COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 694
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 245
Скрит текст:
В Дания препоръчват ежедневни разходки на чист въздух. Пълно е с хора по улиците. Вредно е за малки деца по цял ден в къщи да седят - побъркват се и побъркват всички наоколо. Не знам семействата с малки деца как издържат, това е ад  напълно безсмислен.
  Вирус от разходка при която не се доближаваш до никой няма да хванеш и те го знаят.
Скрит текст:
Ама трябва да изпълняват условия свише и всичко това за пари. Цялата тази карантина ще съсипе света повече от вируса. Бесна съм, иде ми да крещя. Добре че аз не съм подложена на това нещо и ако ми забранят да се разхождам поне мога да изляза да поскачам на батута. Времето е супер, не се издържа в къщи.

Коой го знае  . Кои са ТЕ ?
Айде стига с такива не издържам, не мога и  ТЕ знаят, така че съм ок да излизам.
Дайте я тази формула.
И аз не издържам. Но си седя на задника, защото не зная ТЕ да са казали, че няма как да НЕ хванеш от разходка.
Тук цяла Витоша забраниха.

# 13 246
  • Bulgaria
"Файненшъл таймс": Половината британци може вече да са заразени.

https://www.manager.bg/svyat/faynenshl-tayms-polovinata-britanci … 6Uhne3n3FnEUD0d8o

# 13 247
  • София
В Дания препоръчват ежедневни разходки на чист въздух. Пълно е с хора по улиците. Вредно е за малки деца по цял ден в къщи да седят - побъркват се и побъркват всички наоколо. Не знам семействата с малки деца как издържат, това е ад  напълно безсмислен.  Вирус от разходка при която не се доближаваш до никой няма да хванеш и те го знаят. Ама трябва да изпълняват условия свише и всичко това за пари. Цялата тази карантина ще съсипе света повече от вируса. Бесна съм, иде ми да крещя. Добре че аз не съм подложена на това нещо и ако ми забранят да се разхождам поне мога да изляза да поскачам на батута. Времето е супер, не се издържа в къщи.
Добре звучи!
У нас мантрата обаче е - и във входа можеш да го хванеш, а децата ще пипнат перилата на стълбите, после лицето си, после родителите си, и на врата входна можеш да го лепнеш, ако не я отваряш с лакът или пета, и в асансьора дори, ако случайно живееш на ет. 16 и не ти се качва пеша.
А за възрастните - те могат ли да излизат пред блока да се разтъпчат (поединично) - пред кооперацията дори, или са под 24-часова карантина, защотооо... ползват асансьор? Който е инкубатор или?
От друга страна, ако гадта живее до три часа във въздуха, а пет минути преди теб Невидимия е минал през същото място, изплюл се е, изхрачил се е стабилно или просто е дишал....? Никой нищо не обяснява.
Ясно е, че в БГ, ако кажат - разхождайте се, ще настанат едни фамилни барбекюта из паркове, пред и задблокови пространства..

# 13 248
  • Germany
Че той Тръмп през няколко дена дава брифинги разни. Всяко негово изявление си е истинска забава за гледане. Преди има-няма две-три седмици беше казал, че няма проблеми човек да ходи на работа болен от коронавирус.
Е защо чака тая братовчедка по два месец за преглед в Германия. Не може ли просто да се цопне сутринта при личния си лекар и да си я прегледа..., че и безплатно лекарства ще и изпишат...много странно🤔

# 13 249
Че той Тръмп през няколко дена дава брифинги разни. Всяко негово изявление си е истинска забава за гледане. Преди има-няма две-три седмици беше казал, че няма проблеми човек да ходи на работа болен от коронавирус.
Е защо чака тая братовчедка по два месец за преглед в Германия. Не може ли просто да се цопне сутринта при личния си лекар и да си я прегледа..., че и безплатно лекарства ще и изпишат...много странно🤔
Междувременно си консумира антибиотици, снабдена обилно от България.
Ми не ми е сериозно това.

И за компресите по- горе.

Поне сме в темата за Короната. Мога да разчитам тук на взаимопомощ и изобретателност . При извънредно положение, това е и вид утеха.

# 13 250
Не можете да хванете идеята, защото мисленето ви е на дребно, както на почти всички повлияни от медийната психоза. И не сте способни да погледнете стратегически.
Целта на бързите тестове не е да се слагат диагнози на отделни хора, а да се изгради статистическа картина какъв процент от хората са заразени, естествено в рамките на допустима статистическа грешка. Ние сега правим нещо без изобщо да знаем къде сме. Съответно като не знаеш накъде си тръгнал , как ще разбереш накрая стигнал ли си или не.

Добре де, статистическата картина не се ли вижда от представителната извадка  и каква е разликата в статистическата грешка при извадка и при тестване на широк кръг с кофти тест.
Поне дотолкова хващаме и не сме чак толкова лесни за баламосване.
А проблема на въпросния медицински съвет според мен е, че не знае какви препоръки да дава за лечение, за въпросния протокол за лечение, който трябва да изработи какво значение има дали е предвиден за 1000 или 10 000 човека. А визирам медицинския съвет, защото това е тяхна идея и добре правим го - виждат колко хора се очакват и това с какво помага на лекарите как да лекуват.
Незнаят къде са, много добре знаят къде се, ама с чиновнически методи мажат да се оправдават.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 22:10 от zari65

# 13 251
  • София
Значи, извинявам се, че съм писала преди за купените от ВМА 5 000 000 теста, а са 30 000 бройки.

https://czpz.org/jurisprudence/judge-and-prosecutor/12346-2020-0 … ARTKhUhfyS-NZeYbw

Та въпросът ми като лаик е:
Защо оглавяваната от ген.Мутафчийски ВМА е купила бързи тестове, след като не са качествени?
Същите ли са, като предлаганите от частните лаборатории?
И защо един тест в частна лаборатория струва 26 лв., а тези тестове са по 41.80 лв.?

Ей на тези простички въпроси искам да ми отговори специалист. Че аз от вируси, епидемиология и тестове не разбирам, но от цени и поръчки разбирам.

# 13 252
  • в страната на чудесата
Има писмо от британските УНГ към всеки, който е получил загуба на обоняние (аносмия) да се самоизолира. Според написаното при 2 от 3-ма има намаление на обонянието и вкуса.
entuk.org

# 13 253
  • Bulgaria
Вицепремиерът на Испания Кармен Калво заразена с коронавирус.

actualno.com/world/vicepremieryt-na-ispanija-karmen-kalvo-zaraze … Qf48Jn4cDGaZXnW9E

# 13 254
Съвсем се ошематиха с тая загуба на обоняние. Всеки с хрема няма обоняние.

# 13 255
И аз все повече чета за загубено обоняние и вкус. И повечето хора казват, че е като грип, но много по-тежко и започва с умора и болка в мускулите, също и силна болка в областта на гърдите.

# 13 256
  • Под сянката на разлистените кактуси
Само да попитам, някой чул ли е нещо от Българската православна църква? Да са дарили нешо, да са организирали, да са помогнали или поне да са казали, че мислят да помогнат?

# 13 257
Така - в Банско всичко е наред и градът не пламти от заразени.
Това за ол инклузива са пълни глупости - в квартирите в Банско беше пълно с чужденци, по механите също, така че местните си имаха фул контакт с чужденците, да не говорим, че камериерките по хотелите, готвачи, бармани, са си банскалии, особено по малките частни хотели.

Нали уж вирусът бил много заразен и смъртоносен? Защо нищо не се случва в Банско? Те докато го затворят под карантина, вирусът вече е изциркулирал поне два пъти през града...нещо не ми се връзват нещата с тоя вирус...

# 13 258
  • София
Хеликаза, сега пак го гледах мангъров по нова (на 9-та минута) - той твърди, че ако се тества човек и имаш антитела
-  М - караш корона и вероятно отделяш вируса, независимо дали има или няма симптоми,
- М и Г - си го изкарал преди 2-3 седмици,
- Г - карал си инфекцията най-малко преди месец.

Пиша го това, защото проблемът беше с тези, които са без симптоми.

# 13 259
Само да попитам, някой чул ли е нещо от Българската православна църква? Да са дарили нешо, да са организирали, да са помогнали или поне да са казали, че мислят да помогнат?
Аз чух, помагат за разпространението.

Общи условия

Активация на акаунт