COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 207
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 155
  • на пъпа на Златията
Не знам защо, но на мен вече ми мина апокалистичното настроение и вече си мисля, че до месец всичко ще си възвърне предишния облик.

Немеца каза  че за да не е апокалиптично трябва да се  въоръжим с търпение поне за една година . А аз вярвам на немците . Каза още че имат малко починали защото ги хващат рано  при рисковите групи и изследват предимно тях . и ги лекуват Даже млади със съпътстващи  заболявания .  А аз на немците вярвам .

# 13 156
  • София
Именно - хващат ги и лекуват ги, а не ги карат да си стоят вкъщи и да чакат да стигнат до средно тежко състояние.

тази вечер по една друга телевизия слушах психиатър, който обясняваше динамиката - първите дни хората се паникьосват и започват да се запасяват. След това започват да осъзнават.

# 13 157
Момичетата от Испания, удължиха ли ви извънредното положение или все още не е гласувано ?

# 13 158
...ако е така, както го казва, значи нещата не са чак толкова зле с тестовете, колкото ги изкарват.

не мога да наберя другото за тестовете на белгийците.
Това просто не е вярно. Първите антитела се засичат най-рано 7-8 дни след инфекцията. Установено е от екипа на проф. Дорстен, изследвал мюнхенската група това за 24 часа е пълен абсурд...то PCR дали отчита толкова бързо е съмнително.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 20:54 от Не се сърди, човече

# 13 159
Ти вярвай на немците, ама се моли да излезем прави с нашите усещания. Току виж преминал цирка.

# 13 160
последващите инструкции според резултатите са въпрос на съставяне.
за мен особено важното е в един момент да се направи именно снимка на състоянието в страната, сред населението. То е като да разбереш до кой етаж си се изкатерил.

Не зная, възможно е. Но той можеше да се облажи и сега, освен ако не е решил да атакува фронтално направо държавната поръчка, но пък тестовете ще дойдат централно.

Никой не оспорва, че в един момент трябва да се знае какво се случва и се е случило в страната.
Ама сега ли е момента. Да оставим другите мерки и да се доверим на тестове с достоверност 50 %.
Генерала го каза идеално, сега не е време за наука, сега трябва да се преборим с вируса.
 И каза още нещо 5 милиона теста по 24 лева....не че нещо ама няма да минем май с по един тест....
Да търгуваш с нечии живот е престъпление

# 13 161
Забелязахте ли, че след като в worldometers добавиха преди време колона брой заразени на милион, вече имат и нова: брой починали на милион? Много ми се набиват в очи цифрите за Италия и Швейцария. Тъй като на милион им е доста близка бройката - Ит 1230, Шв 1259, при починалите има доста голямо разминаване: Ит 124, Шв 18. Този показател би следвало силно да се влияе от капацитета на медицинската помощ. Допускам, че в случая в Италия има значение и съсредоточаването на случаите на едно място, докато капацитета е за цялата страна. Но пак... И аз почвам да се чудя какво става в Италия. Или както се чудехме преди в Германия с какво ги лекуват, сега трябва да се замислим за Швейцария?

Доц. Мангъров има частна лаборатория "Лаборатория-медицински решения". Нали той настояваше за масов скрининг за Ковид-19. Дали ще e чрез неговата лаборатория?
Това Ива Николова ли пита? Аман от интриги и омаскаряване. Не визирам вас, Шушон, в никакъв случай. Просто допускам в какъв тип медии сте го прочели. В Бургас специално ще ги пускат тестовете в Лина. Уверена съм, че Мангъров няма нищо общо.

# 13 162
  • София
Хеликаза, не зная, затова го болднах, за да се изясни. Нямам претенции, все пак не е мой текст. Възможно е този, който го е писал да лъже. Предпочитам да се изясни така ли е или не е така. Вече сто неща се казаха, трябва да има яснота.

# 13 163
Не знам защо, но на мен вече ми мина апокалистичното настроение и вече си мисля, че до месец всичко ще си възвърне предишния облик.

Немеца каза  че за да не е апокалиптично трябва да се  въоръжим с търпение поне за една година . А аз вярвам на немците . Каза още че имат малко починали защото ги хващат рано  при рисковите групи и изследват предимно тях . и ги лекуват Даже млади със съпътстващи  заболявания .  А аз на немците вярвам .
Това просто не е вярно. Нито за изследванията, нито за лекуването.

# 13 164
Чувала съм от българи в Италия, че местните пият лекарства (антибиотици) за щяло и нещяло(във връзка с поста на потребителката с резистентността).
А такива изследвания попадали ли са ви за Испания, защо тя е втората най-пострадала страна в Европа, за сега?

Никакъв шанс да е за щяло и нещяло в Испания. Тук АБ първо не се изписва изобщо с лека ръка, а в аптеката е немислимо да вземеш АБ без рецепта. Не го вярвам и за Италия, ама да кажат живеещи там!
В Италия пият едно ОКИ с кетопрофен за всичко... Дали пък няма връзка.

# 13 165
  • Другата България
Именно - хващат ги и лекуват ги, а не ги карат да си стоят вкъщи и да чакат да стигнат до средно тежко състояние.
Продължаваш да пишеш лъжи и глупости.
Поредна невярна информация.
Никой никого не кара да си стои вкъщи без да предприема нищо, а да "чака да стане до средно тежко състояние". Само и единствено. Никой и никъде. В домашни условия се изписва лечение, което ако не подейства и състоянието се влоши, тогава се ходи в болница.
Вече си мисля, че умишлено провокираш.

# 13 166
Аз все се чудя дали да напиша това,но вече чета че доста хора изказват съмнения,че са преминали вируса.От края на февруари свекърва ми е болна.ЛЛ й каза да си направи ПКК и снимка,с които са й даде направление за хоспитализация.Отидохме на 4 март в Св.пантелеймон.Когато бяха готови резултатите,д-р Грета Апостолова( Образна диагностика)излезе,отиде на рецептурата,взе две маски и ни ги даде.Каза(държейки папката пред лицето си),че има бронхит и сериозна вирусна инфекция.Да отиде до ЛЛ и оттам в болница.Той обаче реши"По-добре е да си останеш вкъщи"и й изписа АБ"Калцид" .Два дена по- късно започна да вдига температура и постоянно спеше.Отидохме до СП.Оттах казаха,че не могат да помогнат.Да пие парацетамол.От 8 до 12-13 и аз бях в същото състояние.Но аз винаги съм се оправяла без лекарства.Движа се повече,чайове от домашни билки и горещи бани.Мина ми бързо.И тя вече е по-добре.Само кашля няколко пъти в деня.Имали сме контакти с прибрали се от чужбина към 20.02.Затова твърдя,че заразените в БГ са хиляди.И едва ли първият ни случай е от 08.03.Дано да не съм права,но с това изникване на новозаразени неконтактни лица...Какво да мисля?
П.п.Пускала съм IgM и IgG преди няколко месеца.Оказа се,че съм имала хламидийна инфекция,но съм излекувана от нея.

# 13 167
  • на пъпа на Златията
https://boulevardbulgaria.bg/articles/top-virusologat-kristian-d … YrpjKxV6ikWijQlSY

Ето пак размишленията на немеца.
Хващат   в начална фаза само рисковите . Лекуват само рисковите . Приемат че ако един член от семейството  е заразен не изследват цялото семейство а само рисковите които са  в това семейство или или  рисковите контактували с това семейство  а не всички наред като южнокорейците например с будките по улиците .
Приемат рисковите в болница и ги лекуват като наблюдават и съпътстващите заболявания , за това нямат такава смъртност .

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 20:56 от rorik

# 13 168
  • София
Скрит текст:
Аз и преди предложих да сложим 2025 г. като оптимален вариант и да не си играем на години и месеци. Защото, както вече посочих, сутринта доктор Галина Кирова каза - ваксината може да отнеме и две до три години. Три години карантина - който е готов, да си ги кара. Както и 18 месеца, 12 месеца и прочее невъобразими срокове. Но е добре да приемем най-накрая, че има хора, които не са готови да си съсипят целия живот по този начин. Човекът е социално животно, днес Мутафчийски го каза.
Нека не забравяме, че с този толкова "смъртоносен" вирус хора карат със седмици ски в Банско, обикалят половин Европа по конференции и си живеят живота, докато не ги диагностицират. Защото като се каже "Ама вижте Италия" или "В Испания направиха пързалка на морга", хайде да гледаме и другата страна. Ами вижте Банско! Всъщност защо в Банско още не са окапали като круши? Последно съм била в Банско преди три години и беше толкова нагъчкано и нехигиенично всичко, че ми стана лошо. Сега сигурно е още повече "г*з до г*з", пък банскалии нещо се оказаха резистентни...
София как така не е пламнала още? По цялата логика "Италия, Испания" тук вече трябваше да е Венеция от времената на чумата, защото тук народът се спря реално чак около 16-17-ти. Преди това цял уикенд всичко живо се мота да пазарува и да набавя стоки от първа необходимост като сухи пасти, вафли и шоколад, а работодателите се кумеха за работата от вкъщи. Как още няма опашка за вентилаторите и никой не избира кой да живее и кой да умре? 40 в болници в цялата страна, една част деца, една част пред изписване и двама критични.
Ако си мислите, че още дълго народът ще се връзва на лъжи за изкривени криви и изправени прави, за пазене на здравната система и за "бедствие с невиждана ярост", а в същото време някой ще му обяснява, че на ден има по 20-тина заразени и половината гледат Нетфликс у тях, много се бъркате. Вървим стабилно към национална катастрофа и тя няма да е от коронавируса.

Няколко неща само ще кажа. Ваксината може би ще дойде след 18 месеца, но лечението може да дойде и по-скоро.
В Банско имаше болни - нали се пръснаха из цялата страна. И тепърва вероятно ще се появят нови, само дето не ги тестват.
Радвайте се, че София не е Италия, попринцип това е целта. И все пак още сме доста в началото, а има няколко пълни отделения с хора с пневмонии.
Последния абзац е откровена лъжа, това че ти не си чувала за изглаждане на кривата не значи, че не съществува. Или не е остатъчно че целият бял свят се е съсредоточил в тая посока?

Не ви разбирам, излезте, изкарайте го тоя вирус и си живейте живота. Ама не агитирайте и не подтиквайте останалите към опасни действия като омаловажавате това, което се случва.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 20:56 от Не се сърди, човече

# 13 169
Скрит текст:

Немеца каза  че за да не е апокалиптично трябва да се  въоръжим с търпение поне за една година . А аз вярвам на немците . Каза още че имат малко починали защото ги хващат рано  при рисковите групи и изследват предимно тях . и ги лекуват Даже млади със съпътстващи  заболявания .  А аз на немците вярвам .
Това просто не е вярно. Нито за изследванията, нито за лекуването.
Поне интервюто със заразената българка в Германия да бяха прочели.
Щяха да са наясно как "лекуват" и тестват в Германията.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 20:56 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт