COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 945
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 050
  • Другата България
Преди отново да се злоупотреби с информацията, да кажа, че днес следобяд в ЦСМП е починала 61 годишна жена, за Благоевград говоря. Там, на място. Изведнъж, просто е паднала и починала, въпреки оказаната помощ веднага.
Не е доказано, че е била с пневмония, или че е с коронавирус, възможно е да е всичко.
Защото като нищо ще прочета, че е поредната жертва на вируса. Възможно е да е, но е възможно и да не е.

# 16 051
  • София
Атина, 28 март /БТА/
След около един месец се очаква учените в Гърция да знаят дали едно евтино лекарство, колхицин, което се използва от години при перикардит и за ограничаване на инфаркт, може да помогне за предотвратяване на сериозните поражения на сърцето и евентуално на белите дробове при пациенти, заразени с новия коронавирус, съобщи АНА-МПА.
Лекарството вече се дава на пациенти, заразени с коронавирус, в рамките на изследване, в което участват 300 пациенти, съобщи ръководителят на изследователската група професор Спирос Дефтереос.
Той обясни, че лекарството се дава на пациенти в начален етап на заболяването с презумпцията, че средството ще помогне за превенцията на сериозните усложнения за сърцето и евентуално за белите дробове.
Гръцките учени провеждат изследването си в сътрудничество с Йейлския университет в САЩ и с два изследователски центъра в Италия и Испания.
Успоредно с гръцкото изследване канадски учени също проучват въздействието на колхицина в рамките на изследване с участието на 6000 пациенти.
Много интересно звучи! Браво на гърците!
Дано и нашия щаб чете и слуша.

Къде е генерала!?

# 16 052
Една добра новина - ББ няма Корона. 👀

Чудесно, всенародните празненства могат да започнат Joy

А сега се надяваме и за хората да кажат нещо: нови заразени, колко души в болница и т.н.
Няма да е зле да обяснят пак на всички и какво да правят, като се разболеят, на кого да се обадят и т.н.
Вместо да се изреждат болниците с прес съобщения: стойте си вкъщи и не идвайте при нас ако ви е зле Grin.

# 16 053
Бойко влачи тази кашлица от 3 седмици. Логично е да си направи тест. Grinning

# 16 054
Мерките ни са рано въведени, но щеше да е по-хубаво, и ако бяха изпълнявани. Освен това може да се въведат и по-строги мерки, за да не се обезсмислят досегашните.

# 16 055
  • в страната на чудесата
Айде сега да бягаме за колхицин Simple Smile да му мислят тези с подагра. Добре, че е с рецепта.
МК, отвори да видиш в Англия и Франция как са облечени реаниматорите.
Мерки има, който не ги спазва поставя най-вече себе си в риск.

# 16 056
  • Другата България
Мерките ни са рано въведени, но щеше да е по-хубаво, и ако бяха изпълнявани. Освен това може да се въведат и по-строги мерки, за да не се обезсмислят досегашните.
Категорично съм "за" по-строгите мерки.
Също смятам, че така се обезсмислят сегашните.
Аз бих предложила КПП-та на входовете и изходите на ромските квартали. За съжаление отново стигаме до ограничен ресурс на МВР, ако се включат военните обаче може да стане.

# 16 057
  • Пловдив
Бойко влачи тази кашлица от 3 седмици. Логично е да си направи тест. Grinning
каза, че е от цигарите Stuck Out Tongue Winking Eye

# 16 058
  • на пъпа на Златията
Русия: +228(1,264) случая
+3(7) смъртни случая

Ужасяващо тъжно е това видео от Испания, това ще остави травма за дълго време след това.

Кристалина Георгиева каза, че очаква силно икономическо възстановяване през 2021г. ако успеем да се справим с вируса.

Първата работа на банкерите като дават пари  е да се замразят  пенсии .
А сега да видя какво ще замразявате като няма да има  пенсии.

# 16 059
Точно това се опитвам да си изясня. Разбрах, че е получил мозъчен оток.
Дано стане ясно.
и на мен ми е важно да го разбера:( млад човек е ,на 55 Sad

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 17:58 от Не се сърди, човече

# 16 060
Относно благоевградския пациент-онзи ден местната преса писа, че човек с Корона, от Банско, лежащ в Разложката болница, е доведен в Благоевград, защото се е влошил и се налага интубация. Служител от ски лифта.
Днес съобщават, че е починал човек от Банско - служител в мебелна фирма.
За един и същ човек ли става дума? 🤔

# 16 061
  • Bulgaria
Относно благоевградския пациент-онзи ден местната преса писа, че човек с Корона, от Банско, лежащ в Разложката болница, е доведен в Благоевград, защото се е влошил и се налага интубация. Служител от ски лифта.
Днес съобщават, че е починал човек от Банско - служител в мебелна фирма.
За един и същ човек ли става дума? 🤔

Да, един и същ е. Оказа се, че е работил в мебелна фирма, а не на лифта.

# 16 062
  • Шумен
Аз двустранна пневмония без висока температура и кашлица и то зверска не съм виждала . Каква е тази извънземна пневмония дето я прави тоя вирус?!

# 16 063
Аз проблема с туризма бих го решила по аматьорски - без чужденци, с полети само в
страната до нашето черноморие. Нека намалят с 30-40% цените и всички ще сме печеливши, доколкото можем да бъдем.
Къде е Мутафчийски 🙄

# 16 064
  • Bulgaria
Аз двустранна пневмония без висока температура и кашлица и то зверска не съм виждала . Каква е тази извънземна пневмония дето я прави тоя вирус?!

Има нещо много жестоко в този вирус. Защо хората падат и умират по улиците? Това нещо изведнъж ли атакува, човекът симптоми ли няма? Не мога да си го обясня, но е зловещо.

Общи условия

Активация на акаунт