COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 783
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 110
Здравейте мами!
Включвам в темата с мнение и статистика която до момента не чух да се коментира в публичното пространство, а считам че е важно да се обърне внимание...
БЦЖ

Почти навсякъде по света е пиемана еднократно или двукратно(90те), рядко три - четири ( 200- )..
Само в бг до скоро 5 приема.

От тези дни новини..
Холандия и Австралия ваксинират с БЦЖ медиците си, съответно 1000 Холандия и 4000 Австралия. Информацията е официална,  съвсем наскоро излезе.
Индия също към момента използва туберкулоза ваксиназа да блокират вируса в развитие. Тяхно си е производството..

Също факт е, че в Холандия (също САЩ) БЦЖ не се е приемала никога до сега. Също официална информация.
Интепесно е, че В България се различава от всички останали по света... до скоро 5 приема. От 10 Януари 2020 приемите са 3 на основание, че не е ефективна и трябва да следваме европейски пример.
....
От днес след въпрос на брифинга:
Към момента у нас ваксинациите са преустановени, и ще бъдат обновени след отмяна на положението...
...
Ако БЦЖ излиза ефективна за едни, то има ли реално COvid 19 унас?
Моля за мнения.
...
Не сме забравили скандала с Турция, Пепи Москов, 5 000 000 бцж-та.

Малко перспектива че не сме толкова зле като другите:

Италия от 19 Февруари до 28 Март (6 седмици) - 86500 заразени и 9100 починали (без инфото от днес)

Щатите от 2 Март до 28 март (4 седмици) - 106 хил заразени и 1731 починали.

В Италия на 4тата седмица бяха на 35 хил заразени и 3500 починали.

С тази скорост до Великден в Америка ще са 250 000 заразени.

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 18:26 от Анонимен

# 16 111
Колко са новите болни днес в БГ?
Може ли някой да даде инфо, че не гледам брифинги и не чета преса.

# 16 112
18, общо 331. 122 са в болница.

# 16 113
Скрит текст:
Малко перспектива че не сме толкова зле като другите:

Италия от 19 Февруари до 28 Март (6 седмици) - 86500 заразени и 9100 починали (без инфото от днес)

Щатите от 2 Март до 28 март (4 седмици) - 106 хил заразени и 1731 починали.

В Италия на 4тата седмица бяха на 35 хил заразени и 3500 починали.

С тази скорост до Великден в Америка ще са 250 000 заразени.

https://www.worldometers.info/coronavirus/

САЩ имат почти 6 пъти по-голямо население от Италия. Междодругото на 18.03 в Италия е имало 3000 починали. Не че голяма разлика. Сега да се върнем на САЩ. Най-засегнатия е Ню Йорк, лоша работа, имат 46,262 заразени, а населението е 3 пъти по малко от това на Италия, което говори, че там много бързо се разпространява.

# 16 114
А аз искам да попитам относно респираторите - те са за критичните случаи. Не разбрах за среднотежките дали им включват допълнителен кислород, има ли достатъчно такива "машини" за тези случаи? Четох в една от статиите, че доста хора имат нужда точно от допълнителни подаване на кислород за да е по-ефективно лечението им.

# 16 115
  • Варна
https://zapper.sky.bg/coronavirus.html
Ако някой има информация или опит , нека сподели ..

Поздрави !! 
https://www.youtube.com/watch?v=oEZuVo3J0v8    - по добре да разпускаме с тази , че ако се стигне до ... https://www.youtube.com/watch?v=xEvxKlDsp_E   ще я окъсаме яко

# 16 116
БЦЖ може да се сложи само след отрицателен тест манту, иначе дава тежки странични реакции, така че за държави, в които не е слагана вероятно е приложимо, но за България не съм сигурна. Иначе БЦЖ е наистина една доста интересна ваксина, оказва се с много широко приложение да лекува разни неща,  а бактерията, която съдържа действа като имуномодулатор, с който сме коеволюирали.

# 16 117
  • София
18, общо 331. 122 са в болница.
Мерси, следващият брифинг ще е утре в 17 ч., по новото време. Цифрата утре ще е за 24 часа на куп

# 16 118
А аз искам да попитам относно респираторите - те са за критичните случаи. Не разбрах за среднотежките дали им включват допълнителен кислород, има ли достатъчно такива "машини" за тези случаи? Четох в една от статиите, че доста хора имат нужда точно от допълнителни подаване на кислород за да е по-ефективно лечението им.
Нищо не им включват, вече няколко пъти споменаваха за много тежки - "още не са за кислород"... Също и че се лекуват симптоматично, както се лекува пневмония... Тия специални лекарства, които споменават... Никак не съм убедена, че изобщо ги прилагат..

# 16 119
По реваксинация/продължителност прием верно сме за пример.

БЦЖ може да се сложи само след отрицателен тест манту, иначе дава тежки странични реакции, така че за държави, в които не е слагана вероятно е приложимо, но за България не съм сигурна. Иначе БЦЖ е наистина една доста интересна ваксина, оказва се с много широко приложение да лекува разни неща,  а бактерията, която съдържа действа като имуномодулатор, с който сме коеволюирали.

# 16 120
  • Другата България
Скрит текст:
И аз не спирам да си задавам този въпрос. Дано не ми се наложи на практика да разбера как работи системата в момента, когато всички са сащисани, болниците бият отбой, а от НОЩ призовават само да си седим вкъщи и да не мърдаме, дори да имаме симптоми.
Не ме напуска усещането, че в момента откъм здравни грижи сме напълно изоставени. Всички от здравеопазването са се хвърлили да се подготвят за нашествие от короновани и да се увиват в маски и скафандри, забравили напълно, че хората имат нужда от помощ и грижа постоянно и за много други заболявания.
Относно докладването: когато аз или близък мой човек е в критично състояние, само ще ми е до доклад, че някой по трасето не бил действал по правилата. Няма и да се замисля. Ако ЛЛ ме прати на 112, ще звъня там, ако ми каже да викам линейка - викам. И до болницата ще отида, независимо, че ме молят да се съобразя с проблемите им и да не ходя.
Ще се опитам да ти обясня, не по чиновнически обаче, защото не знам как.
Когато човек позвъни на 112, оператор го свързва с ЦСМП по места, за населеното място. Само и единствено те преценяват дали и за какво състояние да се изпрати линейка. Изключения се правят за катастрофи с пострадали хора и пациенти в безсъзнателно състояние, инфаркти и инсулти /и то ако се обажда лекар, който е сигурен в диагнозата/. Операторът не изпраща нищо, правят го от СП. Протоколът с ОПЛ-тата е именно поради тази причина, за да може за СП да останат наистина тежките случаи, внезапни и животозастрашаващи състояния, случващи се в момента. Линейките са малко, хора постоянно катастрофират, получават сърдечни кризи, инсулти, изпадат в кома по други поводи, различни от коронавирус инфекция. Напоследък зачестяват и хипертоничните кризи, които в определени моменти също може да са опасни. И ако линейките с лекари/фелдшери са заети да посещават хора с грипоподобни симптоми, които сега са наистина много, то няма да има такива, които да се отзоват за наистина спешния случай. Това е целта първо да се търси ОПЛ, те са лекари, в някои ФСМП-та са фелдшери, един лекар винаги може да прецени състоянието спешно ли е или не е. И ако ОПЛ се обади на 112-ЦСМП, и каже, че негов пациент има нужда от настаняване в болница, то линейка се изпраща.
Другият проблем, сега, е че много хора, болни или не, с корона или не, наистина отиват най-напред в СП. Където ходят и такива, които са с други оплаквания, но не са минали през 112, а направо са отишли на място. И чието състояние е по-спешно от пациент с температура например. Затова се връщат по-леко болните и се насочват към ОПЛ, а не защото някой не иска да им помогне. Говоря общо, но винаги има изключения, както и "във всяко стадо има мърша". Предполагам.

# 16 121
Дами и господа, ако има сред нас, няма смисъл от статистиките. Този върус наистина много мистериозен. Толкова много хора, мрежата ври и кипи. Видея от ляво и дясно, а същевремнно няма много видея от хора излекували се вече, интервюта с хора приминали през процес на оздравяване или в момента в лечение - нито от чужбина, нито от България. (Спорадичните единични такива, които се появиха, дори и медиите ги изтиражираха,  вече потънаха и няма.) Не ви ли се вижда странно?
Ами аз мисля че го изкарах след ски в Бг и то само няколко дни преди да обявят първите случаи, ако малко бяха побързали нямаше да идем изобщо , горе имаше много чужденци , даже и за края на сезона , кашлицата е суха наистина , болки навсякъде , по някви груби сметки може и на 5ти ден след контакт с болен да те  почне, пих антибиотици , спрях и ме повтори , влачи се, пият се антивирусни, най-важна е изолацията и да носиш маска като си  болен ти, много супи, сиропи , чай, мед и се лежи че все едно влак те е прегазил, темп е много висока - над 39  градуса минимум 4 дена ама зависи наистина от годините според мен , може да има хрема , може и да няма , според зависи, ако се изолирате и спазвате квото трбява е ок и ще оцелеете

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 13:42 от bubanka

# 16 122
От полунощ Ирландия официално е в локдаун. Според мен трябваше още преди две седмици да стане, но изглежда на правителството не му стискаше. 2121 потвърдени случая и 22 смъртни случая от 29.02 когато беше регистриран първия случай. Confusedhttps://www.google.com/amp/s/amp.theguardian.com/world/2020/mar/ … -drastic-lockdown

# 16 123
В Шумен още двама - мъж на 65 години и жена на 83. Двамата са с пневмонии.

С това стават трима заболелите при нас.

http://24shumen.com/65-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d1%88%d0%b5%d0%b … 0%b0%d0%b7%d0%b5/

И аз преди малко го прочетох и цялата се разлюлях. Какъв е смисълът, че у нас всички сме дисциплинирани и не излизаме........ Тази женица на 83 години едва ли е излизала някъде. кой знае, кой внук я е заразил.....Синът ми днес не можах да го спра, излезе на платото, че 2 седмици стоя вкъщи. Каза, че било пълно с народ. И хоп след това веднага при баба си и дядо си. ми ние не ходим уж да ги пазим....Няма оправия. Направо съм отчаяна...

# 16 124
  • Bulgaria
Аз не мога да разбера нашите управници как очакват с тези мерки да караме? Защо проточваме нещата? Не спираме вноса, циркулира си на местно ниво и лека по лека ги намираме. Имали сме пари за 3 месеца. Вместо да спрем разпространението ние целим стадиен имунитет, който може да се проточи във времето и ще е с цената на много човешки животи. Тези доктори да не са безсмъртни, колко месеца могат да работят неуморно, голяма част от тях и болни? Sad

Общи условия

Активация на акаунт