COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 020
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 060
А този лекар в новия мес.съвет дето бил с висящо дело за смърт на пациент...? Какъв специалист е?
Зъболекар

Е те това вече е експерт по корона! Трябваше и един гинеколог да включат.
За гинеколога има резон. Ако сега бях бременна щях да съм паникьосани до безобразие. Да не говорим, че имунитетът пада.

# 12 061
Може и да не съм добре , ама И аз не мия нищо, което купувам . Това ми идва в повече, цялата тая спиртна гимнастика.

Нито минавам   с белината Всеки ден подовите повърхности .

Имам си дезинфектант във якетата, които нося напоследък както и в чантите.
Излизам пред 2-3 дни до магазина и това е .
С шал досега, А днес ми дойдоха и маските така че и такива имам вече .

Доколкото мога ще Се опитам да се опазя, но гледам да не изпадам в паник  състояния.

,
Не съм откачила толкова, че да мия и търкам до припадък. Нищо кой знае колко по-различно от преди не правя освен шишинце със спирт и с пулверизатор в чантата, пръскам си ръцете, когато няма вода и сапун в близост.
Ън, дано не ни затворят по къщите, както ти се иска на теб. А и в момента не виждам причина да го правят. Трябва да има повече контрол по карантинираните и по махалите.

# 12 062
Хора, но и много си работят ! Единствено не работят ресторанти, спортни зали и т.н . Всички заводи, фабрики и всичко останало си работи и не е спирало, освем това всички магазини си работят, не само хранителните а и тези за дрехи, обувки, техника и т.н. Услугите също работят,Фризьори,строителни фирми . Не е чак толкова голяма секирата към момента. Да не ревем . Лошото може да дойде за хотелите по морето ако не вдигнат до тогава блокадата, което ме съмнява
Ако вдигнат блокадата ще тръгнете ли на хотел край морето на 1 юли?
Колко няма да отидат след  карантинното без-заплатие и без-работие?
След изгонването на англичаните от Банско мислите ли, че ще дойдат други англичани отново тук на почивка?
Колко израелци ще се вдигнат към Слънчака, като цял самолет са се върнали заразени от Банско?
Пълна илюзия е да се мисли, че падне ли блокадата и всичко си тръгва по старому.
Видя се, че Европа е прехвърлила всичките си производства на Китай, а европейците се скъсват от обикаляне на света, прогресивно застаряват и не раждат. И когато настана криза пляскаме празните си ръце. Ами ако Китай не може или не пожелае да произвежда суровини за лекарства и всичко друго, което консумираме наготово?

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 21:58 от dariVale

# 12 063
Скрит текст:
Бойко ми се стори, че спомена, че планират всичко да приключи до юни. Мисля че каза "не знаем дали няма да продължи и след юни" (това по повод че не иска са харчи много пари сега).
Така че от това, което и преди казаха от щаба - пик през април/май и юни приключва. Дотогава няма как да се разболеем 70% за стаден имунитет, така че най-вероятната стратегия е да отмине тази мини епидемия сега и после пазене да не пламне отново.

Само на мен ли ми се струва тази теория смехотворна? И как ще се пазим после, с баене ли? Това като го прочете някой веднага става ясно, че нямаме идея какво правим.
Китай как се пазят? Корея? С баене само няма да стане, ще трябва и работа.

# 12 064
За какви хиляди легла се хвали Бойко, ние тук в Раднево изобщо болница нямаме, затворена е от 1 месец. Общината ни е към 20 000 човека, болница няма. Стара Загора ще може ли да ни поеме и болни от други заболявания, сега и корона? Правят щабове, сега медицински съвети и днес ми стана интересно тези големи специалисти от този мед. състав защо не са на първа линия със опита си, ами сега ще ми изчисляват докато умираме ли? Толкова цигани се върнаха от чужбина и никой не им казва нищо като ходят на тумби из града. Никакъв контрол за нищо в нашия град, сложиха ни вечерен  час от 20 -05 часа и до там. Аз просто се надявам да не се разболеем, изобщо не очаквам някаква помощ от където и да е. Не се страхувам, не се паникьосвам защото ще ме удари нервата, а от Бърза помощ (нея още я има в града ни) ще ме върнат с думите "тук е спешен център, разбирате ли, спешен"!

# 12 065
За семейството настанено във ВМА. Само майката била с пневмония, другите нямали сериозни оплаквания. Питам се защо цялото семейство е настанено в болница тогава? По роднинска линия?

# 12 066
Скрит текст:
Бойко ми се стори, че спомена, че планират всичко да приключи до юни. Мисля че каза "не знаем дали няма да продължи и след юни" (това по повод че не иска са харчи много пари сега).
Така че от това, което и преди казаха от щаба - пик през април/май и юни приключва. Дотогава няма как да се разболеем 70% за стаден имунитет, така че най-вероятната стратегия е да отмине тази мини епидемия сега и после пазене да не пламне отново.

Само на мен ли ми се струва тази теория смехотворна? И как ще се пазим после, с баене ли? Това като го прочете някой веднага става ясно, че нямаме идея какво правим.
Китай как се пазят? Корея? С баене само няма да стане, ще трябва и работа.

Китай още не са отменили карантината и отделно следят за всеки прекрачил границата. Тоест ти сама казваш, че реално няма никога да се върнем към стария живот , новото " нормално" ще е вечната карантина.
Изобщо някой мисли ли как ще го докараме до живота отпреди короната, понеже досега всички варианти, които чета , се свеждат максимум до китайската стратегия за як контрол по границите.
Изобщо, това с карантината е супер, но има една огромна слабост и това е въпроса , какво правим след нея?

# 12 067
  • София
От кога Бойко е мерило?
Да не говорим, че преди 2 седмици каза, че пикът щял да бъде септември, може и лапцус да е било, няма как да знае.

# 12 068
За семейството настанено във ВМА. Само майката била с пневмония, другите нямали сериозни оплаквания. Питам се защо цялото семейство е настанено в болница тогава? По роднинска линия?

Сигурно са от събратята и така ги контролират.

# 12 069
  • София
лили, Китай не се е опазил. То май и Корея не се е опазила съвсем, ако пламне при комшиите.

# 12 070
То остана и да мия всичко от магазина. Луда работа. А дрехите, а обувките. Ми то един пазар ще ни струва три дни дезинфекция. Scream
Леле, моята паника е нищо сравнена с тази на други.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 20:27 от Джаста Праста

# 12 071
Скрит текст:
Вирусна пневмония, некласифицирана другаде
Включва: бронхопневмония, причинена от други вируси, различни от вируса на
грипа
Не включва: вроден пневмонит при рубеола (Р35.0)
 пневмония:
• аспирациона:
• БДУ (J69.0)
• при анестезия по време на:
• раждане и родоразрешаване (О74.0)
• бременност (О29.0)
• послеродов период (О89.0)
• неонатална (Р24.9)
• при вдишване на твърди и течни вещества (J69.—)
• вродена (Р23.0)
• при грип (J10.0, J11.0)
• интерстициална БДУ (J84.9)
• липоидна (J69.1)
J12.0 Аденовирусна пневмония
J12.1 Пневмония, причинена от респираторно синцитиален вирус
J12.2 Пневмония, причинена от вируса на парагрипа
J12.8 Друга вирусна пневмония
J13 Пневмония, причинена от Streptococcus pneumoniaе
Бронхопневмония, причинена от S. pneumoniae
Не включва: вродена пневмония, причинена от S. pneumoniae (Р23.6)
 пневмония, причинена от други стрептококи (J15.3—J15.4)
J14 Пневмония, причинена от Haemophilus influenzae
 Бронхопневмония, причинена от Н. influenzae
Не включва: вродена пневмония, причинена от Н. influenzae (Р23.6)
Бактериална пневмония, некласифицирана другаде
Включва: бронхопневмония, причинена от други бактерии, различни от S. pneumoniae и H.
influenzae
Не включва: пневмония, причинена от хламидии (J16.0)
вродена пневмония (Р23.—)
болест на легионерите (А48.1)
J15.0 Пневмония, причинена от Klebsiella pneumoniae
J15.1 Пневмония, причинена от Pseudomonas
J15.2 Пневмония, причинена от стафилокок
J15.3 Пневмония, причинена от стрептокок група В
J15.4 Пневмония, причинена от други стрептококи
Не включва: пневмония, причинена от:
• стрептокок група В (J15.3)
• Streptococcus pneumoniae (J13)
J15.5 Пневмония, причинена от Escherichia coli
J15.6 Пневмония, причинана от други аеробни грам-отрицателни бактерии
 Пневмония, причинена от Serratia marcescens
J15.7 Пневмония, причинена от Mycoplasma pneumoniae
J15.8 Други бактериални пневмонии
J15.9 Бактериална пневмония, неуточнена
Пневмония, причинена от други инфекциозни агенти, некласифицирана другаде
Не включва: орнитоза (А70)
пневмоцистоза (В59)
пневмония:
• БДУ (J18.9)
• вродена (Р23.—)
J16.0 Пневмония, причинена от хламидии
J16.8 Пневмония, причинена от други уточнени инфекциозни агенти
Остър бронхиолит
Включва: с бронхоспазъм
J21.0 Остър бронхиолит, причинен от респираторно-синцитиален вирус
J21.9 Остър бронхиолит от друг причинител
Вероятно се кодира тук: J12.8 Друга вирусна пневмония
Няма отделна клинична пътека за лечение на превмония при коронавирус, доколкото съм чула и разбрала..

# 12 072
И контролирайки ги, заемат легла във ВМА? Същото и за онези, които се чувствали отлично, но все още отделяли вируса и не можели да ги изпишат. Значи има хора, които се свиват болни в домовете си, а други, които са видимо здрави, но отделят вируса са в болница. Нещо не ми се връзва....

# 12 073

Сигурно са от събратята и така ги контролират.

Трябва да има някакъв изолатор за такива към болницата. Хем да са в някакво крило, за да са наблизо пациентите, ако се влошат, хем да не заемат по едно болнично легло за едното нищо.

# 12 074
лили, Китай не се е опазил. То май и Корея не се е опазила съвсем, ако пламне при комшиите.

Поправи ме ако греша, но на мен ми изглежда, че методът с карантината не предвижда как да се опазим след нея, а действа само докато тя работи.
Аз не съм против мерките ,но наистина ми е интересно какъв е планът за след карантината, търсих много и никъде не намерих някой да каже.

Общи условия

Активация на акаунт