COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 874
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 770
След седмица, да отворят Бургаска област и така поетапно за страната, за да се придобие колективен имунитет.

Направо ви се чудя. Обяснихте ми че сте със автоимунно заболяване.
Не чухте ли,че излекуването на заразен от КВ отнема до два месеца и повече. Каква седмица, то ако за една седмица ставаше ...
И друго ви се чудя при положение че постянно се говори че маската не пази здравия откъде това спокойствие.
А пък и друго ако не сте разбрали това ограничение на контактите и дистанциране има за цел да предпази и възрастните хора и хронично болните.
Ама тия дето го правим и спазваме указанията явно сме лудите според вас.

Тука е като развален телефон. Аз надлежно написах мерките, които трябва да се спазват, пък кой каквото ще да си прави. На мен не ми се мисли за Виденовата зима. Обаче както се казва, парен каша духа. Тези, които не сте я изживявали, ви е широко около врата. И вече стотици пъти се пуснаха данни, че смъртността от този вирус е около 2%, по-малка от другите грипове, но не и не, не го вдяват това нещо някои хора и това е.

П.С. А за чистещите тоалетни само и само децата им да не гладуват - моля ви се, какви тоалетни ще чистите? То като обеднеят хората, сами ще си чистят тоалетните, ако ме разбирате...

# 13 771
Аз очаквам от медицинския съвет и въобще от здравната система как смята да лекува и предотвратява болестта, не да ми говори как всички ще го изкараме и само някои ще оцелеят. Тяхната работа е да облекчат състоянието на болните, да търсят начини, да си питат колегите зад граница ако не знаят, не да ми дърдорят - "приемете неизбежното", щото за какво са ми в такъв случай? За едни тестове не можаха да се разберат, сега разбирам че отново не се търси начин иновативен за лечение, а болестта е непозната, дори на прехвалените Костов и Мангъров. Както се изрази Мутафчийски сутринта - няма специалисти по коронавирус никъде. Та нека повечко да четат как лекуват колегите им от успешните държави, не да ми размахват пръст и да ми говорят за неизбежното и че някои щели да умрат.

# 13 772
Признавам, че аз нищо не разбрах от интервюто на Костов. Може ли някой да ми го разтълкува?
Общо взето - нищо. Очевидно човека се готви за политиката и тренира да говори 1 ч. без да каже нищо.

# 13 773
Напротив - според мен Костов е Мангъров 2. И е опасен в безумните си опити да ползва обществото в етап на епидемия като опитни мишки.

# 13 774
  • В планината / На морето
А ето ги и данните от смееща се Дания, пресни , пресни .

WORLD / COUNTRIES / DENMARK
Last updated: March 26, 2020, 11:55 GMT
 Denmark
Coronavirus Cases:
1,851
Deaths:
34
Recovered:
1

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/denmark/

# 13 775
Върти суче Костов и накрая стига до Мънгъров. За мен генерала В М не е полезен с четенето на статистика. Ако посочи, че от 5'те, приети 2'ма са със 1 или повече от едно заболяване или други подробности, би бил по-полезен.

# 13 776
  • София
надявам се медицинският съвет да работи активно за проучване на терапии, да сравняват лекарства, да си използват опита. Оперативният щаб е оперативен, на него работата му е да се справя с текущото положение, това е оперативният мениджър. Трябва стратегически да се гледа, защото хората като окапят, все тая колко респиратора се купят и колко не се претоварва системата и дали ще направят лазарет в арена армеец. Налага се да се измъкнем живи от кашата, а не само да броим заразените и жертвите.

# 13 777
  • София
То варианти има, но данъчната и административна тежест в различна.
Надявам се, че никой не ти "виси на врата".Grinning

Ако някой ми висеше на врата, щях да висна на врата на държавата. Просто. Но понеже явно имаме само задължения, но не и права, ще се давим поединично. Важно е да се помогне само на едрите риби.
Да се определят хората от най-малкия бизнес, които внасят всеки месец 30% от заплатата си в държавата като "маргинали" е ужасно грозно и обидно, както и да го погледнеш. Надявам се знаеш какво значи "маргинал".
Не съм ви определила аз като маргинали, той и господинът вероятно от незнание или неволно го е направил, но ок, щом се смяташ за по-нуждаеща се от споменатите майки с перспектива за неплатен отпуск, сигурно има къде да се жалваш, но едва ли е тук мястото.

# 13 778
"Не чухте ли,че излекуването на заразен от КВ отнема до два месеца и повече. Каква седмица, то ако за една седмица ставаше ..." - реално на първите излекувани у нас им отне около две седмици...

Отворете сводката на Китай и вижте още колко незавършени случаи имат.
Нашите са 4 от 240.

# 13 779
Скрит текст:
Добре де..наистина ли си мислите, че големите държави, като Китай, САЩ, Франция, Италия, рискуват милиарди загуби и рецесия е така, за просто 1 грипченце? Сериозно ли виждате логика в това? Simple Smile СЗО и CDC обявяват пандемия, издават си разни мерки, щото примерно...им е скучно?
Китай си затваря 80 милиона + под карантина и си спира икономиката, щото да се повесели партията?
Не знам, по вашата логика всички държави на тоя свят трябва да са някви дебилни, със се вирусолозите, учените и тн - общо взето цяла сюрия идиоти, само в БГмама съзират истината и то е, че е просто вирусче.
Няма локални особености - има претоварване на здравната система, застаряващо и болно население и неспособност за лечение на всички нуждаещи се. Това е. Това опитваме да избегнем и ние, щото сме на по-лош хал като здравна система, брои медици, легла, машинария и прочие, от тях Simple Smile
Още не мога да приема, че уж интелигентни хора не могат да ги разберат тия елементарни нещица и търсят под вола - теле, при това по най-нелогичния начин Grinning Нищо де, конспирации и филми да има.

Явно сте от по-младото поколение и нямате много представа от бившия режим, с който България уж се раздели преди 30тина години. В Китай могат и да го приложат, но по голямата част от света никога не са си го и помисляли. Те не могат и да си го представят. Няма да залитаме по теории на конспирациите, но защо да не си помислим, че вируса е точно иконимически, а не толкова биологичен. И затова мерките са панически навсякъде.

Защото икономически - няма печалба. Ние живеем в условия на глобална икономика и капитализъм. Това вирусченце загробва икономиките доста жестоко и ще ни вкара всички в една доста сериозна криза. Няма облагодателствани политици, ни държави тук. Само започнете да броите нарастването на външния дълг на всички държави, спада на БВП навсякъде, ненормалната безработица, която ще обхване определени сектори в цял свят...Тази логика е неиздържана. Никой адекватен няма да се събуди 1 сутрин и да си каже "ми аз днес мисля да си разкажа играта на туристическия и ресторантьорския бранш..за година напред" Simple Smile То няма да има и какво да крадат политиците при такива условия Grinning

# 13 780
Доста бизнеси работят, защото сме още на втората седмица.
Но, за да продължат да работят, трябва ти да имаш пари, за да отидеш при тях като клиент и да им платиш.
А като те затворят теб за 3 месеца в къщи без доходи, откъде ще вземеш, за да ползваш услуги и да си платиш?
В бизнеса нещата са навързани.
Ако Пенка няма пари за хляб, не си купува.Пекарната фалира.Производителя на зърно и той....
Елементарен пример.Валиден за всеки бизнес.
Та, за да продължат тези бизнеси да работят, трябва хората да имат пари, които да наливат в тях.
И друг пример...назад някой писа, че строителството си продължава работа.О.к.Ама като след месеци лежане в къщи хората изчерпят парите, с какво ще си купуват жилища?А масово строителните фирми работят със заеми.
Е, като си настроят апартаментите, а няма да кого да ги продадат?Фалит.И още хора без работа.
Сега има сериозен срив като при война, но след като премине ще има бум. Отсега се сещам, че например козметичните салони ще ги пръснете по шевовете после.

# 13 781
Добре, ама и тази смъртност не е реалната като се има предвид, че не е ясен точния брой на заразените.

За тези, които се чудят защо при  свинския грип не беше толкова стегнато положението, аз си мисля няколко причини, без да съм специалист, нито следя активно всяка епидемия. Моля, да не отричате, че свинския грип беше страшен, защото това е очевидна лъжа! Този грип се появи в Мексико и помня, че също в началото всички бяха с маски и "скафандри". 
Ковид19 предизвика такъв световен ступор, защото тръгна от Китай - една от причините, според мен. А там техните военни мерки малко стреснаха света, така мисля. И защото вирусът не е грип, защото напомня на sars, но е по-заразен и защото няма лекарство и как ще протече зависи от индивидуалните сили на организма. Но свинският грип, особено първите месеци беше много коварен и покосяваше млади и здрави хора със скрита пневмония, която някои караха на крак и когато разбираха за нея, вече беше късно за лечение. Тогава измислиха това токсично тамифлу и малко овладяха нещата.

# 13 782
няма пари за хляб, не си купува.Пекарната фалира.
Ако разбираш немски, ще ти пусна информацията за Тирол. Една от най-големите зарази тръгна от барман с корона вирус. Ето така например работи един болен с леки симптоми, заразява наред, заведението е отворено, парите не спират да вървят..Как мислиш, че тази пекарна ще я кара, ако хората вътре са болни? Затворен бизнес плюс удър по здравната система плюс съдебно дело (защото късно са съобщили). Защото не може да кажеш, че пекарната ще е отворена, но собственикът ще поеме здравните разноски, ако лепнат вътре корона вирус, нали. Не коректно, нали така.

ПП Пекарната е само пример, тази срещу нас работи и то добре, защото вече на никой не му се влиза в Билла. Примерът ми може да се отнесе към ресторанти или други.
Откога за болен работник, работодателя е длъжен да уведомява?И кого?
Болния отива на лекар, взима си болничен, лекува се.И се връща на работа.
Ако има повече болни, пекарната работи с намален капацитет, докато се върнат болните на работа.
Както се прави винаги.

Нищо по-различно от всяка друга болест, и от всяка друга година.

И да изпреваря "теорията за масов мор":Няма такъв.Поне засега.
Нито заразени, нито болни, нито жертви са надминали тези от минали години.

# 13 783
Абе хора, дайте да оцелеем и оздравеем, после ще мислим икономиката бе. Какво от това че имам пари ако умра от коронавирус? Виждате че и "богатите също плачат" от това.  А и най-малко ми е жал пък за строителните фирми в момента, дето се нагушиха яко с пари в последната година.

# 13 784
Добре де, интересно ми е как си го представяте - обявена световна пандемия, циркулира потенциално смъртоносен вирус и все още няма нищо сигурно по отношение на лекарства и ваксини. Да кажем от утре казват, айде излизайте и заминавайте на почивки или по кръчмите.
Та въпросът ми е, кой с акъла си ще се засили да посещава такива развъдници на вируса да си рискува здравето?
Как си го представяте това хората да се държат като умопомрачени заради икономиката и печалбите на някой? Ако има толкова смелчаци в БГ, защо си мислите, че чужденците ще се засилят?
Мислите ли, че правителствата им биха ги оставили спокойно да ходят в някакви развъдници на болест, че да им я занесат отново в държавите по живо по здраво?

Искате да няма ограничаващи мерки и да се рискуват животите на хиляди, а аз не виждам логика, честно.
Ако ние сме глупави, другите не са.

Общи условия

Активация на акаунт