COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 020
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 090
Там поне казаха, че ще има параванчета, в Арена Армеец са един до друг и това е. Дай боже да не потрябват......

# 12 091
  • Другата България
Един футболен мач е ускорил страшно много нещата в Италия смята Италиански имунолог .

Става дума за мача Аталанта - Валенсия 4 - 1 от 1/8 финалите на шампинската лига игран в Милано пред пълен стадион (исторически мач за Аталанта след който е настанало всенародно веселие на хиляди феновете прегръщали са се, радвали са се, много от тях са празнували заедно, пътували са от Бергамо до Милано и обратно и са ускорили страшно много прогресията на епидемията в Италия). Мачът е игран на 19 февруари. За тази теория че този мач е бил един от катализаторите на епидемията в Италия говори и факта на голямата бройка заразени играчи на Аталанта. След този исторически мач на Аталанта (защото те за първи път играят изобщо на 1/8 в Шампионска лига и постигат такава впечатляваща победа) след мача са се снимали с фенове, прегръщали са се с тях, отишли са при публиката и т.н
https://clubz.bg/95970-mach_ot_shampionskata_liga_sred_prichinit … demiqta_v_bergamo
Напълно съм съгласна и вярвам в написаното. Всъщност, сигурна съм. Аз писах, на 09.02. отново в Милано, на Джузепе Меаца се игра Милан-Интер, публиката беше 75000 човека. Синът ми беше там, може да помниш колко му треперих после. Разказа подобна картина, феновете на Интер са се прегръщали после след победата, празнували, веселили...добре, че той е от феновете на Милан, та не е имало празненство. Всъщност тогава не вярвах, че така може да се предаде зараза, но сега вече съм сигурна в това. Не бях предвидила, че инталианците са топли и емоционални хора и за тях да се прегръщат дори и с непознати е най-нормалното нещо на света.
Е все едно не си наясни какви са. В махалата няма контрол. Само така ще ги накарат да стоят на едни място. То и Арената, и Колодрума са за тях всъщност. Щото там е изпусната работата.
И тия с едномесечното бебе са от събратята.
Всъщност искам да знам колко са от етноса заразените.
Всички, които не са доктори, май май... и са изпозаразили и докторите съответно. То само такива висят по болниците Sad и то целите фамилии се изсипват, за по-сигурно.
Е, и това го огворя от дни, ама съм "ограничена" като казвам, че ромите са ни основния проблем, и от завръщащи се, и от местни, и по принцип.
Не, не са всички заразени роми, това е сигурно, но има доста от тях.

# 12 092
Скрит текст:
Скрит текст:
Бойко ми се стори, че спомена, че планират всичко да приключи до юни. Мисля че каза "не знаем дали няма да продължи и след юни" (това по повод че не иска са харчи много пари сега).
Така че от това, което и преди казаха от щаба - пик през април/май и юни приключва. Дотогава няма как да се разболеем 70% за стаден имунитет, така че най-вероятната стратегия е да отмине тази мини епидемия сега и после пазене да не пламне отново.

Само на мен ли ми се струва тази теория смехотворна? И как ще се пазим после, с баене ли? Това като го прочете някой веднага става ясно, че нямаме идея какво правим.
Китай как се пазят? Корея? С баене само няма да стане, ще трябва и работа.

Китай още не са отменили карантината и отделно следят за всеки прекрачил границата. Тоест ти сама казваш, че реално няма никога да се върнем към стария живот , новото " нормално" ще е вечната карантина.
Изобщо някой мисли ли как ще го докараме до живота отпреди короната, понеже досега всички варианти, които чета , се свеждат максимум до китайската стратегия за як контрол по границите.

Китай отменят рестрикциите за пътуване от и до провинция Хубей в полунощ тази нощ. Рестрикциите за град Ухан ще бъдат отменени на 8-ми април.

И да, засилен контрол на границите, вие какво предлагате? Ако бяхме направили това, сега нямаше да сме в това положение. Да не говорим, че и останалите държави в Европа вървят по този път, така че колкото повече държави се изчистят, толкова по-малко ще бъдат местата, откъдето ще може да дойде обратно вируса.
Старият начин на живот няма как да се върне вече, няма го, приемете го най-накрая и спрете да спорите със съдбата. Ако премахнем мерките сега, от другата страна не ни чака "нормалното", което беше досега, от другата страна в момента стои Бергамо. А и до няколко месеца нещата могат значително да се променят с лекарства и ваксини.

# 12 093
Генерала каза, че "майката е приета". Установено е цяло семейство, което е различно от прието е цяло семейство.

# 12 094
Хора, не се филмирайте излишно. Това не е Теория на Конспирацията и ние не сме Мел Гибсън и Джулия Робъртс. Wink
Може много неща да ви се виждат нелепи, но се оказа, че нито една страна не е наясно какво да прави и вируса ни хвана по бели гащи.

Това просто не е вярно. За справка - Южна Корея. Прави ми впечтление, че държави с губещи икономики най-много "страдат" от коронавируса.

Дългова бомба от 243 трилиона долара може да разруши света

Скрит текст:
3 май 2019

Сумата на глобалния дълг е достигнала до 243 трилиона долара. Това е рекорд, превишаващ три пъти брутния вътрешен продукт на света, т.е. стойността на всички продукти и услуги на планетата. Това е бомба с часовников механизъм, която може да унищожи цивилизацията.

По данни на Института за международни финанси, световният дълг миналата година се е увеличил с 3,3 трилиона долара.

От общата сума, 65 трилиона е държавният дълг, което е почти един и половина пъти повече, отколкото в разгара на криза през 2009 година.

Изключително висок е делът на дълга спрямо БВП в развитите страни - 390%.

Същевременно задлъжнялостта на развиващите се икономики намалява, което всъщност не е добър индикатор, тъй като отразява забавяне на темповете на икономически растеж.

Историята на това задлъжняване всъщност се повтаря от векове. Правителствата, компаниите и физическите лица взимат дългове за финансиране на икономическото развитие. Растежът не се случва, а длъжниците задлъжняват все повече.

„Класическото поведение на наркозависимите”, коментира инвестиционният анализатор Джон Молдин, бивш изпълнителен директор на Американското бюро за икономически изследвания. „Световните централни банки създават дългове и не се интересуват от това какво ще се случи с тях в бъдеще.”

В края на миналата година икономистите от Международния валутен фонд посочиха огромния глобален дълг като основна заплаха за световната икономика. Ръководителят на МВФ Кристин Лагард припомни в тази връзка неправилните политически решения, които последваха фалита на четвъртата по големина инвестиционна банка в света – „Лемън Брадърс”.

Повечето правителства са опорочили почти всички реформи, необходими за защита на банковата система - от рисковите до необмислените действия на финансистите, които предизвикаха верижната реакция на колапса през 2008 г., констатират от МВФ. И макар регулаторите да са успели да извлекат някои поуки през последното десетилетие, като увеличение на банковите резерви и по-строг надзор на финансовия сектор, взетите мерки очевидно не са достатъчни.

Истинската машина за производство на дълг са САЩ. Общата стойност на американските задължения – частни и държавни, е огромна. Сумата им почти се е утроила от 2000 г. насам и вече е 73,6 трилиона долара.

Стойността на корпоративните задължения на американските компании вече е на нива близки до върховете достигнати преди кризата от 2008 г. Държавният дълг на САЩ пък чупи рекорд след рекорд и вече е около 22 трилиона долара. При управлението на президента Доналд Тръмп скоростта на натрупване на задължения само нарасна.

И въпреки че през 2016 г. по време на предизборната кампания той обеща да се справи с нарастването на дълга, се случи обратното. За две години американското федерално правителство задлъжня с нови почти два трилиона и в следващите две, според оценки на „Блумбърг”, ще добави към тази сума още 4,4 трилиона долара.

За фискалната 2018 година дефицитът в американския федерален бюджет се увеличи със 17% и достигна 779 млрд. долара - максимум от 2012 г. насам. Това е резултат от данъчната реформа на Тръмп, която намали рязко ставките върху доходите на богатите американци.

Според прогнозата на бюджетната комисия в Конгреса, тази година дефицитът ще нарасне с нови 15,1% - до 897 млрд. долара. А през 2022 г. ще надхвърли 1 трилион долара.

С тези темпове до 2024 г. американският държавен дълг ще достигне нива от 140% от БВП. От „Блумбърг” прогнозират, че ще се стигне до момента, в който рефинансирането на старите задължения ще изисква поемане на нови. Така САЩ ще се плъзнат в дългова спирала, която може да доведе до икономическа криза без прецедент, сравнима само с Голямата депресия от 30-те години на миналия век.

Федералното правителство вероятно има десетилетие, за да реши проблема със задлъжняването. Но катастрофата може да се случи по-рано. Според анализаторите последващата криза ще създаде огромна бедност, геополитическа нестабилност, безредици и войни.

Независимо от това колко опустошителен беше финансовият колапс от 2008 г., следващият ще бъде още по-страшен, защото оттогава още 70 трилиона дългове натежаха на глобалната икономика. Това означава, че както правителствата, така и централните банки сега имат далеч по-малко сили и възможности за стабилизиране на икономиката.

https://www.vesti.bg/sviat/bomba-ot-243-triliona-dolara-mozhe-da … shi-sveta-6094996

# 12 095
Скрит текст:
Вирусна пневмония, некласифицирана другаде
Включва: бронхопневмония, причинена от други вируси, различни от вируса на
грипа
Не включва: вроден пневмонит при рубеола (Р35.0)
 пневмония:
• аспирациона:
• БДУ (J69.0)
• при анестезия по време на:
• раждане и родоразрешаване (О74.0)
• бременност (О29.0)
• послеродов период (О89.0)
• неонатална (Р24.9)
• при вдишване на твърди и течни вещества (J69.—)
• вродена (Р23.0)
• при грип (J10.0, J11.0)
• интерстициална БДУ (J84.9)
• липоидна (J69.1)
J12.0 Аденовирусна пневмония
J12.1 Пневмония, причинена от респираторно синцитиален вирус
J12.2 Пневмония, причинена от вируса на парагрипа
J12.8 Друга вирусна пневмония
J13 Пневмония, причинена от Streptococcus pneumoniaе
Бронхопневмония, причинена от S. pneumoniae
Не включва: вродена пневмония, причинена от S. pneumoniae (Р23.6)
 пневмония, причинена от други стрептококи (J15.3—J15.4)
J14 Пневмония, причинена от Haemophilus influenzae
 Бронхопневмония, причинена от Н. influenzae
Не включва: вродена пневмония, причинена от Н. influenzae (Р23.6)
Бактериална пневмония, некласифицирана другаде
Включва: бронхопневмония, причинена от други бактерии, различни от S. pneumoniae и H.
influenzae
Не включва: пневмония, причинена от хламидии (J16.0)
вродена пневмония (Р23.—)
болест на легионерите (А48.1)
J15.0 Пневмония, причинена от Klebsiella pneumoniae
J15.1 Пневмония, причинена от Pseudomonas
J15.2 Пневмония, причинена от стафилокок
J15.3 Пневмония, причинена от стрептокок група В
J15.4 Пневмония, причинена от други стрептококи
Не включва: пневмония, причинена от:
• стрептокок група В (J15.3)
• Streptococcus pneumoniae (J13)
J15.5 Пневмония, причинена от Escherichia coli
J15.6 Пневмония, причинана от други аеробни грам-отрицателни бактерии
 Пневмония, причинена от Serratia marcescens
J15.7 Пневмония, причинена от Mycoplasma pneumoniae
J15.8 Други бактериални пневмонии
J15.9 Бактериална пневмония, неуточнена
Пневмония, причинена от други инфекциозни агенти, некласифицирана другаде
Не включва: орнитоза (А70)
пневмоцистоза (В59)
пневмония:
• БДУ (J18.9)
• вродена (Р23.—)
J16.0 Пневмония, причинена от хламидии
J16.8 Пневмония, причинена от други уточнени инфекциозни агенти
Остър бронхиолит
Включва: с бронхоспазъм
J21.0 Остър бронхиолит, причинен от респираторно-синцитиален вирус
J21.9 Остър бронхиолит от друг причинител
Вероятно се кодира тук: J12.8 Друга вирусна пневмония
Няма отделна клинична пътека за лечение на превмония при коронавирус, доколкото съм чула и разбрала..

Има вече клинична пътека Ковид.

# 12 096
За семейството настанено във ВМА. Само майката била с пневмония, другите нямали сериозни оплаквания. Питам се защо цялото семейство е настанено в болница тогава? По роднинска линия?
Не знам защо при положение, че 10 пъти повториха за безсимптомните - вкъщи.
Вчера съобщиха за изчерпаните легла във ВМА. А сега това ( даже ген. Мутафчийски съобщи как децата са тичали докато бащата му съобщавал, че чакали тестовете). 
Не казаха кое е това семейство.

# 12 097
На входа на нашия супер днес са сложили охранител.Мери температурата на всеки и пуска тогава на вътре да пазаруваш.На количките една леля стои,пръска с дезинфектант и ти я дава.Впечатлена бях..😃

# 12 098
Ние не че нямаме журналисти, но просто не стигат до микрофона.

Genka Shikerova:
Последната информация, която излиза на сайта на МЗ е, че се преустановяват “профилактичните прегледи и имунизации, както и провеждането на планови операции”.
Въпросът ми е: на фона на хипотетичната възможност да умрем от коронавирус, ясно ли е на колко реално болни хора, в момента се съкращава живота?
Какво става с хората, диагностицирани в ранен стадий на заболяване, при които отлагане на операция може да е фатално?
Какво става с хората извън столицата, които и без това трудно стигат до доктор, за какъвто и да е преглед?
И как в Германия масираното тестване е възможно, а тук продължаваме да имаме проблем с качеството на тестовете?
Извън “новините” за броя заразени има едни други хора, които не могат да стигнат до болница, а са болни.

# 12 099
Цитат
Напълно съм съгласна и вярвам в написаното. Всъщност, сигурна съм. Аз писах, на 09.02. отново в Милано, на Джузепе Меаца се игра Милан-Интер, публиката беше 75000 човека. Синът ми беше там, може да помниш колко му треперих после. Разказа подобна картина, феновете на Интер са се прегръщали после след победата, празнували, веселили...добре, че той е от феновете на Милан, та не е имало празненство.
Спомням си. Наистина да знаеш че голям късмет сте извадили че Милан загуби този мач. А италианците са много топли хора и там е имало големи прегръдки и празненства между непознати. То е малко абсурдно и нечестно това  ама заради тази топлота сега страдат много.

# 12 100
На входа на нашия супер днес са сложили охранител.Мери температурата на всеки и пуска тогава на вътре да пазаруваш.На количките една леля стои,пръска с дезинфектант и ти я дава.Впечатлена бях..😃

Къде е вашият супер?

# 12 101
  • Bulgaria
Искрено завиждам на хладнокръвието на някои от вас. Ако не бяхме в България сигурно и аз щях да съм по-спокойна. Само се чудя дали наистина ще се случи някакво чудо, което ще ни спаси или ще ни довършат...

# 12 102
Тайланд над 800 заразени официално... неофициално никой не знае. От утре извънредно положение, още не са казали какво ще включва. Вечерен час предполагам. В следващите седмици очакват рязко повишаване. Подготвят болници и легла. Към момента в 5 от болниците в Банког нямат повече капацитет. С околко и над 100 се увеличават за 24 часа. Днес починалите са вече 4-ма.
Концентрирани са в Банког и още 4 локации.
Вероятно там мерките ще са по- крути.
Скрит текст:
Трябваше днес да си летят българи, не успяха канцелирали са им полета. Не знаят кога и как ще летят.
На влизане в мол( там има голям супер) мерят темепвратурата на всеки, лепят зелен стикер, слагат гел на ръцете и влизаш. Без маска не може. А е топло, много топло.

Никак не съм фен на конспирациите, но бая странни неща се случват по целия свят.
Танкове, войници без маски, депутати гъз връз глава, но спокойни... Неподвластни на супер вируса.
Хора по къщите, уплашени и кротки... Икономика вървяща към крах.
Руски спасители... чудодейни лекарства.
Нещо аз ли не съм в ред, че започвам да виждам зад очевидното!?! И тия сови нещо май не са баш сови.
Мъжът ми преди няколко седмици ми разиваше странни теории за 5G и прочие, обявих го за хахо и му се смях. Но сега... Има нещо многоооо гнило и голямо.
Ще поживеем и ще видим. Дай Боже де...🤪🙏

Жаки, в Тайланд стана така заради активния туристически сезон, който не бе прекъснат, тъй като е основен източник на приходи към икономиката.

Пак стигаме до вечния кръг:
пандемия-карантира-здравна система- икономика
Не е 5G, 4G, дългата ръка на Новия Световен Ред, шлифера на незнамкойси

Просто всяка държава в един момент трябва да вземе решение за кривата - икономика надолу - здравна криза нагоре.
Макар лично аз да смятам, че за икономиката няма полезен ход, със и без мерки по здравната криза тя ще пострада.

# 12 103
  • София
Бледолилава, няма нищо чудно в отмяната, това се прави и при грипна епидемия, защото рискът от вътреболнична инфекция е голям. Не стига, че ще оперират човека, ами и вероятността да се зарази е голяма и тогава направо го отписвай. Същото е и при ваксините - искат човекът да е здрав, а една епидемия е беля за имунитета, не искаме този човек да има усложнения от ваксината.

# 12 104

Къде е вашият супер?
Велико Търново

Общи условия

Активация на акаунт