COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 069
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 600
Ох, защо говорите неща, от които не разбирате. Учените знаят в коя фаза сме и в тази фаза, не може да се направи НИЩО, освен да се готвиш за приливната вълна. Точно затова, с тези супер рестриктивни мерки се опитваме всички дружно да рестартираме играта и да върнем епидемията там.където беше преди 3 седмици и когато пак ще е възможно да установяваме и прекъсваме отделни инфекционни вериги.

# 12 601
За възрастните хора изобщо не говоря... защото видях толкова коментари в България , на хора които ги “погребват” с лека ръка , че направо е страшно.
Защото в Испания няма коментари, а направо действия. Военните, които са отишли да дезенфикцират дом за възрастни, са намерили нещо ужасяващо - изоставени хора, някои починали.
Така, че колкото и да не сме от елита на човечеството, не сме най - черните.
Извинявай, не е лично, но не можах да се въздържа!

На вас кое най-много ви липсва в изолацията?
Ходи ми се на планина.
На мен за риба/раци, за гъби и за охлюви. BlushGrinning

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 12:21 от Mama_Nana

# 12 602
На вас кое най-много ви липсва в изолацията?
Ходи ми се на планина.

Нормалното мислене на хората.

# 12 603
Проф. Аргирова от днес: https://www.lexmedicanews.com/index.php/2020/03/25/pikyt-na-covi … _nUwTHyjxxb0cFXNk

"Проф. Аргирова съобщи, че алгоритъмът за тестване на населението е готов"

# 12 604
Няма да помогне да спрем епидемията, а ще има по-ясна картина относно тези, които вече са го преболедували. И ако се окаже, че не са 30, а дай Боже повече, поне малко ще намалее истерията. Защото оказва се изолацията е най-големия проблем. За много хора ще се окаже облекчение да разберат, че имат антитела. Чисто психологически ще помогне.

За каква изолация става въпрос. Първо ние в момента не сме под пълна карантина.
Нямате ли интернет,телефони.
До оня ден в метрото всеки си е забил очите в телефона и не поглежда встрани, сега бил изолиран.
Но ако някой държи да притежава бадж " прекарал корона вирус" спокойно и сега може да си прави тест всеки ден ако желае.

# 12 605
Проф. Аргирова от днес: https://www.lexmedicanews.com/index.php/2020/03/25/pikyt-na-covi … _nUwTHyjxxb0cFXNk

Този алгоритъм, днес казаха на брифинга, че го превеждат от английски...

# 12 606
отивам, вероятно - тези от преди нас вече следва да са го поразработили, все пак ние сме назад със седмици от тях, няма да откриваме топлата вода Grinning

PS. Малко информативно - тук мисля добре са обяснили кои са рискови: https://www.obekti.bg/medicina/koi-hora-sa-s-visok-risk-ot-tezhk … 6CqZAyIWj2Y_M6zM0

# 12 607
  • Варна
Забелязвам че сте убедени в това дето "няма бързо лекарство" , което трепе вируси. Точно обратното е, има доказан начин да се убие всеки вирус.

Спирачката, заради която не се пристъпва към този вариант е - това "средство" ще разболее някои "фармацевтичните динозаври", а те са част от икономиката. Т.е. боледуването е част от икономиката.  Ако искаме да имаме строен бюджет е задължително да преболедуваме. Преструктурираме се в момента, какво му се плашите толкова..  Гледате внимателно и това е всичко...  до деня в който всеки спира да гледа.

# 12 608
Вие хубаво си искате пълна блокада, никой да не ходи на работа..
Ако енергетиците и ВиК си останат у дома каква криза ще настане без да има кой да оправя авариите. В момента в Северна България подменят жици след мокрия сняг и силния вятър.

Мислете и за есента и зимата, която предстои. Зеленчуци и плодове от Гърция, Турция,  Италия и Испания няма да има, производството и при тях ще е свито и ще задоволят собствените си нужди.
Яд ме е, че в момента не пускат хората да ходят до имотите си в съседните села, защото с унищоженото производство ни остава само личното стопанство, което обикновено изхранва 2-3 семейства

# 12 609
Пълна изолация са тези, чиято работа позволява да работят от къщи. Моето семейство ходим на работа, чакаме с нетърпение планирания си отпуск в средата на април. Аз съм на смени и не мога да отсъствам от работа. Спазваме график на отдавна планиран платен отпуск.
Съпругът ми също ходи всеки ден на работа. Дори едно яйце да трябва да си купим, група работещи хора стоят зад това.

# 12 610
Добро утро . Като чета някои коментари тук , чак се питам как толкова държавни представители на силно засегнати страни , не са влезнали в Бг-Мамма и не са се научили какво трябва да правят с вируса 🤣🤣.  Каквото не се открие в БГ-Мамма, то не съществува 👏👏🤣🤣🤣💃💃.
Списващите драга, или дават собствени мнения или линкове/в повечето случаи полезни/, в/у които разсъждават. От написаното от вас мога да кажа"чукча, не чете, чукча пише и нарежда" В повече сте към момента/споменатите/, вкл. и овластените.

# 12 611

Този алгоритъм, днес казаха на брифинга, че го превеждат от английски...

Чакайте, как така превеждат. Аз разбрах, че те щели нови методи на лечение щели да измислят.
Защото китайския опит не бил приложим в Европа.

# 12 612
  • Ispania
Добро утро . Като чета някои коментари тук , чак се питам как толкова държавни представители на силно засегнати страни , не са влезнали в Бг-Мамма и не са се научили какво трябва да правят с вируса 🤣🤣.  Каквото не се открие в БГ-Мамма, то не съществува 👏👏🤣🤣🤣💃💃.
Списващите драга, или дават собствени мнения или линкове/в повечето случаи полезни/, в/у които разсъждават. От написаното от вас мога да кажа"чукча, не чете, чукча пише и нарежда" В поече сте към момента/споменатите/, вкл. и овластените.
Моля ви , не се срамувайте . Кажете точно за кое от написаните от мен неща , искате да ви пусна линкове. Няма никакъв проблем . Както вече написах в друг пост, няма проблем да пускам линкове , въпроса е дали няма някой да ме нахока че съм ги пуснала .

# 12 613
  • София
Ако е даден от СЗО, той трябва да се преведе, или ако е от нещо на ЕС. Отделно може да се окаже, че трябва да се утвърди за нашенско, то не е като да хванеш рецепта от интернет за кюфтета със сос. Всеки, който работи с процедури и документи тези неща ги знае, те са предвидими. Напълно възможно е китайският опит да е неприложим за Европа, освен ако не решат да ни зазидат по домовете и да ни подават храна с пръчка.

# 12 614
  • Bulgaria
А, колко от тези 220 случая са с пневмония или ще развият такава? Нищо не казаха за мед. сестра в Габрово, а в началото беше без никакви оплаквания. На мен ми се струва, че всеки се нуждае от болнично лечение и точно това ме притеснява. Прекалено дълъг е периодът на оздравяване.

Общи условия

Активация на акаунт