COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 772
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 185
Никой никого не кара да си стои вкъщи без да предприема нищо, а да "чака да стане до средно тежко състояние". Само и единствено. Никой и никъде. В домашни условия се изписва лечение, което ако не подейства и състоянието се влоши, тогава се ходи в болница.
Това лечение кой го назначава ? ЛЛ или  ....
По телефона, без рентген, без посявка бактерия не можеш да хванеш...

# 13 186
Добре де, относно тестовете нали така или иначе сме поръчали 1мил. Та се чудя каква работа ще ни свършат, ако са от бавните щом можем да обработваме по 300 на ден - има да се тества десет месеца с тоя темп.
Ако са пък от бързите и отречените, така или иначе вече са поръчани, та не пречи да почнем с още 100хил., някой спомена, че са по 3 евра, няма да гътнат икономиката.
Между другото така и не се знае какво сме поръчали, защото Борисов каза, че Европа щяла да реши...
Бих си платила за тест при нужда, ама при нас няма, сигурно защото и КВ няма в град 140х. души Grinning

# 13 187
Чувала съм от българи в Италия, че местните пият лекарства (антибиотици) за щяло и нещяло(във връзка с поста на потребителката с резистентността).
А такива изследвания попадали ли са ви за Испания, защо тя е втората най-пострадала страна в Европа, за сега?
Не. Само тази статия. Но СЗО бие тревога за резистентност и антибиотици от 2017г.
https://www.bda.bg/bg/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%83%D0%BF%D1%80 … D1%81%D0%B7%D0%BE

# 13 188
А пък другият- проф. Кекуле тълкува статия от Китай, че маските(операционни) пазят. Дори и носещия ги.

# 13 189
Никой никого не кара да си стои вкъщи без да предприема нищо, а да "чака да стане до средно тежко състояние". Само и единствено. Никой и никъде. В домашни условия се изписва лечение, което ако не подейства и състоянието се влоши, тогава се ходи в болница.
Това лечение кой го назначава ? ЛЛ или  ....
По телефона, без рентген, без посявка бактерия не можеш да хванеш...
Ясно е, че не е по телефона. Интересува ме каква е процедурата при такива ситуации.

# 13 190
Скрит текст:
Не знам защо, но на мен вече ми мина апокалистичното настроение и вече си мисля, че до месец всичко ще си възвърне предишния облик.

Немеца каза  че за да не е апокалиптично трябва да се  въоръжим с търпение поне за една година . А аз вярвам на немците . Каза още че имат малко починали защото ги хващат рано  при рисковите групи и изследват предимно тях . и ги лекуват Даже млади със съпътстващи  заболявания .  А аз на немците вярвам .
Това просто не е вярно. Нито за изследванията, нито за лекуването.
Поне интервюто със заразената българка в Германия да бяха прочели.
Щяха да са наясно как "лекуват" и тестват в Германията.
Чукча писател, чукча не читател.
Освен това интервю имам и впечатления от много близки хора там.

# 13 191
Каква точно е чуденката за смъртността в Швейцария? И Германия и Австрия са с ниска, имат сходни здравеопазвания, стандарти и стратегия.
Кое е странното?
Че Италия се води втора в света по ниво на здравеопазването, например.

# 13 192
  • София
На мен вече взе да ми става досадно да броя пилците. Колкото, толкова.
Честно казано, не знам защо всички толкова много се пазят, като след половин година няма да има какво да ядат. Мен това ме плаши повече.

# 13 193
Скрит текст:
Информация за Турция:

Вчера са направени 3952 теста. Починалите са основно възрастни хора и един със съпътстващо заболяване.
До момента в цяла Турция са направени 27 969 теста(това са резултатите без днешните).

Назначават се нови 32 000 здравни служители.
Както и вчера писах, получили са 50 000 комплекта за бързи тестове от Китай. До четвъртък ще получат общо 300 000 комплекта тестове, като общата поръчка е за повече от милион тестови комплекта.

Министърът на здравеопазването заяви, че Турция е поръчала лекарство от Китай, което се оказа обещаващо за лечение на Коронавирус, а здравните служители са започнали да го прилагат на пациентите, приети в интензивни отделения. Не е написано в пресата за какво лекарство става дума, та и аз не знам.
Той също така потвърди, че има заразени не малко здравни работници.

От вторник всички хранителни магазини в цялата страна работят само между 9:00 и 21:00.

Министерството също така нареди на всички превозни средства за масови транспорт да бъдат запълнени до не повече от 50% от капацитета им.

Най-оживените места в страната остават безлюдни заради кампанията „остани у дома“ предприета от правителството.

Скрит текст:

За граждани на възраст 65 и повече години е наложена 24-часова забрана за излизане, тъй като възрастните граждани се считат за най-уязвимите към този вирус.

Правителството е създало групи за социална подкрепа „Вефа“ в цялата страна. В тях влизат полицаи, жандармерия и районни управители, които редовно посещават домовете на възрастните хора и се грижат за техните нужди. Вефа“ означава много неща на турски - вярност, лоялност и последователност в любовта.
Възрастните граждани могат да се обадят на полицията, жандармерията и на спешните телефонни линии, които са създадени, за да им помогнат за пазаруването. Ежедневните продукти и лекарства се доставят до прага им.
Тези, които трябва да изтеглят пенсиите си от банкомати, се придружават от полицаи до банкомат и се връщат обратно у дома.
Има създадени и много доброволни отряди(много учители са се включили в тях), които подпомагат общината в обслужването на възрастните.

Скрит текст:

Много благодаря за тази информация. Майка ми е там сега и съм още повече притеснена, тя не знае езика и споделя каквото я информират нея. Знам, че хората много си помагат.
Не бих си и помислила да се съглася да се връща сега тук, тя също, колкото и да ми е мъчно и да ме е страх ( това е и във връзка с всички, които си мислят, че едва ли не искаме да спрем българите да се връщат в България).

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 21:18 от bubanka

# 13 194
  • При елфите ...
Да попитам нещо, че не ми стана ясно... човек върнал се от чужбина от рискова държава... трябва да прекара 14 дни карантинен период вкъщи... за какви 21 дни се говореше... това не разбрах?!?

# 13 195
  • Bulgaria
Здравеопазването в Турция предполагам е на много високо ниво.  Поръчали са и лекарство. Няма от какво да се притесняваш, президентът им ще направи всичко да опази населението си.

# 13 196
Да попитам нещо, че не ми стана ясно... човек върнал се от чужбина от рискова държава... трябва да прекара 14 дни карантинен период вкъщи... за какви 21 дни се говореше... това не разбрах?!?

21 ако е с положителна проба.

# 13 197
  • София
Привържениците на бързите тестове - как точно си представяте да стане? 🤔
Не мога все още да хвана идеята, извинете.

Ако направиш 1 милион теста и откриеш 5 000 случая, тогава можеш да фокусираш върху тях и контактните им лица. Освен това дава материал на епидемиолозите за проследяване.

В UK тестват тия със сериозните симптоми. ...То вече сигурно 10% от населението е болно, много хора се оплакват.

Те имат около 8 000 заразени при направени 70 000 теста. Ние колко теста имаме?

Доста интересна теория на норвежците. От fFriend

Това е много интересно и напълно възможно. Бях чела статия, че съвременният агробизнес отваря врата за много вируси.
https://e-vestnik.bg/31954/rob-uolas-agrobiznesat-otvarya-pat-na … at-miliardi-hora/

https://e-vestnik.bg/31963/rob-uolas-silno-kapitaliziranoto-proi … -s-novi-pandemii/

... тук и само тук се писа, че Домусчийски лъже, ...

Мери, ма моля ти се, ти ги сля в едно упълномощителят и упълномощения. Laughing

# 13 198
-14 дни ако се върнеш от рисковастрана
-21 ако си контактен на доказан с ковид 19

# 13 199
  • София

21 дни не излизаш след преболедуването. Защото все още може да заразяваш.

Общи условия

Активация на акаунт