COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 678
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 215
  • I want it all and I want it now.
За да ползваш ваксина 😉трябва да си здрав. В момента решение ще е да намерят лекарство, а не ваксина.

# 13 216
Кафе, ти май смени курса?
Нали до вчера твърдеше, че това е просто вирус, по-безопасен от грипа?
Сега пишеш, че младите хора с пневмония стоят вкъщи, нелекувани?
И здравната система е издъхнала, а уж това по толкова си умирали нормално в Италия?!

# 13 217
  • София
Не знам защо, но на мен вече ми мина апокалистичното настроение и вече си мисля, че до месец всичко ще си възвърне предишния облик.
Щастливка!
Само да кажа, че това вероятно се дължи на факта,че последните ден-два,  у нас, а и в Италия, донякъде и в някояи други евро грандове (без USA) няма пик и някак по-спокойно.
Затишие пред буря? Дано не!

# 13 218
  • Другата България
Скрит текст:
Привържениците на бързите тестове - как точно си представяте да стане? 🤔
Не мога все още да хвана идеята, извинете.

Ако направиш 1 милион теста и откриеш 5 000 случая, тогава можеш да фокусираш върху тях и контактните им лица. Освен това дава материал на епидемиолозите за проследяване.

В UK тестват тия със сериозните симптоми. ...То вече сигурно 10% от населението е болно, много хора се оплакват.

Те имат около 8 000 заразени при направени 70 000 теста. Ние колко теста имаме?

Доста интересна теория на норвежците. От fFriend

Това е много интересно и напълно възможно. Бях чела статия, че съвременният агробизнес отваря врата за много вируси.
https://e-vestnik.bg/31954/rob-uolas-agrobiznesat-otvarya-pat-na … at-miliardi-hora/

https://e-vestnik.bg/31963/rob-uolas-silno-kapitaliziranoto-proi … -s-novi-pandemii/

... тук и само тук се писа, че Домусчийски лъже, ...
Мери, ма моля ти се, ти ги сля в едно упълномощителят и упълномощения. Laughing
Верно така направих. Благодаря за поправката, ще редактирам и поста. Резил.....
Едит: не мога да редактирам, защото поста го няма. Е, явно това, че съм дала за пример пост на една потребителка, която сподели за заразен мъж без да е заразена съпругата му, и която реши, че ѝ се подигравам за това /имайки предвид всичко, което се изписа наистина само тук за Домусчиев-че лъже за болестта си с цел пиар/ е било не по темата. А аз исках само да покажа, че е възможно от едно домакинство да има и заразени, и незаразени. Здраве да е.
Скрит текст:
Именно - хващат ги и лекуват ги, а не ги карат да си стоят вкъщи и да чакат да стигнат до средно тежко състояние.
Продължаваш да пишеш лъжи и глупости.
Поредна невярна информация.
Никой никого не кара да си стои вкъщи без да предприема нищо, а да "чака да стане до средно тежко състояние". Само и единствено. Никой и никъде. В домашни условия се изписва лечение, което ако не подейства и състоянието се влоши, тогава се ходи в болница.
Вече си мисля, че умишлено провокираш.
Изобщо не провокира. Здравната система в Италия издъхва и много млади хора седят вкъщи, докато развият пневмония, защото не ги лекуват, няма къде или просто не им се струват спешни.
Не става въпрос за Италия, а за България. Говорим за тук и сега, не за Италия сега или за България утре. Когато това стане, ще го коментираме тогава.

Mama_Nana, засега трябва да се обадиш на ОПЛ. Той според това как се чувстваш и какво му кажеш преценява дали да отидеш на място за преглед, дали да се лекуваш в къщи /казва ти какво да пиеш/, ако има съмнение за коронавирус и си в тежка форма/контактен/завърнал се отнякъде се обажда на РЗИ и те вече решават как да се процедира. Ако си с лека симптоматика, стоиш у дома, пиеш каквото ти е казал и се самонаблюдаваш. Ако започнеш да се влошаваш, отново му се обаждаш, ако не го намериш звъниш на 112.
Това е засега, утре може да е различно.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 21:45 от Merri_An

# 13 219
Aз се чудя по колко теста се правят на ден при нас. 22 нови случая от колко направени теста?  Някъде има ли такива данни.
Доколкото разбрах - по 300 на ден.
300 е общият капаците на четирите лаборатории, по колко правят никой не казва.

# 13 220
Та ще си пиша до безкрай, някой може ли да ми обясни спокойствието на Тръмп?
Ами той си каза човека, че април ще свърши драмата, явно чака април 🤔
Април?Че при тях април едва ще почва да се напряга ситуацията (все пак, те са 300 и кусур милиона, очакват се пикови стойности - ако отчитат прозрачно - пет пъти по-високи от тези на Италия).
В какъв смисъл бил спокоен? Един държавен глава - винаги трябва да е спокоен.
Друг е въпросът, че може да е решил да се спасява някак.
Някой виждал ли е Тръмп притеснен? Или е луд или няма капка здрав разум. Или си има причина за това спокойствие.

# 13 221
  • София
Британски дипломат в Будапеща, Унгария е починал, на 37 години. Миналата седмица е бил болен от КВ, но се е чувствал добре.

https://twitter.com/shaunwalker7/status/1242861618561724417?s=19

И?

Мисля, че никой тук не си прави илюзии, че вирусът поразява само старите и болните.

# 13 222
  • София
Всяко състояние, което не се лекува става опасно. Когато човек започне да кашля лошо или се задъхва, определено не е на добре. Това всички си го знаем, затова не оставяме децата ни да се разбухат като тютюнджии, а ги водим на лекар. Тук дори не е от вируса колко е страшен, а от това, че да чакаш една седмица да се оправиш като усещаш, че нещата не са добре, дори и на 20 да си, пак е проблем и стават усложнения. Най-често се стига до антибиотик, защото тръгва бактериална инфекция. В момента здравната система не приема леки, докато не станат тежки, защото е пълна с тежки. А леките много бързо могат да станат тежки, ако не се лекуват. Това го знаем най вече като родители, защото отговаряме за децата си и не чакаме да се влошат.

# 13 223
За депутата лошо, много млад
Аз също бях вчера в една болница, в която иначе едва си записвам час. Бяхме единствените пациенти на етажа и май за деня. Има много болни хора, но в момента никой не смее да стъпи в болница. Може би е било моментно,не знам.
За тестовете- мисля, че щаба много зацикли на тях. Много се размиват нещата. Още сме на тестове и маски....маски който иска, си набави. Вече и тест евтино ще има. и пари дава народа. Щаба да действа сериозни въпроси вече! Стига флирт с журналистите!

# 13 224
Понеже доста хора тук питаха защо няма заразени местни хора в Банско.
В новините по Нова дадоха местен човечец седнал на масата с домашна ваксинка в чашата.
Та човека си го обясни с думи прости. Ол инклузива ги е спасил. Заразените са били в хотели извън града . Така че явно няма да има почти заразени местни, а само туристи и персонал от хотелите, което се и случи вече.

# 13 225
Скрит текст:
Не исках паника, не исках извънредно положение, но твърдо смятам че взетите към момента мерки са тотално грешни.
Най малкото поради факта че стресът които създадоха съсипа имунната ни система.
Днес в нашия блок два пъти идва линейка.Пак... Две съседки - едната с хипертонична криза, другата със сърдечна.
И за капак днес и лекарката от ВМА да каже, че при нея започнало с високо кръвно. Съвсем ще ошашавят бабите.
Цитат
Не се обаждат от страх да не ги изтипосат и заклеймят, не се обаждат поради факта че знаят че няма смисъл, няма лечение, не се обаждат поради факта че в малките градчета попадайки в инфекциозното ако въобще има такова е равнозначно на сигурно заразяване.
Абсолютно съм съгласна, писах за това, и за съжаление допускам, че може би беше търсен ефект.

# 13 226
  • Bulgaria
Плашещо е, че има случаи на хора, които умират докато са под домашна карантина. Особено ако не са имали някакви сериозни симптоми.

# 13 227
  • София

Генерала го каза идеално, сега не е време за наука, сега трябва да се преборим с вируса.

И как ще го пребори? Като се появи по телевизията да каже, че заразените от 239 вече са 241 (жизненоважна информация), че по принцип болните трябва да се лекуват вкъщи, но междувременно капацитетът на Пирогов и ВМА е запълнен от непотвърдени, и за награда - шегичка и нова картинка в нета утре?

Той какво направи всъщност дотук, освен дето се съдра да обяснява, че "лошите" тестове били 50% грешни (не сподели благодарение на коя своя експертиза го е установил), докато "добрите" тестове са адски точни, но правим по 15 на ден и резултатът излиза другия петък, а за всеки случай като излезе, и тях ги повтаряме, докато през това време прокаженият седи в болницата, карантинирал цялото отделение, и се чуди откъде му е дошло?

# 13 228
Някой виждал ли е Тръмп притеснен? Или е луд или няма капка здрав разум. Или си има причина за това спокойствие.
Аз не съм изпитвал съмнения за това.

# 13 229
Представям си ние да се отърсим безболезнено , а САЩ да пострада .
Що пък не.

Как се движат нещата в Унгария? Има ли запознати ?

Общи условия

Активация на акаунт