COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 668
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 595
  • БГ
Не знам защо,но въпреки че нямам медицинско образование,смятам че вирусът не е толкова заразен.Според мен,при по слабите и болни хора се трансформира в смъртоносна бронхопневмония.
Да, няма друго обяснение: учителят в Банско, Домусчиеви, кралското семейство в Англия. Има и много други примери, които иначе ще са енигма. Как ще живееш с някой и той няма да се зарази от теб? Абсурд. Или нещо лъжат или не е силно заразно.
За живеещ активен вирус върху повърхности в продължение на 17 дни, мога само да се посмея Joy
Тук освен лов на вещици, се създава и лаборатория за градски легенди. Не без помощта на пресата и купищата фалшиви новини, разбира се.
Говорете с някой лекар по тези въпроси, не се зареждайте с глупости от медиите.

Ами може да  живееш и срещаш и пак да не се разболееш. Както е при шарката.

# 17 596
Никой не се бунтува официално.
Обаче тук си говорим и изказваме мнения за ситуацията, не може ли?
Аз генерала не го уча, но това не променя факта, че говори много неща единствено с цел сплашване на народа.

# 17 597
Аз генерала не го уча, но това не променя факта, че говори много неща единствено с цел сплашване на народа.

Да той генерала цял живот е мечтал  да дойде ден, че да почне да сплашва, въпреки че сам не вярва в причината за страх. Това е абсурдно.

# 17 598
  • БГ
Скрит текст:
Не знам защо,но въпреки че нямам медицинско образование,смятам че вирусът не е толкова заразен.Според мен,при по слабите и болни хора се трансформира в смъртоносна бронхопневмония.
Да, няма друго обяснение: учителят в Банско, Домусчиеви, кралското семейство в Англия. Има и много други примери, които иначе ще са енигма. Как ще живееш с някой и той няма да се зарази от теб? Абсурд. Или нещо лъжат или не е силно заразно.
За живеещ активен вирус върху повърхности в продължение на 17 дни, мога само да се посмея Joy
Тук освен лов на вещици, се създава и лаборатория за градски легенди. Не без помощта на пресата и купищата фалшиви новини, разбира се.
Говорете с някой лекар по тези въпроси, не се зареждайте с глупости от медиите.
Ами може да  живееш и срещаш и пак да не се разболееш. Както е при шарката.

Ти как така реши.

Ами изкарах варицела на 18 години, никой от семейството ми не я изкара, не се зарази. Имах приятелки, които идваха специално да се заразят уж да я изкарат, но и до ден днешен не са заболели.
И скарлатината съм изкарала в по ранна възраст (поне така пише в медицинския ми картон) нямам спомени, но и никой друг от семейството ми не е боледувал.

# 17 599
  • София - Рим и обратно

ПП Иначе ще ми еинтересно наистина да прочета за чуждестранния хай-лайф. И те ли така? Тъжат ли за фризьор и скъпи ресторанти? Австрийците са явно единни.
Наистина не знам какви хора чуваш, аз нямам нито един познат или приятел, който да тъжи за скъп ресторант, мол или фризьор. На мен самата грам не ми липсват тези неща, макар и да съм от лагера на "ненормалните", които смятат всичко за много преувеличено. Единствената, която негодува и е буквално отчаяна от мерките е фризьорката ми, но я разбирам - този салон я храни, няма други доходи. Но не съм чула и видяла някой да реве, че не може да отиде на фризьор или маникюр. Не, че не ти вярвам, че има и такива, ама ме дразни генералното ти заключение за цели нации.

# 17 600
  • на пъпа на Златията
Ами като не се знае какво е с тези случаи които имаме?
И като казвах преди  че при пускане на кисрод "дробовете горят" , тук ме направихте на нищо . Ми не съм медицинско лице не знам какво е това.
На вече  увредения дроб като му пуснеш кислород , какво става.
Ами аз преди 4 години получих задух  от един грип . Доктора ми рече да ми дава помпички .80 лева струвала на месец и ще ми я дава безплатно .  Аз не ги исках . Това според мен  отнема  възможността на организма да  се спрая сам и мозъка ми да командва че трябва да дишам . Едва тая есен се оправих .
И сега ново двайсе - корона .

# 17 601
  • Русе
Не знам генералът за какво мечтае, но когато се обявава извънредно положение и опасност, не е нормално да се стоварва цялата отговорност на гражданите, докато се повтаря - лечение няма, пари за тестове няма, пари за вентилатори няма, маски няма.Не работете, плащайте си задълженията. Колко военни завода и института има - но вентилатори не може да произвеждаме.тестове също, маски също Лечението - в къщи при преобладаващите случаи на симптоматика - както намериш за добре.

# 17 602
Всъщност последните дни има рекорд на оздравели, но тук се цитират обикновено само починалите. Rolling Eyes

Да тук бяла статистика няма, а ако попиташ, веднага следва отговор - "Ти защо не ги пишеш", малко глупаво, ама както и да е. Аз си ги следя. На 28.03 е имало над 1400 оздравели в Италия. Това, което на мен ми прави впечатление е,че в Испания на 28.03 има над 2900 оздравели. Минаха по цифра Италия преди няколко дни.

# 17 603
Радио Китай за чужбина.
Американски учени опровергават твърденията, че Ухан е източникът на новия коронавирус

>>> http://bulgarian.cri.cn/1081/2020/03/30/243s200029.htm
И препратка към ABC. https://abcnews.go.com/US/conspiracy-theorists-study-concludes-c … r_2_headlines_hed
"Мутацията в повърхностните протеини, според Гари, би могла да предизвика огнището на пандемията, но също така е възможно по-малко тежката версия на заболяването да циркулира сред населението с години, може би дори десетилетия, преди да ескалира до този момент."

# 17 604
  • София
Няма как да сравняваш с Франция, дори и като делиш на броя население, защото сравняваш джанки с краставици.

Можем да се сравняваме с други държави, които са подобни като стандарт на живот.
Защо? (Не се заяждам, наистина питам).

Преди 10 дни Франция е имала 449 умрели. Затова.
E, кое не се разбира, когато казвам, че по брой заболели ни съпоставям, не по смъртност или критични. Един показател следя само, за да прогнозираме напредване на заразата. Изобщо не твърдя, че тук ще стане такава трагедия като там, дори напротив, защото вече цитирах колко реанимационни легла имаме на глава от населението. А и не само. И следя заразените, защото по същия начин тестват. Иначе ако някой има по-добри заложби да ни смята спрямо Германия или друга страна.
И пак казвам, може и да бъркам. Ще видим. Опитвам да съм оптимист с тези сметки, не нещо друго.

# 17 605
Сестра ми, в ранна възраст, защото още е имала шише с биберон, беше болна от заушка.
Силно заразна, според диаграмата.
Аз, от любопитство и детски инат, съм пила вода от нейното шише. В една стая сме били, защото сме живеели на квартира. Не съм се разболяла.
Отделно майка ми е учителка и ме е водила с нея, като е нямало кой да ме гледа. Имало е болни деца от скарлатина, класът е бил под карантина. Пак не съм се разболяла.
Моето дете не е карало никаква шарка, а имаше толкова пъти случаи на Варицела в градината.
Всичко е до организъм.
Аз като малка много боледувах от ангина, но ето, такива заразни болести и то от много близки контакти не са ме хващали.

# 17 606
Но не съм чула и видяла някой да реве, че не може да отиде на фризьор или маникюр. Не, че не ти вярвам, че има и такива, ама ме дразни генералното ти заключение за цели нации.
Ох, добре, извинявам се. Не знаех,че е ще се обидиш. Но съвсем сериозно ти казвам, че никога, кълна се, никога, откакто кризата е започнала, не съм попадала на други профили освен на български, които да се смеят на мерките, на камионите в Италия, извозващи трудпове и искат да ходят на ресторантили фризьор, маникюр, каквото се сетиш. Просто не съм. На нито един постинг от човек с друга националност.

ПП Да напиша пак: извинявам се, ако някой се е почувствал обиден.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 12:04 от Анонимен

# 17 607
  • София - Рим и обратно
А, нищо, просто написах моите.
Че италианците се бутат един в друг и германците демонстрират срещу мерките? Ще се радвам все пак и друг да го потвърди, защото приятелите ми в Италия са на мнение, че ни лъжеш. Rolling Eyes
Къде написах, че се бутат сега един в друг, бе Лили? При тях имаше извънредно положение преди карантината, нали така? Говоря ти за тогава - че при тях мерките ПРЕДИ карантината никой не ги спазваше - ходеха си на тълпи. Знаеш ли, не ми пука дали на някого приятелките смятат, че лъжа или не. Когато форумът започне да изисква писмени доказателства за всяко написано нещо - тогава ще се постарая да доказвам. А дотогава - всеки чете избирателно това, което пасва на собствените му виждания. Нормално.

# 17 608
  • MI
Не знам дали са по-прости в Рим, по-скоро са по-малко засегнати. И ти е доста стара информацията, Кафе, съжалявам. Много им е весело ще знаеш, особено на малките фирми и работилите полулегално и загубилите работа, само из парка им се шляе. Мога да ти гарантирам, че и по на юг се спазва карантината, и военни има дори контролират. И в Кампания има изцяло затворени градове под карантина, не се влиза и излиза по някаква причина. И на тях им е весело, нали?! Съжалявам, но са пълни глупости това или в най-добрия случай информация отпреди седмицИ от слабо засегнат район.

# 17 609
  • Русе
че никога, кълна се, никога, откакто кризата е започнала, не съм попадала на други профили освен на български, които да се смеят на мерките, на камионите в Италия и искат да ходят на ресторант. Просто не съм. На нито един постинг от човек с друга националност.
Ако настояваш може да се опитам да изровя пост на познат от Италия, който преди няколко седмици канеше да се подещава Итаилия,защото вирусът не е толкова страшен ,а италианската здравна система е перкрасна. Ресторантьор е.

Общи условия

Активация на акаунт