COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 669
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 095
  • Варна
Тази журналистка как може да пита дали сме достигнали пика? Лошо ми става като слушам такива въпроси. На всички ни се иска въобще да не отчитаме всеки ден нови и нови заразени и починали, но тези хора въобще имат ли реална представа за нещата? Май доста хора не могат или не искат да осъзнаят на къде отиват нещата.
Да, ние още не сме стигнали средата от първия заразен до пика, тя за какво пита. Как не могат да се преценяват елементарни неща от хора с претенции.

# 16 096
Още почиващи имало на Тенерифе, и те искали директен полет да им прати Бойко. Казали им, да отидат до Мадрид май беше и оттам самолет, не, отказали, че скъпо било, настоявали си да ги прибират директно. Де гиди тояга... Впрочем, кога ли са заминали,  дали не е преди 2 седмици, когато отвсякъде гърмеше да не се пътува? Да ги прибират и директно в Арена Армеец да си изкарат карантината. И до кога ще ги прибираме от цял свят, някой може след един месец от Папуа- Нова Гвинея да реши да си идва. Вчера докараха от Индия, били и без маски, че ако е имало някой неконтактен в самолета, вече и да се е заразил.

# 16 097
Скрит текст:
Не можах да разбера, за починалия в Благоевград ли казаха, че 2 теста са били отрицателни? Казаха, че първо били 5, после поправено на 4.
А сега казаха 6 починали, току що съобщиха за починал в Кюстендил.

Ох, много е тежка всяка една загуба на живот!
Как не разбират хората и да си стоят в къщи?!!!

Някой могат да работят дистанционно, други не могат.
На мен примерно ми се налага да ходя на работа. Живея от заплата до заплата. Имам сметки, имам ипотека, имам стомах дето иска храна.

Ако искаш, може да ми плащаш заплатата и ще си седя вкъщи Grinning

Стиге сте призовавали с това седене, че става досадно. Много хора нямат възможност да си седят вкъщи.
Други си загубиха работата. Познавам жена, която си загуби работата и сега си търси. Не може да си позволи да седи вкъщи както някой хора тук приказват.

# 16 098
В Шумен още двама - мъж на 65 години и жена на 83. Двамата са с пневмонии.

С това стават трима заболелите при нас.

http://24shumen.com/65-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d1%88%d0%b5%d0%b … 0%b0%d0%b7%d0%b5/

# 16 099
  • БГ
Днес с детето се видях в чудо.Страх го е от хората.Това как ще го оправяме не знам.Вашите деца как реагират на чужди хора.
nati67, говори с детето спокойно. Обясни му, че това е временно. Ограничи го по възможност, да не слуша брифинги. Не знам колко е голямо детето, но му поощрявай, ако има хобита от сорта рисуване или музика.  Психичните последици от подобни мерки ще ги берем години, ма много хора още не са наясно.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 18:18 от Не се сърди, човече

# 16 100
Малко перспектива че не сме толкова зле като другите:

Италия от 19 Февруари до 28 Март (6 седмици) - 86500 заразени и 9100 починали (без инфото от днес)

Щатите от 2 Март до 28 март (4 седмици) - 106 хил заразени и 1731 починали.

В Италия на 4тата седмица бяха на 35 хил заразени и 3500 починали.

С тази скорост до Великден в Америка ще са 250 000 заразени.

https://www.worldometers.info/coronavirus/

# 16 101
На колко години е последния починал от Кюстендил ,някой знае ли?
На 57 г. Ако става дума за 1-ият открит случай в Кюстендил.

За последния починал съобщен от брифинга преди малко питам.
Ами май не съобщиха възрастта му на брифинга, но не слушах много внимателно че правех нещо друго. Най вероятно става дума за този човек.
 https://dariknews.bg/regioni/kiustendil/myzh-na-57-godini-e-pyrv … iustendil-2218905
Поправка на 62 г. е.
https://dariknews.bg/regioni/kiustendil/pochina-62-godishniiat-k … ronavirus-2219154

# 16 102
Относно починалия човек от Банско, брат му е бил лифтаджия, не той. Също така е имал придружаващи заболявания на белия и черния дроб.

# 16 103
Не са ни много възрастни починалите.
10% от хоспитализираните в София са на респиратор Anguished

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 18:19 от Не се сърди, човече

# 16 104
Бойко влачи тази кашлица от 3 седмици. Логично е да си направи тест. Grinning
каза, че е от цигарите Stuck Out Tongue Winking Eye
Значи е пропушил.Той беше на пури.Ядосах се след пресконференцията.Излиза,че в следващите 5-6м.бавно,плавно ще катерим нагоре.Както казаха хората,които искат пари за машини,с които да направят по два вида тест на населението,ще я откараме 12-15м. в карантина.

# 16 105

Зълва ми миналата есен влезе в белодробното с двойна пневмония без каквито и да е симптоми. За 48 часа отпадналост, последващ задух и трудно дишане. На снимката са разбрали, че е с двойна пневмония и веднага са я взели в болница. Та не е от коронавируса.
То да е само зълва ти добре...Сега попаднах на тая статистика , а когато фактите говорят и боговете трябва да замълчат.Добре че не е бил кръстен щама Коронавирус тогава щото ако така се казваше сега нищо нямаше да е същото. Най вероятно щеше да бъде постановена Галактическа Пандемия а не световна.
https://news.bg/crime/131-balgari-pochinali-sled-uslozhneniya-ot … Un0dTfYRGMI63gqHU

# 16 106
А като не ти дигне джи пи то и от 112 ти кажат свържете се с джипито не сте достатъчно спешен за нас, пък на теб или близък му е лошо, какво правиш, отиваш до някой спешен кабинет или просто седиш вкъщи.
А когато всички от изброените не си свършат работата за какъв доклад са, защото такива неща се случват.
И аз не спирам да си задавам този въпрос. Дано не ми се наложи на практика да разбера как работи системата в момента, когато всички са сащисани, болниците бият отбой, а от НОЩ призовават само да си седим вкъщи и да не мърдаме, дори да имаме симптоми.
Не ме напуска усещането, че в момента откъм здравни грижи сме напълно изоставени. Всички от здравеопазването са се хвърлили да се подготвят за нашествие от короновани и да се увиват в маски и скафандри, забравили напълно, че хората имат нужда от помощ и грижа постоянно и за много други заболявания.
Относно докладването: когато аз или близък мой човек е в критично състояние, само ще ми е до доклад, че някой по трасето не бил действал по правилата. Няма и да се замисля. Ако ЛЛ ме прати на 112, ще звъня там, ако ми каже да викам линейка - викам. И до болницата ще отида, независимо, че ме молят да се съобразя с проблемите им и да не ходя.

# 16 107
Скрит текст:
Скрит текст:
На колко години е последния починал от Кюстендил ,някой знае ли?
На 57 г. Ако става дума за 1-ият открит случай в Кюстендил.

За последния починал съобщен от брифинга преди малко питам.
Ами май не съобщиха възрастта му на брифинга, но не слушах много внимателно че правех нещо друго. Най вероятно става дума за този човек.
 https://dariknews.bg/regioni/kiustendil/myzh-na-57-godini-e-pyrv … iustendil-2218905
Поправка на 62 г. е.
https://dariknews.bg/regioni/kiustendil/pochina-62-godishniiat-k … ronavirus-2219154

Ясно.Благодаря.

# 16 108
  • БГ
Малко перспектива че не сме толкова зле като другите:

Италия от 19 Февруари до 28 Март (6 седмици) - 86500 заразени и 9100 починали (без инфото от днес)

Щатите от 2 Март до 28 март (4 седмици) - 106 хил заразени и 1731 починали.

В Италия на 4тата седмица бяха на 35 хил заразени и 3500 починали.

С тази скорост до Великден в Америка ще са 250 000 заразени.

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Дами и господа, ако има сред нас, няма смисъл от статистиките. Този върус наистина много мистериозен. Толкова много хора, мрежата ври и кипи. Видея от ляво и дясно, а същевремнно няма много видея от хора излекували се вече, интервюта с хора приминали през процес на оздравяване или в момента в лечение - нито от чужбина, нито от България. (Спорадичните единични такива, които се появиха, дори и медиите ги изтиражираха,  вече потънаха и няма.) Не ви ли се вижда странно?

# 16 109
И с отток в мозъка и болно сърце, доколкото чух, с един отрицателен и един положителен тест.
Относно починалия човек от Банско, брат му е бил лифтаджия, не той. Също така е имал придружаващи заболявания на белия и черния дроб.
Имаше въпрос дали е тестван персонала на СВ. Анна, работили със заразените там. Тествани са, една позната е положителна.

Общи условия

Активация на акаунт