COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 570
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 420
В темата преди време мнозинство бяха за карантина. След 10 дни ограничения/а не карнатина/ вече стават мнозинство са  тези, които са против. Ако приемем, че Мангъров е прав, защо във Велкиобритания се отказах от този вариант.

# 12 421
  • София
Явно още не са качили информация. Бях за други изследвания и ми казаха, че от днес има тест. Може да се звънне на централата за повече информация.

# 12 422
То остана и да мия всичко от магазина. Луда работа. А дрехите, а обувките. Ми то един пазар ще ни струва три дни дезинфекция. Scream
Леле, моята паника е нищо сравнена с тази на други.
Това да чистиш продуктите от магазина не е паника, а задължителен процес! Тази сутрин професора си го каза-чистенето трябва да стане “фанатично”, доказателство е че след освобождаване на кораба Даймънд принцес, на 18-ти ден има наличие на корона... Вие си мислете, че е паника, за мен задължение в следствие информираност. А относно миенето със сапун на зеленчуци и плодове-четете!

Много добре го е казал професора - то цялата работа покрая тоя вирус стана "фанатична, ако ме разбирате. Дайте малко да се осъзнаем, че станахме верно някакви фанатици.

# 12 423
  • София
Оф, горките, без кръчма и кафене не можели да живеят... Да пуснем тогава стадото, пък кой оцелее.

Да се повторя, жалко, че естественият подбор не може да си свърши работата безгрешно.

# 12 424
  • София
Какво е казал Мутафчийски за % починали от свински грип?

Не помня добре, нещо като 1 на 200. Обаче за короната го замаза с някакви приказки.

то хубаво карантина, ама докога? И каква карантина е този наплив през границата?
Докога фанатично ще чистим всичко? най-субективно гледам по себе си - извън къщи съм като Монк, мия всички продукти, мия си ръцете твърде често по мнение на околните, обаче и на мен вече започва да им идва вповече. От вратата едва ли не трябва да се съблека гола, веднага да сложа всички дрехи в чувал и да ги изгоря още малко, защото може да са заразени, да вляза веднага да се къпя така, все едно съм се топила в Ганг, много да внимавам да не докоснам нищо чисто, ръкавиците, маската и всичко специално да ги свия по определен начин и да ги сложа в определен контейнер... баси, то и така не може да се живее! сетих се за един филм, в който действието се развиваше на Марс и там ако не са в скафандри, всичко може да ги убие, май нещо се случи и вирус изпуснаха от лабораторията и се започна. Започнах да си припомням какво ни учеха навремето в часовете по военно обучение.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 09:03 от Andariel

# 12 425
Това, че вирусът е корав се вижда от продължаващата дезинфекция в Ухан. Защо ни трябва кораб да си направим извода. Също така виждаме в Ухан, че и маски трябват. От нашите телевизори в края на април ли ще стигнат до този извод, когато осъществя някакъв внос. До тогава не са ни нужни

# 12 426
Добре, че е БГ-мама да разбера че има бедни и гладни нотариуси и чси-та, както и архитекти, адвокати, одитори и оценители.

Въпреки, че ако има нужда и ще се подпомагат такива съм за, ама само след справка с имущественото им състояние - на тях и на родата.

Държавата не е бездънна яма, че да налива 7-те милиардчета и на тия с 54 мил. спестявания.

Влак, свободните професии включват освен нотариуси и чси-та, както и архитекти, адвокати, одитори и оценители, също и всички дейности, които подлежат на облагане с патентен данък - дърводелец, шивач, фризьор, козметик и други, а също и дейци на науката, културата, образованието,  журналисти и други физически лица, извън горните две категории вкл. музиканти, дизайнери, танцьори, фрилансъри и явно в маргиналите влизат и всички еоод-та с по един човек, които нямат подписан договор със себе би, но се опитват да играят честно и по правилата на държавата.

# 12 427
Не само пенсионери беше подчертано тази сутрин отт. нар. шаб, а и млади с хронични заболявания, сърце, диабет..

Още коментираха, круизния кораб след 17 дни освободен и пак наличие на вируса.  Препоръка  генерала- "фанатична зезинфекция в помещения"
Последното не бих го приложила върху зеленчуци, плодове, няма как да знам дали е спазен карантинен срок при обработка с препарати, а отровата е в дозата.

# 12 428
Не съм сигурна, че присъства, щом от списъка видяхте избираемо ЧСИ.

Каквото видях, съм го изброила.
По същество казах, че на всеки трябва да се помогне, стига да е наистина закъсал,  но при някой от изброените от вас прослойки това звучи като виц.

red_balloon, наясно съм кои са свободните професии, а също с приблизителния доход от г-д всяка от дейностите. За хората от сферата на изкуството уж се обяви, че ще има помощи. Ама извинявай да са същите като за чси...

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 09:07 от Анонимен

# 12 429
Някои като си говорят за 1-2 години изолация, май само си чешат клавиатурите... Колко българи мислите имат достатъчно спестявания, че да карат на тях с години, без доходи? Или всички се местят при роднините пенсионери да ги издържат? Не че ако решат "умните политици", няма да го направят, ама тогава ще е все едно от какво са починали труповете, които ще събират и класифицират.

Ако се абстрахираме от емоциите , се получава така, че спираме живота на здрави и прави хора , за да спасим пенсионери с по няколко болести, а след като ги спасим, здравите ще ги разболеем поради безпаричие и депресии. Франсоаз, не се ли получава така на практика , като се абстрахираме от сълзливата и емоционална част и погледнем реално икономически  на нещата?

То бива цинизъм ама това е прекалено. Вие какво си представяте за пенсионер.
Имате ли представа в България колко презряни от вас пенсионери работят и също държат икономиката. Имате ли идея колко от младите тук имат хронични заболявания. Вируса е опасен за всички.
Вие ако се чувствате богоизбрана си живейте по стария начин.

# 12 430
Някъде четох, щамовете са три. Единият е много лек.
Но знае ли се кой къде е разпространен. Защото ако има различни разновидности, то те се разпространяват по различни клонове на световното епидемиологично дърво. И някои държави може да са засегнати от по лек а други от по тежък щам.
Ето статия по въпроса.
https://www.monitor.bg/bg/a/view/akad-angel-gylybov-virusolog-co … -agresiven-190839

https://www.focus.de/gesundheit/news/in-l-typ-und-s-typ-coronavi … _id_11742595.html

# 12 431
Не съм сигурна, че присъства, щом от списъка видяхте избираемо ЧСИ.

Каквото видях, съм го изброила.
По същество казах, че на всеки трябва да се помогне, стига да е наистина закъсал,  но при някой от изброените от вас прослойки това звучи като виц.

Съгласна съм.

# 12 432
  • София
Ние не сме в карантина. В карантина са били само в Ухан, защото по 60+ дни никой не е излизал. Нашите мерки са разумни мисля, българите сме по-плашливи на тема здраве и се надявам, че няма да се налага да има такива мерки, че хептен да не може да се излиза без основателна причина.

При дезинфекцията не е лошо също да се внимава, особено с хлора. Писаха специалисти на много места, това разкатава лигавиците. Иначе е ясно, че всички станахме като пациенти с обсесивно-компулсивно разстройство и вече разбираме защо страдащите от ОКР почти не излизат – то е мъка да дезинфекцираш покупки и всичко останало. И все пак фанатичната дезинфекция е за болниците, вкъщи мисля, че може по-кротко да се раздава. Ако някой е по-специализиран в темата да ги опише, защото е важно и да не откачаме.

# 12 433
Ние не сме в карантина. В карантина са били само в Ухан, защото по 60+ дни никой не е излизал. Нашите мерки са разумни мисля, българите сме по-плашливи на тема здраве и се надявам, че няма да се налага да има такива мерки, че хептен да не може да се излиза без основателна причина.

При дезинфекцията не е лошо също да се внимава, особено с хлора. Писаха специалисти на много места, това разкатава лигавиците. Иначе е ясно, че всички станахме като пациенти с обсесивно-компулсивно разстройство и вече разбираме защо страдащите от ОКР почти не излизат – то е мъка да дезинфекцираш покупки и всичко останало. И все пак фанатичната дезинфекция е за болниците, вкъщи мисля, че може по-кротко да се раздава. Ако някой е по-специализиран в темата да ги опише, защото е важно и да не откачаме.
Ако искаш😉
Хубаво е всеки максимално да се приддържа, моля да го отворите!
https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Polezni-ukazaniia-za-pred … vajte_146927.html

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 09:17 от Azma

# 12 434
  • София
Скрит текст:
Какво е казал Мутафчийски за % починали от свински грип?

Не помня добре, нещо като 1 на 200. Обаче за короната го замаза с някакви приказки.

то хубаво карантина, ама докога? И каква карантина е този наплив през границата?
Докога фанатично ще чистим всичко? най-субективно гледам по себе си - извън къщи съм като Монк, мия всички продукти, мия си ръцете твърде често по мнение на околните, обаче и на мен вече започва да им идва вповече. От вратата едва ли не трябва да се съблека гола, веднага да сложа всички дрехи в чувал и да ги изгоря още малко, защото може да са заразени, да вляза веднага да се къпя така, все едно съм се топила в Ганг, много да внимавам да не докоснам нищо чисто, ръкавиците, маската и всичко специално да ги свия по определен начин и да ги сложа в определен контейнер... баси, то и така не може да се живее! сетих се за един филм, в който действието се развиваше на Марс и там ако не са в скафандри, всичко може да ги убие, май нещо се случи и вирус изпуснаха от лабораторията и се започна. Започнах да си припомням какво ни учеха навремето в часовете по военно обучение.
Според с тия "фанатични" приказки - апропо, генералът хич не го каза в кавички това за фанатичното чистене, а съвсем сериозно, си ни подготвят за доста дълга карантина. Само не мога да разбера на какво се дължат щастливата превъзбуденост на политиците? Дори и да откраднат намисленото, къде и как ще го харчат?....

Общи условия

Активация на акаунт