COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 937
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 170
Каква точно е чуденката за смъртността в Швейцария? И Германия и Австрия са с ниска, имат сходни здравеопазвания, стандарти и стратегия.
Кое е странното?

# 13 171
  • София
Вече ми писна от всеки канал да ми пускат разни клипчета да ме образоват да си мия ръцете! Стига вече, зная как да си мия ръцете и си ги мия!

Мери ан, какво точно се предприема - обаждаш се на ЛЛ и той ти гадае на телефон дали имаш симптоми, а ти да се обадиш и да търсиш болница едва след като полуциш задух, а това е сериозно състояние да не можеш да дишаш. Това какво състояние е, леко ли?

# 13 172
  • София
Информация за Турция:

Вчера са направени 3952 теста. Починалите са основно възрастни хора и един със съпътстващо заболяване.
До момента в цяла Турция са направени 27 969 теста(това са резултатите без днешните).

Назначават се нови 32 000 здравни служители.
Както и вчера писах, получили са 50 000 комплекта за бързи тестове от Китай. До четвъртък ще получат общо 300 000 комплекта тестове, като общата поръчка е за повече от милион тестови комплекта.

Министърът на здравеопазването заяви, че Турция е поръчала лекарство от Китай, което се оказа обещаващо за лечение на Коронавирус, а здравните служители са започнали да го прилагат на пациентите, приети в интензивни отделения. Не е написано в пресата за какво лекарство става дума, та и аз не знам.
Той също така потвърди, че има заразени не малко здравни работници.

От вторник всички хранителни магазини в цялата страна работят само между 9:00 и 21:00.

Министерството също така нареди на всички превозни средства за масови транспорт да бъдат запълнени до не повече от 50% от капацитета им.

Най-оживените места в страната остават безлюдни заради кампанията „остани у дома“ предприета от правителството.

Скрит текст:

За граждани на възраст 65 и повече години е наложена 24-часова забрана за излизане, тъй като възрастните граждани се считат за най-уязвимите към този вирус.

Правителството е създало групи за социална подкрепа „Вефа“ в цялата страна. В тях влизат полицаи, жандармерия и районни управители, които редовно посещават домовете на възрастните хора и се грижат за техните нужди. Вефа“ означава много неща на турски - вярност, лоялност и последователност в любовта.
Възрастните граждани могат да се обадят на полицията, жандармерията и на спешните телефонни линии, които са създадени, за да им помогнат за пазаруването. Ежедневните продукти и лекарства се доставят до прага им.
Тези, които трябва да изтеглят пенсиите си от банкомати, се придружават от полицаи до банкомат и се връщат обратно у дома.
Има създадени и много доброволни отряди(много учители са се включили в тях), които подпомагат общината в обслужването на възрастните.

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 20:57 от Не се сърди, човече

# 13 173
Не исках паника, не исках извънредно положение, но твърдо смятам че взетите към момента мерки са тотално грешни.
Най малкото поради факта че стресът които създадоха съсипа имунната ни система.
Днес в нашия блок два пъти идва линейка.Пак... Две съседки - едната с хипертонична криза, другата със сърдечна.
Говорих с лекаря има ли наплив в Спешната Помощ - отговори ми - не , не искат да идват.
Първо защото всички са уведомени да звънят на Джи Пи тата.
Второ - страх ги е от стълпотворението  .
Трето - болните са страшно много но никой не се обажда.Чака тежките симптоми..
Не се обаждат от страх да не ги изтипосат и заклеймят, не се обаждат поради факта че знаят че няма смисъл, няма лечение, не се обаждат поради факта че в малките градчета попадайки в инфекциозното ако въобще има такова е равнозначно на сигурно заразяване.
Така.Това в най общи линии беше краткия ни разговор, обобщено от мен, макар и не е дословно казано от лекара.Интерпретирах .
Сега най важното :
Назад в темата има пост, може би на предходната страница в който е упоменато, че повече от половината смъртни случаи в Хубей са развили вторична бактериална пневмония . Китайците вече предполагат че именно бактерията а не вируса е причина за смърта.
От тук идват и най големите ми страхове !
Да предположим че теглите късата клечка и започвате усложнение.Започвате да развивате бактериална пневмония което е повече от сигурно при всички нелекувани адекватно вирусни. Все още нямате задух, не кашляте ( най често протича точно така в началото )  .
И вместо в нормална ситуация да отидете на лекар, да минете на рентген или скенер и да си направите посявка за бактерия и резистентност, вие уплашено си седите в къщи и се надявате да ви мине. Понеже знаете че някой умник от някой си щаб е казал да си стоите в къщи и чак когато ви се привиди Свети Петър , тогава да викате помощ.
В един момент вече обаче е късно. Една пневмония може да убие за часове !
Много, много грешки се допуснаха от световните правителства.
Не казвам от нашето, то само гледа какво правят господарите  и копира . Презастрахова се за всеки случай.Буха безсмсилени блокади на градовете, и забранява на хората да се разходят в парка ако нямат куче. Просто това е върхът на слабоумието. Съвсем, съвсем по различен начин трябваше да се развият нещата.Най важното в момента е, че де факто - на хората им се отказа завоалирано да бъдат компетентно изследвани и да им бъде предписан подходящия антибиотик ако е необходимо. Внушиха им го те самите да не смеят да си го поискат...
Вече съм напълно убедена в неадекватността и невъзжността на всякакви управляващи да вземат правилни ЛИЧНИ решения !

# 13 174
Стратегията на Швеция дава убийствени резултати. Само днес 18 умрели в Стокхолм. В цяла Норвегия за 1 месец 14.

# 13 175
Момичетата от Испания, удължиха ли ви извънредното положение или все още не е гласувано ?
До 11.04. е за сега.

# 13 176
Та ще си пиша до безкрай, някой може ли да ми обясни спокойствието на Тръмп?
Тръмп според мен може и доволно да потрива ръчички. Преди кризата беше пощръклял по повод намерението на Европа да разреши на Хуауей да изгради 5 джи мрежата ни. След това чудо, което ни натресоха китайците, мисля че може и да поразмислим. Някак по-склонни поне да станем. Сблъсъци на икономически интереси американците си имат с Китай и в много други области. Направиха китайците какво ли не да ни покажат колко са велики, то не бяха болници за три дни, то не бяха чудеса. Стисках им палци, но в крайна сметка се провалиха. Светът няма да забрави откъде му се стовари това зло. САЩ продължава да бъде номер едно и всичко е точно. Останалото Тръмп може да го прежали.

# 13 177
Франция още няма цифри,  там май са на зле.
Щатите ъпдейтнаха, над 6000 до момента.

# 13 178
  • София
Април, винаги има място за наука, а науката е проучване, статистически анализ и изводи. Досега караха на математически модели, а трябва да се направи и полево проучване, което пък ще даде и по-достоверна информация за следващите модели, ако погледнем в перспектива. Всичко трябва да върви заедно, все пак става въпрос за седем милиона население, нещата отдавна са измислени. Едното не противоречи на другото, просто в момента щабът е "зуум ин", а трябва да се направи и "зуум аут". То дори не е съвсем само наука, има и икономически, социални и други аспекти, не е само да се гаси пожар, а да се види колко е голям този пожар и на какъв етап е.

# 13 179
Днес има ново издание на радиопредаването с немския вирусолог проф. Дростен точно на темата за тестовете за антитела, отивам да слушам и после ще докладвам . Доколкото знам, точно неговият екип е създал протокола за PCR теста, одобрен от СЗО.

# 13 180
Стратегията на Швеция дава убийствени резултати. Само днес 18 умрели в Стокхолм. В цяла Норвегия за 1 месец 14.
Невярно !
https://www.worldometers.info/coronavirus/?fbclid=IwAR0YJObhyR9i … hLy2HVJRm02kVV92s
При все че населението на Швеция е два пъти повече от това на Норвегия.

# 13 181
Аз съм за бързите тестове , те ще са на принципа като тестовете за бременност . Ако бързия тест е positive със сигурност и PCR ще е positive / няма грешен положителен резултат/.

# 13 182
Никой никого не кара да си стои вкъщи без да предприема нищо, а да "чака да стане до средно тежко състояние". Само и единствено. Никой и никъде. В домашни условия се изписва лечение, което ако не подейства и състоянието се влоши, тогава се ходи в болница.
Това лечение кой го назначава ? ЛЛ или  ....
Питам сериозно, не целя провокации.

# 13 183
  • София
Супер, Хеликаза, с нетърпение чакам да разкажеш, че трябва да се изясни най-после цялата работа!

# 13 184
Чувала съм от българи в Италия, че местните пият лекарства (антибиотици) за щяло и нещяло(във връзка с поста на потребителката с резистентността).
А такива изследвания попадали ли са ви за Испания, защо тя е втората най-пострадала страна в Европа, за сега?

Никакъв шанс да е за щяло и нещяло в Испания. Тук АБ първо не се изписва изобщо с лека ръка, а в аптеката е немислимо да вземеш АБ без рецепта. Не го вярвам и за Италия, ама да кажат живеещи там!
Подкрепям. Работила съм в Италия и мога да кажа, че почти нищо не дават без рецепта, камоли антибиотик.

Общи условия

Активация на акаунт