COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 524
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 530
  • София - Рим и обратно
Александрия, много антихуманно, но факт.
Вчера ми попадна един материал, който е най-смисленото нещо, което съм прочела до момента за великата пандемия. Анализ на психиатър за ситуацията. Ама много ми хареса!
https://clubz.bg/96133-izglejda_sme_svideteli_na_grupova_perverz … QniRhVe_hfC1XsKzE

# 13 531
Новината за кораба ми е много съмнителна на мен. Той предполагам е бил дезинфекциран много пъти и вирусът уж още го има там. Каква е логиката тогава да се дезинфекцира навред ако това не помага. Според мен подобни новини се използват, за да плашат хората и така да се подобри процеса на изолация и разпространение, защото очевидно това е най-добрата мярка.
Не е дезинфекциран.
https://eu.usatoday.com/story/travel/cruises/2020/03/24/coronavi … eport/2905924001/

# 13 532
Шведите се сетиха да затегнат положението след като броя умрели в страната им скочи неимоверно. Те много ларж щеше да го дават иначе, ама май започват да се усещат накъде духа вятъра.

# 13 533
Аз се чудя какво ще стане, когато след месец хората излезнат отново от домовете си.
Вариант, в който 3-4 месеца нищо не работи, не си представям.
Чух, че в Италия обявили пълна карантина до юли - това хипотетично възможно ли е ?
Какво ще правят тези всичките милиони хора до юли ?

Много хора в Италия са болни. След месец тия същите хора ще са го преболедували. Това значи, че шанса да се заразиш, ще е по малък. Времето ще покаже дали съм права. В Китай според мен това се случи, много хора го изкараха за един месец и сега почти няма болни. За вирус без лечение, няма как да няма и жертви, но че ще го прекарат 70%, почти сигурно, колкото и да скачаме тук. Идеята е да не се случва за един месец, защото ще е пагубно и за здравни системи и за икономика.

# 13 534
В момента по БТВ върви за българка излекувана във Франция-интересно е..

# 13 535
здрвеопазване да се ангажира само с тях.
Обаче тъй като не могат да си стоят вкъщи, първо ще го отнесат медицинските лица, после тези в държавната администрация и училищата, а след това и полицаите. И после какво ще правим без стълба на системата? Аз не мога да лекувам, дори и да не умра (работя с петнайсетина човека и мога и от вкъщи). Все пак не е само корона, до вчера хората лекуваха и други сериозни състояния.
Скрит текст:
ПП Сега се сетих и че болните така или иначе не са на разположение. Не всички ще умрат, но няма да са на разположение. Не всичко е работа в офис - кой кара продуктите до магазина, кой ги продава, кой пече хляб, кой ни чисти боклука... На мен лично картината с един-два месеца карантина като сегашната ми е по-симпатична.

ППП Ако ще оставят хората да се изпоразяват, тогава нека пуснат "обикновените" професии навън, а да приберат важните за обществото кадри. Ние ще се влачим с кашлица и задух напред назад, пък който падне на пътя - падне. Мен ме плаши тази картина, но така би било по-разумно, отколкото да изложим първата линия на смърт и после да броим мухите.

най-смисленото нещо, което съм прочела до момента за великата пандемия.
И колко така мислещи са се заразили доброволно? Нито един не знам, само разказват и подканят, но си седят вкъщи, де. Познавам болни от корона, досега никой не е отишъл да ги види, ей така за имунитет.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 10:31 от Анонимен

# 13 536
За Германия и Италия, освен че са на различни етапи от епидемията, също така средната възраст на болните е с разлика около 15-20 години. В Германия масово са се разболяли хора в активна възраст и деца, които са били на почивки, в Германия също така не правят тестове на хора, които вече са починали. Така че има много фактори, които обяснават разликите.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 11:29 от LillyM

# 13 537
Преди 2 дни приятелка в Германия ми писа: "Няма тестове и тук, трябва да си много зле за да те тестват".
И в Кралството е така. Всички европейски държави се опитват да ограничат харчовете до най-неотложното, момента е критичен за всички здравни системи.

# 13 538
Информация за Пловдив:

Разкриват се 3 денонощни приемни кабинета за хора със съмнение за ковид, където всеки може да бъде консултиран и евентуално приет за лечение, за да се облекчи работата на инфекциозна клиника и да не се чака с часове.
Единият кабинет е в УМБАЛ "Каспела", другият ще бъде разкрит утре в МБАЛ "Св. Мина", третият ще е в ДКЦ „Изток“ в Столипиново. „По този начин на жителите на ромския квартал няма да им се налага да обикалят по останалите здравни заведения в града и ще се ограничи струпването на цели фамилии пред спешните приемни отделения“, коментира областният управител.

# 13 539
Хепи, нека не убиваме вестоносеца. Мангъров поставя на масата азбучните факти, които всеки студент по медицина и лекар ги знае, ако е минал предмета по инфекциозни болести. Той не е в щаба, че да предприема мерки. Той предлага да се види какво е положението. Не казва, че не трябва да има мерки, а дори да е имал съмнения, вчера за последно с ушите си го чух в интервюто, че не оспорва мерките. Но като цяло няма да ни се размине с 20 процента от населението да гомине и останалите да са чисти и неопетнени. Пред бтв го каза - отлагаме неизбежно. Преди дни пак каза - натискаме кривата надолу, защото здравната система не може да поеме 10 хиляди болни, но тя не може да поеме и 5 хиляди на месец, нито за два месеца.
Лично за мен изводът е, че ще отлагаме, ще натискаме, като през това време ще се молим да разсрочим нещата, т.е. по-бавно да го минем. Ще се молим през това време да измислят някакво лечение или поне да не се стига до тежки случаи. Обаче ако не  направим "снимка" на положението към определен момент, съвсем не знаем докъде е стигнала епидемията. Не искам ЛЛ да ми гадае по телефона дали съм с корона или не.
Няма нужда лл да гадае. Имаш две лаборатории и три вида тестове. Кеф ти антитела, кеф ти нуклеокапсиден протеин, кеф ти PCR. И сега може да отидеш и да си пуснеш и трите.
Щабът никога не е твърдял, че ще ни се размине. Даже и днес отново натъртиха, че целта е здравната система да ни поеме и че пик ще има.
Личи си, че много късно попна да четеш и не знаеш какво говореше Мангъра в началото.

# 13 540
Какъв масов скрийнинг с капацитет 350 проби на ден, като и много от тях са съмнителни и се повтарят и потретят, докато се изтестваме масово тука, някои ще пусне въжена линия до луната.
Което води до въпроса
Е, и?
Да предположим, осигурят милиони тестове.Почват да тестват хората наред.
И вместо сегашните 240 заразени, се установи, че заразените за 24 000.
Е, и?
Това какво променя?

# 13 541
  • MI
И как любителите на китайската следа и злият кмет на Флоренция ще обяснят факта, че след всичкото прегръщане на китайци случаите във Флоренция не са особено много и са привнесени от север? А и че първите огнища бяха в градчета/селца, дето китаец да виждали основно на картинка?

# 13 542
Информация за Пловдив:

Разкриват се 3 денонощни приемни кабинета за хора със съмнение за ковид, където всеки може да бъде консултиран и евентуално приет за лечение, за да се облекчи работата на инфекциозна клиника и да не се чака с часове.
Единият кабинет е в УМБАЛ "Каспела", другият ще бъде разкрит утре в МБАЛ "Св. Мина", третият ще е в ДКЦ „Изток“ в Столипиново. „По този начин на жителите на ромския квартал няма да им се налага да обикалят по останалите здравни заведения в града и ще се ограничи струпването на цели фамилии пред спешните приемни отделения“, коментира областният управител.

Благодаря за тази информация. Надеждна е, нали? В тези кабинети се отива директно, така ли?

# 13 543
Поне от две седмици в Германия се тестват единствено тези със симптоми, най-вече тези в рисковите групи, и тези живеещи/ работещи с някой от рискова група/възраст. За тях най-важно е да не пламнат старческите домове и болничният персонал, което си е нормално, а дали някой на 20 е със сополи и кашлица, не ги е грижа точно в момента, съответно такъв ще го посъветват да си седи у дома, както всички останали в момента. Тукашните 20 годишни живеят самостоятелно, или най-много с други 20 годишни.
Нашият Дростен дори иска в бъдеще още по-малко хора да тества, други, професори и доктори, не са съгласни с него, не знам какви са му мотивите точно, освен, че нито има време, ни тестове. Когато тестват по-малко ще се вдигне и смъртността в статистиката за Германия, нещо като 2500 нови случаи, но 45 смъртни.... Има центрове иначе, където може да се тества човек, но голям зор трябва да ти е, да чакаш 4 часа на опашка, и след това 3 дни за резултатите.

# 13 544
Мангъров, вече толкова очебийно ги промотира тези тестове, че и глухите чуха.
А от въпросния медицински съвет аз очаквам това, за което е създаден:

Целта на Медицинския съвет е изготвяне на алгоритми, препоръки за диагноза и лечение на Covid-19 и неговите органни инфекции.

https://news.bnt.bg/news/prof-kostov-predstavi-chlenovete-na-med … -1045233news.html

Засега освен спор кой тест и на коя фирма - обслужване на някакви интереси го виждам аз, по целта на създаването  му не виждам нищо друго направено засега.

Нямам представа другите какви специалисти са, но постоянното влачене на Мангъров по телевизиите, както виждам от прочетеното тук е доста дискусионна личност в крайности и повтаряне на едно  и също дори и за такива незапознати като мен и не следящи стриктно всяка изява в някаква степен дискредитира и самият съвет.

Той ли се е назначил за говорител, казали ли са му, но смятам, че  е редно Медицинския съвет да се ограничи с даване на брифингите по график и с общо становище, а не с идеите на Мангъров ежедневно по интервюта.

Та надявам се да попита някой журналист как точно ще го лекуват бг лекарите този вирус, а не да ни обясняват кой какво трябва да купи само по едната точка за диагностика.

Общи условия

Активация на акаунт