COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 993 656
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 405
Добре, че е БГ-мама да разбера че има бедни и гладни нотариуси и чси-та, както и архитекти, адвокати, одитори и оценители.

Въпреки, че ако има нужда и ще се подпомагат такива съм за, ама само след справка с имущественото им състояние - на тях и на родата.

Държавата не е бездънна яма, че да налива 7-те милиардчета и на тия с 54 мил. спестявания.

# 12 406

Вижте сега , не е коректно да споменаваме само негативите от едно решение, без да сравняваме с негативите от алтернативата. Всички казват, ако няма строга карантина за всички, хора ще умрат. Така е и това е тъжно. Но вече сме се докарали дотук, и в двата варианта ще има негативни последици. По мое скромно мнение три месеца е абсолютният максимума след който карантината би била вече налудничава и щетите, които ще носи ежедневно, в пъти ще превишават ползите.
Съгласна съм с вас, че повече от три месеца няма как да има карантина в България. Обаче според мен те би трябвало да са достатъчни, за да решим проблема.
Аз това, което казвам е, че под хора ще умрат, можете да включите и себе си. Като че ли все още много хора не разбират, че когато умират хора, и те могат да са в тази група. И тогава ще ви стане ясно, че като пазим мнозинството, пазим и себе си. Колкото по-малко хора се разболеят, толкова по-малък е шанса и ние да се разболеем и да умрем.

# 12 407
  • Русе
ние да се разболеем и да умрем.
  Доколкото знам, голяма част от разболелите се не умират.

# 12 408
  • София
Изтрещяването не мисля, че е от изолацията, някакви други причини си търсете.
Две седмици, молим ви се, че и не сме под карантина де факто.
Всенародната лигавщина взе да става дразнеща.

ЧСИ-тата го закъсаха след новите мерки, живи да ги ожалиш...Joy

# 12 409
6- 8 седмици до доставката на тестове от Израел! И си мислите, че след 13.04 ще разлабим коланите. Как ще си подготвим за 20 дни здравната система.
Страшни глупости говорят от телевизора.

# 12 410
ние да се разболеем и да умрем.
  Доколкото знам, голяма част от разболелите се не умират.
Ми ние не знаем много в настоящия момент. Дали ще умрат зависи от много фактори. Тези статистики са валидни за съответната държава и нейната здравна система, за това какви мерки прилагат, с какви лекарства лекуват. До колко е здраво е населението й. Това, че в Япония или Китай или Испания било еди как си нищо не значи за нас.

# 12 411
Нямах идея, че в България сме в "нещо като по-дълга Коледна ваканция".

# 12 412
Извинете ако е обсъждано вече, но не успях да чуя каква е новата притеснителна новина по отношение на круизния кораб?

# 12 413
  • София
Стига с това ако всички се тръшнат . Това не е радиация. Тръшкат се главно пенсионери, както се вижда. Повечето си го карат на крак. Моля да говорите с реални доводи, а не да се повтарят наизустени реплики.
Само наивник би смятал, че последиците от 18 месеца изолация за икономиката биха били същите като да умрат  няколко хиляди пенсионери.
Ползвам твоя цитат като най-кратък, но благодаря на всички, които разсъждават по вариантите да не сме в карантина година и повече. Реално ние в момента също не сме в карантина.

Припомням информацията във въпроса от вчера. Ломбардия, население 10 млн, болни 25 000, т.е. 0,25% от населението. Дори да умножим по 10, за да имаме реалния брой, защото не всички са изследвани, пак ще станат 2,5%. И виждате какво мазало е там. Иначе на теория нещата наистина са логични, които казвате, но ние и сега не сме затворени вкъщи, хората ходят на работа. Тези, които работят в хотели, ресторанти, кафенета, очевидно няма да работят, в кина, театри, молове също. Т.е. и сега сме така, както се предлага. Масовото тестване наистина не случайно се препоръчва, но нашите един милион теста щели да дойдат след 6-8 седмици...Ако ме разбирате.
А икономиката няма просто да се срине, това е катастрофа, световна. Ние сме много малка част от световната икономика и каквото и да предприемем на национално ниво няма как да неутрализираме международния крах.

Интересно защо не се провежда дезинфекция масово у нас. Слагат бележки по входовете на жилищни сгради, но не съм видяла някъде обществените зони, освен на Централна гара, да се дезинфекцират, както виждаме да правят в други страни. Не, че се надявам роботи да дезинфекцират метрото като в Южна Корея, но все пак нещо. И с тези по 300 теста на ден ще разберем, че имаме 20 000 болни, като прелеят болниците явно.

# 12 414
Пуснали са Igm Igg тест за корона вирус в Цибалаб. От тази сутрин. 26 лв мисля.
Може ли линк, че не мога да намеря никаква информация.

# 12 415
  • София
Пуснали са Igm Igg тест за корона вирус в Цибалаб. От тази сутрин. 26 лв мисля.
Тези тестове какво установяват? Наличие на антитела и наличие на вируса или?
Мерси!

# 12 416
То остана и да мия всичко от магазина. Луда работа. А дрехите, а обувките. Ми то един пазар ще ни струва три дни дезинфекция. Scream
Леле, моята паника е нищо сравнена с тази на други.
Това да чистиш продуктите от магазина не е паника, а задължителен процес! Тази сутрин професора си го каза-чистенето трябва да стане “фанатично”, доказателство е че след освобождаване на кораба Даймънд принцес, на 18-ти ден има наличие на корона... Вие си мислете, че е паника, за мен задължение в следствие информираност. А относно миенето със сапун на зеленчуци и плодове-четете!

# 12 417
Изтрещяването не мисля, че е от изолацията, някакви други причини си търсете.

Точно от изолацията е. Ние не сме като американците, които излизат на "кръчма  веднъж годишно. Не се виждаме с приятели също толкова рядко... Кафенетата винаги са пълни, магазини също... Горещ и контактен народ сме. И сега изведнъж, сме превърнати в затворници. Половината седят" заключени "в къщи, другата половина - само на работа и обратно в затвора. 2-3 пъти седмично до магазина... Като добавиш към това и финансовото притеснение кой колко може да оцелее без приходи, лудостта става пълна. Особено на фона, че нищо страшно /ужасно не се случва...

# 12 418
Следя Томислав Дончев по Нова в момента.Нито дума за  болестта, развитието и , и текущите случаи.. Само за пари се говори ! Почнаха да ги делят вече и разпределят . Пари, пари , пари..сто пъти каза - за лекарите на първа линия, за тия в "окопите " ..Имаме 30 човека в болница, останалите са си в къщи.За маски...за облекла..То вирусът си отива те маски ще шият.Вече знам за "наша" фирма получила Държавна поръчка за 500 000 маски...Шефът и благославя вируса.Говори ми за пари за социалните патронажи , кметствата - а това са най големите черни дупки за кражби и злоупотреби, и пак почва да повтаря, толкова милиарда за армията и полицията..Спрете се изроди !

# 12 419
Добро утро. От списващите има ли "маргинали"? Добро утро, маргинали!

За маргиналите държавата не е предвидила нищо, според Министър Горанов:

"Тези граждани, които са маргинали и не попадат в нито една от описаните хипотези (за самоосигуряващите се става дума) – , те са социално изолирани и едва ли може да се направи много за тях”.

Ето и списъкът на самоосигуряващите, които попадат в тази група:

свободни професии или занаятчийска дейност по регистрация (журналисти, адвокати, консултанти, архитекти, експерт-счетоводители, одитори) и други:

физически лица, упражняващи свободна професия;
лицата, които плащат патентен данък и не са еднолични търговци.
занимаващи се с търговия;
едноличен търговец (ЕТ);
собственик или съсобственик на капитала търговско дружество.
регистриран земеделски стопанин или тютюнопроизводител;
при полагане труд без трудово правоотношение и месечно възнаграждение равно на или над една минимална работна заплата като намаля разходите за дейността, ако не се осигурен на друго основание за съответния месец – в тази хипотеза не дължи социални осигуровки (напр. за пенсия), а само здравни.

нотариуси;
частни съдебни изпълнители;
лицензирани оценители;
експерти към съда и прокуратурата;
медицински специалисти;
дейци на науката, културата, образованието;
икономисти;
инженери;
Добро утро. И аз съм маргинал значи Simple Smile Не съм се и надявала на помощ от държавата обаче. Това никога не ми се е случвало, няма и да се случи. За тези, които не знаят, има много варианти на свободни професии, които са различни от нотариуси и архитекти.

Общи условия

Активация на акаунт