COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 378
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 075
Не може вечна карантина. Бях ви споделила за един сериал, който гледах. Двайсет години след великия грип хората още се страхуваха да бъдат по много на обществени места. Навсякъде беше почти празно.
В един момент ще излезем, но... Да не говорим, че мои колеги напъват да се връщат на работа на 30.03. Било просто грип(като свински, но тогава нямало карантина) Постоянно оплюват мерките и не вярват.

# 12 076
Един футболен мач е ускорил страшно много нещата в Италия смята Италиански имунолог .

Става дума за мача Аталанта - Валенсия 4 - 1 от 1/8 финалите на шампинската лига игран в Милано пред пълен стадион (исторически мач за Аталанта след който е настанало всенародно веселие на хиляди феновете прегръщали са се, радвали са се, много от тях са празнували заедно, пътували са от Бергамо до Милано и обратно и са ускорили страшно много прогресията на епидемията в Италия). Мачът е игран на 19 февруари. За тази теория че този мач е бил един от катализаторите на епидемията в Италия говори и факта на заразени играчи на Аталанта. След този исторически мач на Аталанта (защото те за първи път играят изобщо на 1/8 в Шампионска лига и постигат такава впечатляваща победа) след мача са се снимали с фенове, прегръщали са се с тях, отишли са при публиката и т.н
https://clubz.bg/95970-mach_ot_shampionskata_liga_sred_prichinit … demiqta_v_bergamo

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 20:19 от Анонимен

# 12 077
И контролирайки ги, заемат легла във ВМА? Същото и за онези, които се чувствали отлично, но все още отделяли вируса и не можели да ги изпишат. Значи има хора, които се свиват болни в домовете си, а други, които са видимо здрави, но отделят вируса са в болница. Нещо не ми се връзва....

Е все едно не си наясно какви са. В махалата няма контрол. Само така ще ги накарат да стоят на едни място. То и Арената, и Колодрума са за тях всъщност. Щото там е изпусната работата.

И тия с едномесечното бебе са от събратята.

Всъщност искам да знам колко са от етноса заразените.

# 12 078

Корона вирусът се разпространява бързо и в Съединените щати. В страната са потвърдени над 46 000 заразени и над 590 смъртни случая. Реалният брой заразени вероятно ще бъде значително по-висок. Следователно Световната здравна организация (СЗО) предупреждава, че САЩ скоро могат да заменят Европа като новия епицентър на пандемията. "Сега наблюдаваме много силно ускорение в броя на случаите, така че има този потенциал", заяви говорителят на СЗО Маргарет Харис. "Съединените щати имат много голямо разпространение, което се увеличава и по интензивност."

# 12 079
  • София
Навсякъде, а в италианските сайтове отчитат като намаляващи новите случаи, доста объркващо пак, но не може да не се вземе под внимание, че пикът може би е отминал.

3612 новите позитивни (може би това са активните за деня, ако са верни по-горе дадените санни); 743 починали; 894 оздравели през последните 24 часа. 3393 души в интензивно лечение, данни, публикувани от началника на Гражданска защита.

https://tg.la7.it/cronaca/i-numeri-del-coronavirus-in-italia-il- … 24-03-2020-148403
Многократно говорихме, че в този сайт https://www.worldometers.info/coronavirus/ данните от Италия ги отчитат обобщено. В Италия днес има над 800+ оздравели, те са включени в общия брой "нови случаи за деня". За съжаление и много почнали също са включени. Италия може би е в плато.
Tук, на италиански, ако някой разбира да внесе яснота: https://www.youtube.com/watch?v=BEEYxhaMcV4

# 12 080
Е все едно не си наясни какви са. В махалата няма контрол. Само така ще ги накарат да стоят на едни място. То и Арената, и Колодрума са за тях всъщност. Щото там е изпусната работата.
Всички, които не са доктори, май май... и са изпозаразили и докторите съответно. То само такива висят по болниците Sad и то целите фамилии се изсипват, за по-сигурно.

# 12 081
Значи убийте ме, не можах да разбера Италия как си отчита случаите....Само ми кажете, днес ако има 700 починали, как ще намаляват. Така се надявах те да са трайно надолу вече.....

# 12 082
  • София /Абсурдистан
Ужасно ме е страх да не пламнат циганските махали, че тогава вече ще стане страшно.

# 12 083
  • Пловдив
Стана ли ясно ние кога ще си купим тестове? И ще заработят лаболатории.

# 12 084

В необозримото бъдеще.

# 12 085
И контролирайки ги, заемат легла във ВМА? Същото и за онези, които се чувствали отлично, но все още отделяли вируса и не можели да ги изпишат. Значи има хора, които се свиват болни в домовете си, а други, които са видимо здрави, но отделят вируса са в болница. Нещо не ми се връзва....

Е все едно не си наясно какви са. В махалата няма контрол. Само така ще ги накарат да стоят на едни място. То и Арената, и Колодрума са за тях всъщност. Щото там е изпусната работата.

И аз това искам да знам и искам да питам.И Защо са ги прибрали останалите от семейството без симптоми?????Да изтощават допълнително лекарите и да заемат места????Не ги е срам честно....А други да си чакат в тях!!!Възмутена съм..И тия журналисти хич не им сече пипето на момента да задават въпроси ето от този род,а не глупости само ..

# 12 086
Ужасно ме е страх да не пламнат циганските махали, че тогава вече ще стане страшно.
Ти да не мислиш, че те дезинфекцират нещо или си мият ръцете по 100 пъти на ден? Говоря за масовия случай там, има и приятни излкючения, но те не са в махалите.

# 12 087
Докато не се излекува (или умре) и последният заразен на планетата няма да има спокойствие. А каква е гаранцията, че няма да пламне отново?

# 12 088
  • Пловдив

В необозримото бъдеще.
м да...до тогава да създадем още един съвет и каквото друго им хрумне, пък по същество кога ще се действа?
Аман, начи..
Иначе леглата в зала Колодрума ги наредиха..да почнем да си запазваме .

# 12 089
Ако някъде можете да намерите при впидемията от морбили колко са били от етноса, ще може да се предположи колко ще са и в този случай смятам... Че и главно връщащите се тумби от чужбина са баш такива.
Ей тук например - https://econ.bg/%D0%98%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%8E%D1%82 … .179128_at.3.html
споменават се хоспитализирани, легла, засегнат персонал

ако се абстрахирате от имунизациите... https://www.bghelsinki.org/media/uploads/special/doklad_sliven_2011.pdf
малко по-общ поглед и паралел между двете епидемии ...

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 20:25 от duhi_puhi

Общи условия

Активация на акаунт