COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 386
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 045
Как само 16 апарата в Пловдив. Само в една от малките частни има 4.
Може би към момента да има определени 16 за болни от ковид.
То в Пловдив сигурно има 16 болници.
Тва обявиха за частните болници по БТВ.

Значи аз не съм разбрала. Извинявам се за дезинформацията. Интересно защо не съобщават и за държавните.

# 12 046
  • София
Да остане затворено цялото производство до края на юни?
Хора, вие чувате ли се какво приказвате? Това значи, че почти нищо няма да заработи отново. До Великден трябва да стигнем пика, до кроя на април да започнем слизане надолу и до края на май да нямаме нови случаи, за да може да се доизлекуват всички до края на юни.
Просто трябва да се настоява за пълна карантина още тези дни, за да може по-малко хора после да останат без работа. Защото ще е всеки втори. Това ще е много тежко.
Защо хората не настояват вече за пълна карантина не разбирам. Трябва да се спре това чудо, защото се разнася с това пътуване от място на място, събирания на хора по гости, на групи и какво ли не. Всеки затворен само вкъщи, друго няма.
Аз мисля, че дори и с пълна карантина на този етап вируса не може да се спре, просто трябва да се изкара, иначе трябва да седиш под карантина( да не забравяме, че най - малкото трябва да си купиш храна и пак може да го лепнеш) докато се намери утвърдено лекарство, а това няма да стане скоро.

# 12 047
Бойко ми се стори, че спомена, че планират всичко да приключи до юни. Мисля че каза "не знаем дали няма да продължи и след юни" (това по повод че не иска са харчи много пари сега).
Така че от това, което и преди казаха от щаба - пик през април/май и юни приключва. Дотогава няма как да се разболеем 70% за стаден имунитет, така че най-вероятната стратегия е да отмине тази мини епидемия сега и после пазене да не пламне отново.

# 12 048
А този лекар в новия мес.съвет дето бил с висящо дело за смърт на пациент...? Какъв специалист е?
Зъболекар

Е те това вече е експерт по корона! Трябваше и един гинеколог да включат.
Внимавай какво си пожелаваш-казаха,че ще включат ако трябва Simple Smile)))
Нали и аз питах защо не казват за държавните...ама отговорът -друг път...то не може и в този форум никой да каже разбира се Simple Smile

# 12 049
Аз мия абсолютно всичко с толла към гореща вода и сапун. Някои пръскам със спирт. Лошо ми е като се върне от магазина мм.
Сапунът се пропива в зеленчуци и плодове и те стават отровни. Слагайте сода във водата, оцет или сол, но никога в обща комбинация. В БИО магазините има специални сапуни, но те също са на основа сода. Аз лично слагам спирт във спрей, оставям пазарските чанти на терасата и едно по едно напръсквам всичко и забърсвам със салфетка. Зеленчуци и плодове първо измивам, после кисна със сода и пак мия, като цитрусите също пръскам със спирт.

# 12 050
По телевизията казват каквото им се нареди. Болни има. И то от поне 1 седмица.

Да не би да сте вие.
 Постъпилия в Токуда бе прехвърлен в Пирогов.
Борисов днес с основание попита имат ли сметка болниците да крият болни от ковид при положение че няма да си получат парите за лечението
 по ЗК.

# 12 051
Бойко ми се стори, че спомена, че планират всичко да приключи до юни. Мисля че каза "не знаем дали няма да продължи и след юни" (това по повод че не иска са харчи много пари сега).
Така че от това, което и преди казаха от щаба - пик през април/май и юни приключва. Дотогава няма как да се разболеем 70% за стаден имунитет, така че най-вероятната стратегия е да отмине тази мини епидемия сега и после пазене да не пламне отново.

Това ми звучи малко като wild guess, а и въпросният преди дни каза, че ще има пик септември....

# 12 052
Според мен майката е в правото си.
В правото за какво? Какво е отказано? На детето не е отказана терапия, то е в болница на лечение. Тя алармира, защото се губи време и детето не се лекува за коронавирус. Но то няма друго лечение, различно от приложеното, независимо дали детето е с това заболяване или друга пневмония. Специално в този случай не виждам защо е било това раздухване.
Подобни неща ще изтощят и демотивират персонала, още преди да е нужно това.

# 12 053
  • Пловдив
А този лекар в новия мес.съвет дето бил с висящо дело за смърт на пациент...? Какъв специалист е?
Зъболекар

Е те това вече е експерт по корона! Трябваше и един гинеколог да включат.
ще има, по натам Simple Smile така каза професора...и ревматологн и други. Щял да попълва екипа.

# 12 054
  • Пловдив
Не съм откачила толкова, че да мия и търкам до припадък. Нищо кой знае колко по-различно от преди не правя освен шишинце със спирт и с пулверизатор в чантата, пръскам си ръцете, когато няма вода и сапун в близост.
Ън, дано не ни затворят по къщите, както ти се иска на теб. А и в момента не виждам причина да го правят. Трябва да има повече контрол по карантинираните и по махалите.

# 12 055

Трябва да приключи до юни, иначе майка им жална на повечето хора, кой знае каква безработица ще настане. Дано управляват правилно нещата, че не ми се мисли просто, ако продължи повече от предвиденото.
Дънди, а ако ти затворят работното място, по-добре ли ще се чувстваш?

# 12 056
Скрит текст:

Това ми звучи малко като wild guess, а и въпросният преди дни каза, че ще има пик септември....
Каза, ама след това генералът категорично отрече да е септември. Каза април или май.

# 12 057

Само на мен ли ми се струва тази теория смехотворна? И как ще се пазим после, с баене ли? Това като го прочете някой веднага става ясно, че нямаме идея какво правим.
Това с карантината просто отлага нещата до момента , в който карантината се вдигне. Само се отлага неизбежното. Става малко параграф 22 - в карантина сме, за да няма много нови случаи, ама като няма много нови случаи, ще се появят такива, като вдигнем карантината . И докога така ?

# 12 058
Майката е дива антиваксърка. Дано детенцето се възстанови, а на родителката и пожелавам малко акъл да и дойде отнякъде.

Аз не мия опаковките и не дезинфекцирам у нас. Не съм изчаткала дотам. Не желая да се тровя, нито семейството ми, нито любимците.

# 12 059
Навсякъде, а в италианските сайтове отчитат като намаляващи новите случаи, доста объркващо пак, но не може да не се вземе под внимание, че пикът може би е отминал.

3612 новите позитивни (може би това са активните за деня, ако са верни по-горе дадените санни); 743 починали; 894 оздравели през последните 24 часа. 3393 души в интензивно лечение, данни, публикувани от началника на Гражданска защита.

https://tg.la7.it/cronaca/i-numeri-del-coronavirus-in-italia-il- … 24-03-2020-148403

Общи условия

Активация на акаунт