COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 653
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 11 745
Този коронавирус толкова е променил хората не е за вярване. Баща ми вчера е отишъл при Джипито, че има бодежи около сърцето а той даже не го е прегледал и го отпратил, като му е казал да се обажда на 112. Миналата седмица една позната ми разправя, че при пресичането на пешеходната пътека възрастен мъж е паднал но никой не му помогнал, той станал след няколко минути цялото му лице в кръв, качил се на тротоара и пак паднал- пак никой не помогнал и с триста зора се е изправил. Ей тези хора толкова ли нямат вече човещина в тях, въпреки че съм жена и ме е страх от вируса - пак щях да му помагам без маска и ръкавици да съм
И майка ми днес е припаднала на село от толкова стрес покрай тоя цирк, но Джи Пи то дошло и и измерило кръвното и и дало хапче.Не можахме да отидем вчера заради тая блокада да и нацепим дърва дори, съседката  пък и паднало кръвното и не излиза извън стаята, другата пък комшийка качила от страх захарта сега се чуди как да отиде на профил от село, вчера казаха че мяй нямало автобуси . От Корона дали ще умрат или не знам, но от целия този стрес и паника сериозно им се разклати здравето на доста хора.

# 11 746
Този вирус не се предава от човек на човек,чил. И може да има случаи във всяка една страна,не само Китай,стига да имаш досег до гризачи. Тоест навсякъде по света може да има къща с мишки, Китай не е изключение
Може и така да е, не разбирам от вируси, но е факт, че веднага го изпльоскаха като някаква заплаха. Просто искат да увеличат страха в хората и това е очеизвадно. Като не е заразен защо пишат, че правили тестове на останалите пътници в автобуса, в който починал заразения китаец? После ходи вярвай на медиите. То като лъжливото овчарче в световен вариант се разиграва сценария..

Да не превеждам точно как от номер 1 и номер 2 на мишки и плъхове се предава този хантавирус (тук е описано), но ако не им вдишаш номер едното и номер двете няма как да се заразиш, няма и как да го предадеш на друг.

Аз лично се надявам да не се поддадат хората на манипулациите на Тръмп за "китайския вирус", защото така да се каже, не се знае кои са майката и бащата на короната Wink

# 11 747
Аз не отричам, че в Италия положението е на ниво национална катастрофа. Но предпочитам да гледам в "нашия си двор", където с един заразен на 24 часа и общо двама критични (или трима, не помня) някак си не сме Италия и май не се очертава да бъдем.
Вече 16 дена (словом - шестнадесет) чакаме някакъв пик, треперим, говорим за камиони с трупове и... слава Богу, не се случва. Време е да се преосмисли сценария според мен (и според много други хора).
А вярвате ли, че е само 1 за днес? Заразените са много, ама много повече, НО тук не се тества и ни замазват очите с 10-15 заразени за деня. Вероятно, за да има точно такива реакции като вашата и вече дори да искате "преосмисляне на сценария". А междувременно толкова хора вече се оплакаха, че имат същата симптоматика, но им нареждат да си стоят вкъщи и не се тестват!
С разкриването на новите лаборатории, ще се видят реалните цифри.

# 11 748
Разбирам, че тази тема вече е само за статистики и броене, но да вметна само, че във фейса ми излиза пост, че супермаркетите започват поръчването на паравани от плексиглас и стъкло пред касиерите, за да ги предпазват тях и клиентите. Самата фирма пуснала линка ще ги изработва, няма да пускам линк, за да не излезе реклама. Това е много смислено действие. Не знам кои вериги магазини, но дано всички предприемат тази мярка.

В две вериги вече са налични параваните, монтирани. Колко ще пазят само те си знаят. Банковите терминалли остават зад параваните и за да платиш (само пин да си въведеш) трябва да го заобиколиш. ..
Значи малко е недоизмислено за жалост. Аз още не съм била в голяма верига от почти 10 дена и не съм виждала. Дано измислят нещо и от страната на терминалите, защото така е половинчата работа.

# 11 749
Скрит текст:
Този коронавирус толкова е променил хората не е за вярване. Баща ми вчера е отишъл при Джипито, че има бодежи около сърцето а той даже не го е прегледал и го отпратил, като му е казал да се обажда на 112. Миналата седмица една позната ми разправя, че при пресичането на пешеходната пътека възрастен мъж е паднал но никой не му помогнал, той станал след няколко минути цялото му лице в кръв, качил се на тротоара и пак паднал- пак никой не помогнал и с триста зора се е изправил. Ей тези хора толкова ли нямат вече човещина в тях, въпреки че съм жена и ме е страх от вируса - пак щях да му помагам без маска и ръкавици да съм
И майка ми днес е припаднала на село от толкова стрес покрай тоя цирк, но Джи Пи то дошло и и измерило кръвното и и дало хапче.Не можахме да отидем вчера заради тая блокада да и нацепим дърва дори, съседката  пък и паднало кръвното и не излиза извън стаята, другата пък комшийка качила от страх захарта сега се чуди как да отиде на профил от село, вчера казаха че мяй нямало автобуси . От Корона дали ще умрат или не знам, но от целия този стрес и паника сериозно им се разклати здравето на доста хора.

Успокоявайте ги тези родители. До селото по-трудно ще стигне короната. Там нямат ни молове, ни парк Витоша, ни ски писти.

# 11 750
  • БГ
Аз не разбирам. В момента няма забрана да си работиш в магазина, въртиш бизнес и т.н. щом искаш.
Само хотелите май са затворени принудително, поне ресторантите, стаи се дават - в темата за Велинград четох.
Ми излезте и работете щом сте загрижени за бизнеса, няма нищо, не ви е страх, всичко е измислица.
Защо карате и другите , които знаят какво е в Итали, Испания, че и другите страни вече . Това, че сте млади и ви е внушено, че не боледувате и не ви засяга май е причината, но ще се разочаровате. Младите не са защитени, нито децата.
Но щом искате да ходите на разходки, да си работите, който има бизнес (повечето май сте такива с тези вопли) вървете, отворете и работете.
Само едно обаче не отчитате, баламите да работят за жълти стотинки и само да се събира парсата наготов вече не е вариант. Хората ще мажат филия с олио и ще си пазят семейството, защото нямат пачка да извадят и да ги приемат за лечение.
Как пък веднъж не бяхме единни, не спазихме правила, препоръки, все нещо и някой знае повече.
Не ме е яд на хората без доходи и спестявания, ама и те не са тези дето протестират, само се притесняват.
Яд ме е на другите, а това е промиване на мозъците вече.
Но , който иска да излиза и работи. Аз ще съм на каквото мога и докато мога и дано оцелея, ама... не знам, каквото ми писано.

И как ще излезете, като имате забрана за придвижване между градовете. На почивка не може, на КПП казват дай бележка

# 11 751
  • Другата България
Скрит текст:
Този вирус не се предава от човек на човек,чил. И може да има случаи във всяка една страна,не само Китай,стига да имаш досег до гризачи. Тоест навсякъде по света може да има къща с мишки, Китай не е изключение
Може и така да е, не разбирам от вируси, но е факт, че веднага го изпльоскаха като някаква заплаха. Просто искат да увеличат страха в хората и това е очеизвадно. Като не е заразен защо пишат, че правили тестове на останалите пътници в автобуса, в който починал заразения китаец?
После ходи вярвай на медиите.
Скрит текст:
То като лъжливото овчарче в световен вариант се разиграва сценария..
Че някой вярва ли им още?   Smiley
Тяхната работа е като на изпечения лъжец...като ти кажат "Добро утро, скъпи зрители!", първо погледни дали наистина слънцето изгрява.Или вече е залязло...   Smiley
Ти ли говориш за вяра? Която само преди дни, след като достатъчно те триха в темата за паниката във връзка с коронавируса и останалите спряха да те отразяват заяви, че спираш да пишеш по този повод? И още на същия ден се премести в тази, продължавайки с познатите рефрени? И която само тази сутрин написа следното:
Цитат
Мисля си.....кооолко ми писна от Короната.И по-точно, от ежесекундните едва ли не, "разговори" за нея.
Затова, отписах се от всички теми тук, в които съм писала, не искам да ми излизат.
Дали ще знам или не, значение никакво, то каквото има да става, ще стане.
? И пет минути след това отново си тук, и отново едно и също? И ти говориш за "изпечени лъжци", предполагам и очакваш останалите да те приемат сериозно и думите ти за "чиста монета"? То бива човек да няма себеуважение, ама понякога нещата се преплитат с едни други....чувства...

# 11 752
Нали виждате, че в помощ на Италия, която определено има нужда се притекоха руски и кубински медици, няма ЕС, няма взаимопомощ, нищо, всеки се е вторачил в своята си държава и гледа него си.
Затова италианец свали знамето на ЕС и издигна това на Китай .
Скрит текст:

# 11 753
  • Варна
И един още по-сериозен въпрос - как ще коментирате съотношенията - 
починали към приключили случаи = брой починали разделен на ( брой починали + брой излекувани) - за тия държави които са "яко в играта" :  Китай, Италия, САЩ, Испания, Германия. Аз продължавам да спазвам правилата на играта , такива каквито ги определят от Щаба.

# 11 754
  • MI
Аз не виждам какво толкова успокояващо има в анализа на данните от Италия горе. Застаряващо население - бол в България. Замърсяване с фини прахови частици - много често София надминава Милано. Всяка зима. Какво се случва, ако огнището е в голям град - справка Испания. Растат по-бързо от Италия и здравната система вече издъхва, въпреки че по принцип е много добра. То това е и големият риск, но явно е просто невъзможно за много хора да го проумеят и се вторачват в смъртността.

# 11 755
  • София /Абсурдистан
Официално заявявам, че ако всеки месец ми превеждат една скромна сума, достатъчна за сметки, храна и лекарства, няма да мръдна от къщи.

# 11 756
В медията на Ива Николова има повече светлина относно няколко от личностите от следобедното шоу днес.

# 11 757
  • БГ
Официално заявявам, че ако всеки месец ми превеждат една скромна сума, достатъчна за сметки, храна и лекарства, няма да мръдна от къщи.

О и аз така мога, но няма да ни се случи. Хе мечти.
Първото дето орязаха със закона за изв, положение и мерките са детските добавки.

# 11 758
https://novini.bg/sviat/balkani/588968
Вижте в Сърбия при горе долу аналогична ситуация какви мерки взимат. Масово тестване и вечерен час.

Браво но тях, това е изпитаната рецепта. Освен това гледам, че не се стараят тепърва да откриват топлата вода,  дошли са да им помагат и специалисти от Хубей.
Ние сме най-големите мухльовци на Европа.
Почам много сериозно да се нервирам на неадекватните мерки, които ни пробутват като най-най. А всъщност излиза, че най-важно е да не се спука балонът "българско здравеопазване". Няма тестове, няма достатъчно легла, няма аспиратори, няма подготвени здравни специалисти, няма пари, има само много приказки. Цялата отговорност е прехвърлена върху хората.
Всички тестват повече от нас, даже и тези, на които до вчера се присмивахме, че не правят нищо и чакат стаден имунитет.

# 11 759
Сериозно?
Ами, кажи да чуем, кой вариант ще тръгне при нас?И кога?
Да знаем какво ни чака...а не да седим, да се почесваме и да се чудим Иде ли лавината и къде се е скрила, че не я виждаме.
Напълно сериозно. Сваляш мерките и до няколко седмици ще сме като Италия.

Общи условия

Активация на акаунт