COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 540
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 11 715
Нали виждате, че в помощ на Италия, която определено има нужда се притекоха руски и кубински медици, няма ЕС, няма взаимопомощ, нищо, всеки се е вторачил в своята си държава и гледа него си.

# 11 716
Сега се прибраха много българи от чужбина, по ред причини. На тях им престои да видят дали ще се разболеят. Затова може би след 14 дни тяхна карантина ще разберем че/дали имаме още доста нови случаи.

# 11 717
В град Бергамо има 14 пъти увеличение на смъртността за една седмица през месец март спрямо същата седмица от миналата година. Страшен фейк. Отричащите реалността съвсем изтрещяха и вече преминаха в дебрите на най-лудите конспиративни теории. Последните са, че целта всъщност е да се въведе нов световен ред, в който никой да не ходи на работа.

Чела, чела и недочела. Пишеше в новината 4 пъти, не 14. Стига паникьосва хората вече, престани!

# 11 718
Разбирам, че тази тема вече е само за статистики и броене, но да вметна само, че във фейса ми излиза пост, че супермаркетите започват поръчването на паравани от плексиглас и стъкло пред касиерите, за да ги предпазват тях и клиентите. Не знам кои вериги магазини, но дано всички предприемат тази мярка.
В нашия Лидл вече има такива паравани.
Ето, това е една добра новина за деня!

# 11 719
  • София
Раптор, не е лошо ти да попрочетеш малко за фалшиво положителните и фалшиво отрицателните резултати на тестове, базирани върху антитела, както и предиктивната им стойност и прочие. Не е лошо преди да скочи човек върху клавиатурата да попрочете, пък даже и непрофесионална литература.
Дай да видим- колко е точността на такива тестове, особено ако са направени единични???
 Няма нужда от професионална литература- насочих към популярна такава демонстрираща заблуди сред занимаващите се с медицина.

# 11 720
То това подножие колко ли е голямо? И те не знаят, защото никой не знае.
Няколко пъти се пробвах да питам - ако въобще не добутаме до апокалипсиса, а така си кретаме? Докога?
И това, че хората се питаме логични неща, какво ни прави? Още като откриха първия случай имаше прогнози, че до седмица ще сме 1000 души. Ама дали се случи...

Няма да се крета все така, ако останем с такава бройка. Дано, ама едва ли ще останем с нея.
В момента са много над 1000, просто липсва тестване и минали през кабинети/лаборатории. Седят и се лекуват от "настинка".
И кое му е лошото на това?
Нееднократно се каза, че големия % заразени ще го карат като настинка.Или изобщо няма да го карат, ще са си безсимптомно заразни.

# 11 721
Какъв е този опит за нескопосано прокарване на прясна, нова заплаха от Хантавирус? Уляха се...Как пък един след друг, бълват страшни, заразни вируси тия китайци?

Освен Китай да затвори границите си и да не изнася вируси, друго решение не виждам. Произвеждат си всичко, ще оцелеят.

# 11 722
И в Кауфланд има стъкла

Фантастико раздават маски днес в областните градове.

# 11 723
Нали виждате, че в помощ на Италия, която определено има нужда се притекоха руски и кубински медици, няма ЕС, няма взаимопомощ, нищо, всеки се е вторачил в своята си държава и гледа него си.
Точно това се случи. Глобализация, европейско семейтво .... и накрай всеки си гледа своя дом/държава.
Дано няма природни бедствия - земетресения, наводнения.

# 11 724
  • Sredets/Burgas
но да вметна самозапочват поръчването на паравани от плексиглас и стъкло пред касиерите, за да ги предпазват тях и клиентите.

Тази сутрин ходих до Билла и вече имаше такива плексигласови табла на касите. Не знам точно колко ще пазят, но пак е нещо.

# 11 725
Този коронавирус толкова е променил хората не е за вярване. Баща ми вчера е отишъл при Джипито, че има бодежи около сърцето а той даже не го е прегледал и го отпратил, като му е казал да се обажда на 112. Миналата седмица една позната ми разправя, че при пресичането на пешеходната пътека възрастен мъж е паднал но никой не му помогнал, той станал след няколко минути цялото му лице в кръв, качил се на тротоара и пак паднал- пак никой не помогнал и с триста зора се е изправил. Ей тези хора толкова ли нямат вече човещина в тях, въпреки че съм жена и ме е страх от вируса - пак щях да му помагам без маска и ръкавици да съм

# 11 726
  • София
Повярвай, на никого не му дреме за здравословен начин на живот.... Вярно е, че в един момент толкова изкукват, че са способни на всякакви простотии, но за здравословност и колко сега е моментът да се храним здравословно е е направо гавра. Свърши се с изгъзиците за здравословното хранене.

Андариел, здравословният живот като презумпция трябва да е грижа на държавата. И да включва адекватна медицинска помощ, превенция на заболявания, ограмотяване на населението. Също така и осигуряване на чиста околна среда и чисти продукти за хранене. Добре започнаха със БДС стандарта при храните. Не може да храниш някой с наденица, в която има изсушена кръв, за да докараш процент протеин, например. Въобще не ми е мисълта дали ще си броя зрънца киноа или чия, а дали пенсионерите ще могат да купят истинско кисело мляко  и хляб, произведен от качествено брашно, а не такъв на който му слагат тройно повече мая, за да бухне, и който мухлясва на втория ден. Че бумът при нас на онкологични, ставни, кардиологични и други заболявания никак не е малък.
Въобще, за право на достоен живот говоря.

„Национален план за готовност за грипна пандемия” от 2006г.
 В него е разписано, че в случай на пандемия се създава Национален пандемичен комитет в състав:
Членовете от т.3.1. до 3.5. са на ресори несвързани със здравеопазването, но без тяхно участие, който и да е съвет, щаб или комитет ще тъпче на едно място и ще чака разрешение и финансиране от някоя калинка в МС, за да предприеме, каквото и да е, а Баце си вдигна прозореца на джипа и толкова.

Писах го вчера, ама не мога да дам линк директно към сайта на Фрогнюз. Пандемичният съвет има големи правомощия и е независим. Докато, ако си назначиш няколко медицински съвета, кризисни щабове и т.н., ги оставяш да се карат помежду си, а властта я държиш ти. И винаги можеш да си измиеш ръцете с тях, защото хората тях виждат всеки ден по телевизията. Не е като да се явиш в неделя следобед и да кажеш как Европо може да се учи от нас и как си уредил да се шият облекла.

Довечера ще гледам аз на запис, че сега нямам достъп и време. Крайно време беше да се включат и професионалистите. Не че ще имат някаква власт.

И не знам защо плюете президента за върнатия закон. Тук не става въпрос за политически пристрастия, а за недомислици, които трябва да се отстранят. И го писах - като ти заковат цените по така предложения текст, светът ще купува бензина за 0,80 лв., а ти за 2,50 лв.

Най-гнусното е как разни дребни душици сега се вихрят и се опитват да трупат политически дивиденти на фона на страха на хората.

Май имаме премиер обединител.

Аурата, аурата ни пази. Grin

За пълния локдаун - остави, ще гладуваме, ама като и боклукчиите си останат вкъщи, да видим какво ще стане.

Нали знаеш, че кубинските медици са стока за износ, за която се плаща?

# 11 727
Детето от В. Търново има ли резултат вече?

# 11 728
Какъв е този опит за нескопосано прокарване на прясна, нова заплаха от Хантавирус? Уляха се...Как пък един след друг, бълват страшни, заразни вируси тия китайци?
Този вирус не се предава от човек на човек,чил. И може да има случаи във всяка една страна,не само Китай,стига да имаш досег до гризачи. Тоест навсякъде по света може да има къща с мишки, Китай не е изключение

# 11 729
  • София
Аз не отричам, че в Италия положението е на ниво национална катастрофа. Но предпочитам да гледам в "нашия си двор", където с един заразен на 24 часа и общо двама критични (или трима, не помня) някак си не сме Италия и май не се очертава да бъдем.
Вече 16 дена (словом - шестнадесет) чакаме някакъв пик, треперим, говорим за камиони с трупове и... слава Богу, не се случва. Време е да се преосмисли сценария според мен (и според много други хора).
Идеално, значи мерките имат ефект, нали това е целта?
Стане ли като в Италия, кел файда от мерки.

Общи условия

Активация на акаунт