след 10.03." Прибрал се е с влак вчера...
Кога отиде, пък кога се зарази и даде положителен резултат?

По някоя ТВ чух, че заминал на 03.03.

# 1 042
Скрит текст:
20.603 (2.853 нови) случаи днес в Италия.
ами нали още от вчера бяха над 21 000??? или се има предвид активни случаи ?
Да, активни.
По-голямото число включва абсолютно всички регистрирани случаи досега, т.е. и починали и вече оздравели.

Активните в Италия в момента са по-малко от 18000.

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 19:20 от Анонимен

# 1 043
Малее,3590 нови случая в Италия, 368 починали..

https://www.worldometers.info/coronavirus/

# 1 044
  • София
Искам да бъда доброволец в следващите две седмици, като отговарям на горещ телефон и насочвам хората. Къде мога да заявя желанието си да помогна безвъзмездно?

# 1 045
той не е знаел, че е болен. всъщност не е болен, а само заразен на този етап.
Болен е. Потърсил е лекарска помощ, именно защото не се е чувствал добре.

# 1 046
  • Буркина Фасо
Работя в маркетинг отдел (работа, която без проблем може да се извършва у дома), но до момента от собственика на компанията няма никаква реакция (никакво официално писмо как продължава работния процес оттук нататък предвид най-новия развой на ситуацията), а мениджърът на екипа е скаран с понятието home office. Аз съм на 29 години, не се притеснявам да ходя до офиса, защото се пазя добре и спазвам необходимите мерки за сигурност, но във фирмата има доста възрастни хора (50-60+), отделно в офиса (където в едно общо пространство сме около 100 човека) няма нито един отваряем прозорец, което за мен е проблем. Единственият вариант да се "проветриш" на въздух е да излезеш пред самата сграда. Разколебана съм дали да отида утре в офиса или да си взема отпуск. Иска ми се да разбера дали това, че компанията не осигурява всички необходими мерки за работа в офиса - в случая - липса на опция за проветряване на пространството, може да се използва като мотив за отказ да се ява на работа утре сутрин? Някакви идеи?
липсата на проветряването нали не е от вчера?
защо до сега си мълчала и не си се жалвала на Инспекцията по труда?
ако не беше се паникьосала от вируса  пак щеше да си мълчиш.
в КТ не съм чел като мотив "липса на проветряване" да извинява отсъствието от работа.
пусни си отпуск.

# 1 047
Да бе -50000 все едно ще ги плати.Да опразват някоя половина от затвор и там току виж поумнее...Сега освен хората заради него и медицински персонал контактен ще е под карантина..понеже са много.
От друга страна, как да се карантинираш веднага, като си от друг град и кацаш в София. Нали трябва да стигнеш до място/дом, където да се затвориш.С какво да се придвижиш? Как да си набавиш още от летището маски и ръкавици?
Принципно питам, не за конкретния случай.

# 1 048
  • София
Няма да стане ей така. За там трябва квалификация. Особено за горещ телефон.

# 1 049
Напротив
Отвори сайта на ИТ, има мерки и съвети, може да им звъннеш Wink Искат например план за осигуряване на безопасни условия на труд в момента Wink

Общи условия

Активация на акаунт