COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 890
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 13 200
  • София
Та ще си пиша до безкрай, някой може ли да ми обясни спокойствието на Тръмп?
Ами той си каза човека, че април ще свърши драмата, явно чака април 🤔
Април?Че при тях април едва ще почва да се напряга ситуацията (все пак, те са 300 и кусур милиона, очакват се пикови стойности - ако отчитат прозрачно - пет пъти по-високи от тези на Италия).
В какъв смисъл бил спокоен? Един държавен глава - винаги трябва да е спокоен.
Друг е въпросът, че може да е решил да се спасява някак.

# 13 201
Забелязахте ли, че след като в worldometers добавиха преди време колона брой заразени на милион, вече имат и нова: брой починали на милион? Много ми се набиват в очи цифрите за Италия и Швейцария. Тъй като на милион им е доста близка бройката - Ит 1230, Шв 1259, при починалите има доста голямо разминаване: Ит 124, Шв 18. Този показател би следвало силно да се влияе от капацитета на медицинската помощ. Допускам, че в случая в Италия има значение и съсредоточаването на случаите на едно място, докато капацитета е за цялата страна. Но пак... И аз почвам да се чудя какво става в Италия. Или както се чудехме преди в Германия с какво ги лекуват, сега трябва да се замислим за Швейцария?
Понеже живея на границата между двете държави - живея в Италия и работя и уча в Швейцария, мога от моя гледна точка да ти отговоря така:
Швейцария се движи с около три седмици закъснение след Италия. Много добре помня как в Италия нещата вече ескалираха и масово се затваряше, в Швейцария тогава регистрираха първи случай и още си работехме нормално. Болните ми от грип колежки ги лекуваха по телефона, само това беше по-различно.
В Швейцария здравната система не е по-добра от Италия. Да, имат скъпо оборудване, но нямат добри специалисти. Когато се обяви лок дауна в Италия, Швейцарските болници помолиха италианските си колеги (във всички погранични кантони на Швейцария работят много хора от съседните държави) на другия ден да дойдат на работа с куфари и да си останат там. Уплашиха се, че ще останат без персонал и то без компетентен персонал.
В Швейцария може да се каже, че има един единствен голям град и това е Цюрих. Има още Женева, Берн, Базел... Много от хората така или иначе живеят изолирани по разни безумни села от 15 къщи в планината. Simple Smile А където все пак има град, да, всичко е много добре организирано и вероятно в момента вече се справят с контрола много добре.
По отношение на организация на населението няма почти нищо общо с Ломбардия, която сама е по-населена от цяла Швейцария.
Забравих да кажа и също така, че мнооого късно и твърде плавно и те започнаха да въвеждат мерки. Те например наистина не отмениха карнавали, не затвориха бързо училища... Голямата им бройка зарази със сигурност е заради това първоначално колебание.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 21:43 от Barbabeau

# 13 202
  • София - Рим и обратно
Именно - хващат ги и лекуват ги, а не ги карат да си стоят вкъщи и да чакат да стигнат до средно тежко състояние.
Продължаваш да пишеш лъжи и глупости.
Поредна невярна информация.
Никой никого не кара да си стои вкъщи без да предприема нищо, а да "чака да стане до средно тежко състояние". Само и единствено. Никой и никъде. В домашни условия се изписва лечение, което ако не подейства и състоянието се влоши, тогава се ходи в болница.
Вече си мисля, че умишлено провокираш.
Изобщо не провокира. Здравната система в Италия издъхва и много млади хора седят вкъщи, докато развият пневмония, защото не ги лекуват, няма къде или просто не им се струват спешни.

# 13 203
Британски дипломат в Будапеща, Унгария е починал, на 37 години. Миналата седмица е бил болен от КВ, но се е чувствал добре.

https://twitter.com/shaunwalker7/status/1242861618561724417?s=19

# 13 204
Аз все се чудя дали да напиша това,но вече чета че доста хора изказват съмнения,че са преминали вируса.От края на февруари свекърва ми е болна.ЛЛ й каза да си направи ПКК и снимка,с които са й даде направление за хоспитализация.Отидохме на 4 март в Св.пантелеймон.Когато бяха готови резултатите,д-р Грета Апостолова( Образна диагностика)излезе,отиде на рецептурата,взе две маски и ни ги даде.Каза(държейки папката пред лицето си),че има бронхит и сериозна вирусна инфекция.Да отиде до ЛЛ и оттам в болница.Той обаче реши"По-добре е да си останеш вкъщи"и й изписа АБ"Калцид" .Два дена по- късно започна да вдига температура и постоянно спеше.Отидохме до СП.Оттах казаха,че не могат да помогнат.Да пие парацетамол.От 8 до 12-13 и аз бях в същото състояние.Но аз винаги съм се оправяла без лекарства.Движа се повече,чайове от домашни билки и горещи бани.Мина ми бързо.И тя вече е по-добре.Само кашля няколко пъти в деня.Имали сме контакти с прибрали се от чужбина към 20.02.Затова твърдя,че заразените в БГ са хиляди.И едва ли първият ни случай е от 08.03.Дано да не съм права,но с това изникване на новозаразени неконтактни лица...Какво да мисля?
П.п.Пускала съм IgM и IgG преди няколко месеца.Оказа се,че съм имала хламидийна инфекция,но съм излекувана от нея.
Това в кой град е? Няма ли там от по-бързите тестове? Или да пробвате през ЛЛ за тест?

# 13 205
Едното не противоречи на другото, просто в момента щабът е "зуум ин", а трябва да се направи и "зуум аут". То дори не е съвсем само наука, има и икономически, социални и други аспекти, не е само да се гаси пожар, а да се види колко е голям този пожар и на какъв етап е.

Казах време за наука, не място.
По принцип света винаги се движил от революционери. Мисля че, щом толкова сте сигурна в метода с тестовете спокойно можете да направите зуум аут. Заразяването навън е лесно. Мередит Грей го предложи на още някой.
Та заразявате се, и започвате тестване с бързи тестове. Ще ни съобщавате колко пъти са ви тествали,  кой тест ви беше положителен, по това време имате ли вече симптоми и т.н.
Ето така човек остава в историята.

# 13 206
Aз се чудя по колко теста се правят на ден при нас. 22 нови случая от колко направени теста?  Някъде има ли такива данни.

# 13 207
Питахте за Япония. Много е интересна статията, даже не знам дали тук не я беше публикувал някой.
https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D1%8F%D0%BF%D0%BE%D0%B … %D0%B8/a-52896245
Цитат
В Япония има сравнително малко случаи на коронавирус - въпреки близостта до Китай. Защо там е толкова спокойно? Едно е ясно: от японския опит бихме могли да извлечем важни поуки.

Апропо, като я прочетете, припомнете си мантрата "маските не помагат", която се лееше доскоро. Тогава предвидих, че не помагат, защото ги няма. И като се появят, друго ще се говори. И пееше тогава баба ви Пенка, като няма маски, поне шалове носете. Сега май е така с тестовете. Като няма бързи надеждни, поне каквото има дайте да правим. Не го вярвам аз това нещо с фалшивоотрицателният, който щял да ходи и да заразява. По-скоро като си мисли че е здрав, ще се пази да не се зарази и ще спазва мерките.

# 13 208
Aз се чудя по колко теста се правят на ден при нас. 22 нови случая от колко направени теста?  Някъде има ли такива данни.

Доколкото разбрах - по 300 на ден.

# 13 209
Здравеопазването в Турция предполагам е на много високо ниво.  Поръчали са и лекарство. Няма от какво да се притесняваш, президентът им ще направи всичко да опази населението си.
Малко оф топик, но тя не е от населението им и се лекува там.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 21:33 от CasaDelSol

# 13 210
  • Варна
Само за тестове се пише, от към ваксини и лекарства няма ли нещо ново....

# 13 211
За ваксина се разбра, че средно 18 месеца ще отнеме плюс минус. Докато не свърши годината , всякаква новини за ваксини ще са кликбейт.

# 13 212
  • Bulgaria
Здравеопазването в Турция предполагам е на много високо ниво.  Поръчали са и лекарство. Няма от какво да се притесняваш, президентът им ще направи всичко да опази населението си.
Малко оф топик, но тя не е от населението им и има лечение.

Турците просто... можем само да им завиждаме. Не мисля, че ще оставят когото и да било без да му помогнат.

# 13 213
Това е добре. Имайки предвид ,че изследват само  хора със сериозни симптоми или контактни лица

# 13 214
Не можете да хванете идеята, защото мисленето ви е на дребно, както на почти всички повлияни от медийната психоза. И не сте способни да погледнете стратегически.
Целта на бързите тестове не е да се слагат диагнози на отделни хора, а да се изгради статистическа картина какъв процент от хората са заразени, естествено в рамките на допустима статистическа грешка. Ние сега правим нещо без изобщо да знаем къде сме. Съответно като не знаеш накъде си тръгнал , как ще разбереш накрая стигнал ли си или не.

А вие явно не умеете да слушате. Обясни ви се от щаба защо не се прилагат и вместо да оборвате тях си говорите с някакви виртуални опоненти тук.. кой е с мислене на дребно сега?

Общи условия

Активация на акаунт