COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 517
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 11 730
  • София /Абсурдистан
Какъв е този опит за нескопосано прокарване на прясна, нова заплаха от Хантавирус? Уляха се...Как пък един след друг, бълват страшни, заразни вируси тия китайци?
Като не спряха да плюскат всичко, което мърда, така ще е. Ядат се всякакви гадости там.
Ако карантината се проточи, ще стане много страшно. Много хора нямат парични резерви. И наистина гладът е по-силен от страха. Като остане човек без стотинка, какво да прави. Аз вече видях в нашия квартал няколко малки магазинчета отворени отново. Нито наемите им свалят, нито данъци и осигуровки падат, нито пари за храна имат. Разбирам ги, в безизсходица са, как да е иначе. И все повече ще стават.

# 11 731
  • София
Тия от Нова са за яка глоба дето така са пуснали новината за Хантавируса, само и само паникьосаното население да клика, да чете и да се вайка още повече.
Хантавируса не се предава от човек на човек. Толкоз по ''новата зараза от Китай''

# 11 732
  • БГ
Разбирам, че тази тема вече е само за статистики и броене, но да вметна само, че във фейса ми излиза пост, че супермаркетите започват поръчването на паравани от плексиглас и стъкло пред касиерите, за да ги предпазват тях и клиентите. Самата фирма пуснала линка ще ги изработва, няма да пускам линк, за да не излезе реклама. Това е много смислено действие. Не знам кои вериги магазини, но дано всички предприемат тази мярка.

В две вериги вече са налични параваните, монтирани. Колко ще пазят само те си знаят. Банковите терминалли остават зад параваните и за да платиш (само пин да си въведеш) трябва да го заобиколиш. ..

# 11 733
Тия от Нова са за яка глоба дето така са пуснали новината за Ханта вируса, само и само паникьосаното население да клика, да чете и да се вайка още повече.
Ханта вируса не се предава от човек на човек. Толкоз по ''новата зараза от Китай''
И не знам защо всички си мислят,че е защото са яли и мишки. Човек може да има къща с гризачи,които да са заразени.Най-честият начин за зараза е чрез вдишване на фосилизирани и разпрашени изпражнения на гризачи или при контакт с тях.

# 11 734
  • Варна
Можем да си мислим каквото си искаме и да си пишем дори , а значение имат само фактите. Факт е ,че времето напредва а разболяването не толкова - мерките в БГ работят. Точка. Успоредния факт е - икономиката потъва и банките са готови за кредити - т.е. филма , който гледаме е за пряката връзка м/у мутацията на вирусите върху тоя Глобус и мутацията на кредитите и дължимите лихви. Допълнителен възможен факт - добрият филм да се превърне в сериал, т.е. все повече влизаме в ръцете на този, който държи финансовата инжекция за оздравяване на "живота" след "ваканцията". Но това все още не е факт, а само екстрапулирани факти.

# 11 735
Този вирус не се предава от човек на човек,чил. И може да има случаи във всяка една страна,не само Китай,стига да имаш досег до гризачи. Тоест навсякъде по света може да има къща с мишки, Китай не е изключение
Може и така да е, не разбирам от вируси, но е факт, че веднага го изпльоскаха като някаква заплаха. Просто искат да увеличат страха в хората и това е очеизвадно. Като не е заразен защо пишат, че правили тестове на останалите пътници в автобуса, в който починал заразения китаец? После ходи вярвай на медиите. То като лъжливото овчарче в световен вариант се разиграва сценария..

# 11 736
Този вирус не се предава от човек на човек,чил. И може да има случаи във всяка една страна,не само Китай,стига да имаш досег до гризачи. Тоест навсякъде по света може да има къща с мишки, Китай не е изключение
Може и така да е, не разбирам от вируси, но е факт, че веднага го изпльоскаха като някаква заплаха. Просто искат да увеличат страха в хората и това е очеизвадно. Като не е заразен защо пишат, че правили тестове на останалите пътници в автобуса, в който починал заразения китаец? После ходи вярвай на медиите. То като лъжливото овчарче в световен вариант се разиграва сценария..
Човекът може да е пренесал със себе си нещо, по-добре да ги тестват,отколкото не. На други места пишеше и че 32 са заразените, а реално това са тестваните,на които се очакват проби. Всеки избира в кое да вярва и на коя “медия”. Нека това не се превъща в новата “ковид19 криза” и всякакви такива,както е модерно сега.

# 11 737
  • БГ
Можем да си мислим каквото си искаме и да си пишем дори , а значение имат само фактите. Факт е ,че времето напредва а разболяването не толкова - мерките в БГ работят. Точка. Успоредния факт е - икономиката потъва и банките са готови за кредити - т.е. филма , който гледаме е за пряката връзка м/у мутацията на вирусите върху тоя Глобус и мутацията на кредитите и дължимите лихви. Допълнителен възможен факт - добрият филм да се превърне в сериал, т.е. все повече влизаме в ръцете на този, който държи финансовата инжекция за оздравяване на "живота" след "ваканцията". Но това все още не е факт, а само екстрапулирани факти.

Надявайте се, че банките са готови за кредити.
Покрай коронавируса не разбрахме как ни удари насрещно влак, но последиците от този удар ще плащаме много по-дълго. И много трудно ще излезем от батака.

# 11 738
  • Варна

Няма да се крета все така, ако останем с такава бройка. Дано, ама едва ли ще останем с нея.
В момента са много над 1000, просто липсва тестване и минали през кабинети/лаборатории. Седят и се лекуват от "настинка".
И кое му е лошото на това?
Нееднократно се каза, че големия % заразени ще го карат като настинка.Или изобщо няма да го карат, ще са си безсимптомно заразни.
Да, кое му е лошото ако в България реално заразените са над 1000. Това означава че смъртността и тежките случаи са малък процент.

# 11 739
Скрит текст:
Може и така да е, не разбирам от вируси, но е факт, че веднага го изпльоскаха като някаква заплаха. Просто искат да увеличат страха в хората и това е очеизвадно. Като не е заразен защо пишат, че правили тестове на останалите пътници в автобуса, в който починал заразения китаец?
После ходи вярвай на медиите.
Скрит текст:
То като лъжливото овчарче в световен вариант се разиграва сценария..
Че някой вярва ли им още?   Smiley
Тяхната работа е като на изпечения лъжец...като ти кажат "Добро утро, скъпи зрители!", първо погледни дали наистина слънцето изгрява.Или вече е залязло...   Smiley

# 11 740
Иска им се на медиите да измрем, да снимат, еех, балсам за журналистическата им душица. Ще предават, ще излъчват, безсмъртните те.
Няма да стане!!! Няма!!! Да си гледат злокобните филмчета и да се надяват и молят това да не стане, щот умрял народ, няма нужда от журналя, които впрочем също ще умрат. Ееей, и мен успяха да зомбират, но стига толкова!!! В някоя фаза съм явно, но точно тази фаза ми харесва и ме държи!

# 11 741
  • Варна
Банките са с чуждестранни собственици, не очаквайте толеранс.

# 11 742
Нали виждате, че в помощ на Италия, която определено има нужда се притекоха руски и кубински медици, няма ЕС, няма взаимопомощ, нищо, всеки се е вторачил в своята си държава и гледа него си.

Но има пандемична програма за 750 милиарда за еврозоната и отмениха временно клаузата за бюджетния дефицит под 3%, което със сигурност е облекчение за засегнатите страни.

# 11 743
Аз не разбирам. В момента няма забрана да си работиш в магазина, въртиш бизнес и т.н. щом искаш.
Само хотелите май са затворени принудително, поне ресторантите, стаи се дават - в темата за Велинград четох.
Ми излезте и работете щом сте загрижени за бизнеса, няма нищо, не ви е страх, всичко е измислица.
Защо карате и другите , които знаят какво е в Итали, Испания, че и другите страни вече . Това, че сте млади и ви е внушено, че не боледувате и не ви засяга май е причината, но ще се разочаровате. Младите не са защитени, нито децата.
Но щом искате да ходите на разходки, да си работите, който има бизнес (повечето май сте такива с тези вопли) вървете, отворете и работете.
Само едно обаче не отчитате, баламите да работят за жълти стотинки и само да се събира парсата наготов вече не е вариант. Хората ще мажат филия с олио и ще си пазят семейството, защото нямат пачка да извадят и да ги приемат за лечение.
Как пък веднъж не бяхме единни, не спазихме правила, препоръки, все нещо и някой знае повече.
Не ме е яд на хората без доходи и спестявания, ама и те не са тези дето протестират, само се притесняват.
Яд ме е на другите, а това е промиване на мозъците вече.
Но , който иска да излиза и работи. Аз ще съм на каквото мога и докато мога и дано оцелея, ама... не знам, каквото ми писано.

# 11 744
danny_em, ако са верни сметките, че зад всеки починал стоят 800 заразени, при официално починали 3, то заразените у нас, би следвало да са 2400.
Някой срещал ли е информация за починалите 3 жени, за които имаше съмнения - двете пред болниците и една у тях?

Общи условия

Активация на акаунт