COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 079
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 640
Идеално се справя, предвид възложената задача да сплашва народонаселението да седи мирно и послушно дОма и да гледа подозрително всеки...
Кафе, сигурно ще ме набиеш вече виртуално Simple Smile, но грешиш за мирното седене. В Пловдив например току що чета дискусия в политически профил за струпването през миналата седмица и уикенда на толкова много хора по групички, че се е наложило заключване на Главната улица и парка. Ако държиш, ще направя скрийншотове и ще ги публикувам, мога да питам там хората дали имат против. Признавам си, че не го знам генерала, едно изказване съм гледала негово, аз вече и не гледам телевизия по принцип. Но очевидно не всички са го разбрали, човека.

Скрит текст:
Иначе и аз искам да сме най-разбраната дисциплинирана и най-малко засеганата от вируса страна в света. Ще се радвам, съвсем откровено го казвам.

# 17 641
  • MI
Мода, 10 пияни, за които дори не знаем кога всъщност е правен клипа са показателни.

# 17 642
  • Русе
Отличителното за италианците е, не че са по-дисциплинирани или отговорни. Италианците се харесват и се подкрепят.
 Току що от същия мой познат,
Скрит текст:
"We are Italian because a doctor and 2 Bresciani engineers turn sub masks into respirators.

🇮🇹 We are Italian because the Beretta arms factory engineers and builds valves for modified masks.

🇮🇹 We are Italian because hunters organize and fill the meat with EUR 1 million for hospitals.

🇮🇹 We are Italian because the largest field hospital in Europe build the Alpines.

🇮🇹 We are Italian because Armani and Calzedonia make disposable scrubs.

🇮🇹 We are Italian because Ferrari engineers in Maranello.

🇮🇹 We are Italian because Gucci and Prada make masks.

🇮🇹 We are Italian because the disinfectant gel makes Bulgari and Ramazzotti.

🇮🇹 We are Italian because Cracco cooks for the hospital in Milan.

🇮🇹 We are Italian because the governors of the Region trace the way to follow the President of the Council.

🇮🇹 We are Italian because the people of leaving vat are ready to restart.

🇮🇹 We are Italian because at the appeal for a task force of 300 volunteer doctors, they answered in more than 1500, and even the 1500-year-year-old doctors didn't back. And why at the appeal for 500 volunteer nurses, 8000 responded!

🇮🇹 We are Italian because Europe united by the ancient Romans, and it was only a province of Rome.

🇮🇹 We are Italians FROM ITALY"

# 17 643
Виждам, че някои по-схватливи, като Millitana взеха да се усещат за някои работи, а други още са някъде в облаците. Приземяването предстои. Не помня коя особа се изцепи, че като свърши епидемията ще се събудим в
един съвсем различен свят...Вярно е.
В Ухан дори моловете заработиха. В какъв свят се събудиха те?
Иначе това, че и в Италия ги гонят от пейки и скамейки действително ме навява на мисълта, че тва си вирее и из въздуха, а не само от човек на човек или по повърхности, явно като се наслои от много носители, знам ли!?
Оборете ме, плс.

Ще ги гонят от пейките, за да не вирее по пейките. Де да можех и аз да изгоня бабите от пейките пред блока!

# 17 644

Ще ги гонят от пейките, за да не вирее по пейките. Де да можех и аз да изгоня бабите от пейките пред блока!
Защо, те нямат ли право според Вас да ги ползват?

# 17 645
Идеално се справя, предвид възложената задача да сплашва народонаселението да седи мирно и послушно дОма и да гледа подозрително всеки...
Кафе, сигурно ще ме набиеш вече виртуално Simple Smile, но грешиш за мирното седене. В Пловдив например току що чета дискусия в политически профил за струпването през миналата седмица и уикенда на толкова много хора по групички, че се е наложило заключване на Главната улица и парка.
Скрит текст:
Ако държиш, ще направя скрийншотове и ще ги публикувам, мога да питам там хората дали имат против. Признавам си, че не го знам генерала, едно изказване съм гледала негово, аз вече и не гледам телевизия по принцип. Но очевидно не всички са го разбрали, човека.

Скрит текст:
Иначе и аз искам да сме най-разбраната дисциплинирана и най-малко засеганата от вируса страна в света. Ще се радвам, съвсем откровено го казвам.
А малко наистина Достоверна информация?    Smiley
Живея на Главната улица, прибрах се преди половин час някъде, никога и никой не е Заключвал Главната.Хората се движат свободно по нея...
А градския парк е заграден, да.Както всички останали паркове, където има пейки....
По разтежение на цялата Главна улица, от пощата до пешеходния мост, срещнах точно 4 полицейски двойки-патрул.Не спират хората, не ги гонят, не ги глобяват, просто патрулират.Предполагам, да няма заседяващи се по пейките около дърветата.

# 17 646
Не знам дали са по-прости в Рим, по-скоро са по-малко засегнати. И ти е доста стара информацията, Кафе, съжалявам. Много им е весело ще знаеш, особено на малките фирми и работилите полулегално и загубилите работа, само из парка им се шляе. Мога да ти гарантирам, че и по на юг се спазва карантината, и военни има дори контролират. И в Кампания има изцяло затворени градове под карантина, не се влиза и излиза по някаква причина. И на тях им е весело, нали?! Съжалявам, но са пълни глупости това или в най-добрия случай информация отпреди седмицИ от слабо засегнат район.
И ти ли не разбра, че имах предвид положението, когато бяха само в ИП, не в карантина. Както и да е, отегчих се, разбирайте както искате.

Врабчо, и аз се дразня от абсолютно същите неща - назидателния, отегчен тон на негово височество Генерала и едва ли не - гражданите виновни за световната пандемия. И също - оправяйте се, пари нЕма.

Защо обвинявате генерала - той не е отговорен за действията на правителството. Когато му кажат “Пари няма”, какво се очаква са направи той - да каже, че има ли? Много неща започнаха да му се преписват на него без изобщо да му влизат в задълженията и отговорностите

# 17 647
  • Варна
Изкуших се да погледна пак официалните таблици със статистиката -
https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

Подредена по  "Всички заболели на глава от население" таблицата показва как Купата се държи от Ватикана.  Е нямам думи.

YouTube - канала "Портал 12" е публикувал още една интересна гледна точка към случващото се, тази на Елиазар Хараш , хайде слагам го линка ... няма да ви жаля   Simple Smile

https://www.youtube.com/watch?v=uFnLC8uMM2I

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 12:41 от Pityr

# 17 648
Скрит текст:
На генералът не му е работа да успокоява, да замазва очите на хората и да пръска с розов парфюм. Видяхме приспивните песни за грипа до какво доведоха.
До какво?
До сегашната катастрофа. Тези, които приеха нещата сериозно и реагираха по-рано успяха да избегнат това.

# 17 649
  • София - Рим и обратно
Кафе, сигурно ще ме набиеш вече виртуално Simple Smile, но грешиш за мирното седене. В Пловдив например току що чета дискусия в политически профил за струпването през миналата седмица и уикенда на толкова много хора по групички, че се е наложило заключване на Главната улица и парка. Ако държиш, ще направя скрийншотове и ще ги публикувам, мога да питам там хората дали имат против. Признавам си, че не го знам генерала, едно изказване съм гледала негово, аз вече и не гледам телевизия по принцип. Но очевидно не всички са го разбрали, човека.

Не, бе виж сега - аз също се дразня от такива отворковци, дето се събират на групи да пият бира и тем подобни изцепки. Защото заради такива ще пострадаме всички (ама не от вируса), като ни заключат вкъщи. Ние ходим максимум аз и дъщеря ми до парка с кучето, никога не се събираме с никой друг, вървим си, даже не се спираме да говорим с познатите кучкари, както правим обикновено. Правим си обиколката за час и нещо и се прибираме. А заради разни тъпанари скоро няма да можем и това да правим. Не ми липсва фризьор, мол и ресторант изобщо, но ще стана зла, ако ми отнемат правото на движение. И то заради нещо, което съм убедена, че е раздуто. А г-н Генерала не прави нищо, за да ме убеди с наставническото си полицейско поведение, напротив - настройва мислещи хора срещу мерките.

Относно кой какво ще рече за нацията ни, пак не си ме разбрала - не ми пука дали ще ни похвалят, като най-дисциплинирани, или напротив, нито пък ще се настроя срещу италианците, щото някой казал, че са мърляви. Камо ли да ти се обидя. Аз си знам каква е истината, няма нужда някой да ми я свежда отгоре. Говорим си.

Аз също вече не гледам отдавна телевизия, даже не разбирам хората защо си го причиняват.

# 17 650
  • София
Скрит текст:
Виждам, че някои по-схватливи, като Millitana взеха да се усещат за някои работи, а други още са някъде в облаците. Приземяването предстои. Не помня коя особа се изцепи, че като свърши епидемията ще се събудим в
един съвсем различен свят...Вярно е.
В Ухан дори моловете заработиха. В какъв свят се събудиха те?
Иначе това, че и в Италия ги гонят от пейки и скамейки действително ме навява на мисълта, че тва си вирее и из въздуха, а не само от човек на човек или по повърхности, явно като се наслои от много носители, знам ли!?
Оборете ме, плс.
Да си седят хората, съвсем го обърнахте на диктатура.

# 17 651
  • в страната на чудесата
Постът от Италия сигурно трябва да е патриотичен, но е много ксенофобски всъщност. От хора, които печелят добре от ЕС и липсата на граници. Много поздрави от провинциите Simple Smile на загиналата римска империя.
Много е тъжно онова, което става в Италия, но не си помагат така. Провинциите ще са им нужни. И даже им помагат сега.

# 17 652
  • Варна
Изкуших се да погледна пак официалните таблици със статистиката - https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

Подредена по  "Всички заболели на глава от население"  -  купата държи Ватикана.  Е нямам думи
И учудващото е?

# 17 653
Живея на Главната улица, прибрах се преди половин час някъде, никога и никой не е Заключвал Главната.Хората се движат свободно по нея...
Благодаря, че разясни. Наистина се чувствам ужасно прецакана. Пусната е тази снимка и хората коментират под нея. Като попитах какво се е случило, поне трийсет коментара последваха, че Главната и парка са затворени заради многото групички хора. Защо лъжат така, направо не е за вярване! О, аз вече ще си се върна на австрийските новини, поне мога на място да видя лъжат ли или не.

Скрит текст:
Скрит текст:
ПП Комшийка си ми явно Relaxed

# 17 654
Скрит текст:
Благодаря, че разясни. Наистина се чувствам ужасно прецакана. Пусната е тази снимка и хората коментират под нея.
Скрит текст:
Като попитах какво се е случило, поне трийсет коментара последваха, че Главната и парка са затворени заради многото групички хора. Защо лъжат така, направо не е за вярване! О, аз вече ще си се върна на австрийските новини, поне мога на място да видя лъжат ли или не.

Скрит текст:
Скрит текст:
ПП Комшийка си ми явно Relaxed
Вчера минахме по Главната около 14.30 часа, нищо такова нямаше, хората си се движеха.Не позволяват да се заседяват по пейките.
Ако вчера след 15.00 часа са я затворили, не знам....възможно е.
Но днес също няма нито табели, нито забрана.Както писах, полицаи патрулират и не ни гонят от улицата.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 13:20 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт