COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 725
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 065
Извънредно положение с послание да си стоим вкъщи и да сме отговорни, да стоим отвън пред магазина на метър разстояние, да работим у дома, децата у дома, да ограничим социалните контакти. Много правилно. НО защо това се отанся за българите в България, а чужденците влизат и ходят на ски?! Защо не затворят границите? На който му е спешно да се прибере, държавата да му съдейства както направи за студентите от Ухан. Каква е разликата сега ( че се регистрират ли и ги пращат вкъщи). Не спряха полетите от и за Китай, сега пак правят същото. Какво да очакваме?! В предната тема една потребителка беше написала “Бал с маски”, еми това е, без най-сериозната мярка- границите.
 Естествено ще пропускат стоките, които са необходими- под строг контрол.

# 1 066
  • Варна
Тони Димитрова е доброволец, помага според нейната квалификация. Аз също искам да помогна. Не съм медик, но мога да се справя с много задачи.
Нас ни организираха от университета/МУ-Варна/,направен е списък с доброволци от университета ,съвместно с БЧК ,ако се наложи ще помагаме на хората.Доколото обясни курсовата -ще пазаруваме храна и лекарства и ще носим на хората,в болниците мисля ,че организират медицината ,аз съм с друга специалност.

# 1 067
  • Sofia
Скрит текст:
Да бе -50000 все едно ще ги плати.Да опразват някоя половина от затвор и там току виж поумнее...Сега освен хората заради него и медицински персонал контактен ще е под карантина..понеже са много.
От друга страна, как да се карантинираш веднага, като си от друг град и кацаш в София. Нали трябва да стигнеш до място/дом, където да се затвориш.С какво да се придвижиш? Как да си набавиш още от летището маски и ръкавици?
Принципно питам, не за конкретния случай.
Именно! Точно заради това трябва да се затворят границите. Ако си заразен с КВ, колко ли ще заразиш докато се прибереш за домашна карантина? Телепортацията още не е активна, или бъркам?

# 1 068
Скрит текст:
Да бе -50000 все едно ще ги плати.Да опразват някоя половина от затвор и там току виж поумнее...Сега освен хората заради него и медицински персонал контактен ще е под карантина..понеже са много.
От друга страна, как да се карантинираш веднага, като си от друг град и кацаш в София. Нали трябва да стигнеш до място/дом, където да се затвориш.С какво да се придвижиш? Как да си набавиш още от летището маски и ръкавици?
Принципно питам, не за конкретния случай.

Да, да застрашиш хората по пътя, семейството си вкъщи и междувременно да отидеш да си напазаруваш за 14 дни.  И човекът като е под карантина и живее примерно с още 2ма души - те си ходят свободно през това време, така ли?
Не знам, мисля, че трябва да има строго разписани мерки относно карантината. Както и предложени варианти за придвижване, изолация. В момента всеки решава сам за себе си как да се справи, а понякога просто нямаш вариант - все трябва да живееш някъде, да ядеш.

# 1 069
  • Буркина Фасо
Ама защо всички продължават да повтарят за бабите и дядовците. В България има толкова болни млади хора, че според мен картината изобщо не е такава. Много ясно, че ще ги тресне и тях. Двустранната пневмония може да умори и млад човек преспокойно.

И един въпрос- някой знае ли къде има останал чист етилов спирт? Да ме насочи.
нали казаха, че сега сме в началото на първата вълна от заразата.
при втората се очаква и младите да бъдат засегнати.

# 1 070
  • София
Райха държи най- нисък процент на умрели, ми се вижда.

# 1 071
  • София
Добре... Къде мога да се запиша за доброволец да пазарувам и съдействам на възрастни хора? Искам да помогна с нещо, не само да разтягам безкрайни локуми. Просто искам да помогна на някого в това общество, по някакъв начин...

# 1 072
  • Варна
Четох в друга тема, че в Испания от утре сутринта може да се излиза само до магазина или да разходиш кучето. Вероятно и ако работиш в някои от незатворените обекти...
Докато не стане и при нас така, оправия няма да има.
Ама ако трябва да стане по трудния начин?

# 1 073
  • Варна
Добре... Къде мога да се запиша за доброволец да пазарувам и съдействам на възрастни хора? Искам да помогна с нещо, не само да разтягам безкрайни локуми. Просто искам да помогна на някого в това общество, по някакъв начин...
Не знам от къде си ,но се свържи с БЧК или разрови в нета за такива организации,може би има нещо...

# 1 074
Райха държи най- нисък процент на умрели, ми се вижда.

И скандинавските.

# 1 075
Не знаем. Звъннете на 112 и питайте.

# 1 076
  • Буркина Фасо
Именно! Точно заради това трябва да се затворят границите. Ако си заразен с КВ, колко ли ще заразиш докато се прибереш за домашна карантина? Телепортацията още не е активна, или бъркам?
и да затворят границите вируса ще си остане в БГ защото е тук.
от София,Плевен, Габрово и Варна хората ще го разнесат както са го правили напоследък.
ти може да си заразена, но да не знаеш.

питай общината на селото, където искаш да си доброволец.

# 1 077

Безумие. Да направим групово балконско заразявяне. И на кой ще пляскяме ...?

От балкона няма как да се заразите, успокойте паниката.
Иначе - да, тази "кауза" е тотална идиотщина.

# 1 078
И аз се интересувам от доброволчество!

Ужасна ситуация в ИТалия, все по-зле става, кога ще подейства тази карантина?!!?! Горкичките хора, такъв кошмар!!!! Думи нямам, реве ми се, аз много обичам Бела Италия! Господ дано се смили над България и ни подмине...

# 1 079
И аз се интересувам от доброволчество!
Заповядайте в тази група - https://www.facebook.com/groups/2704132926352259/

Общи условия

Активация на акаунт