COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 459
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 17 535
Скрит текст:
Alexandria,
да и това.
ама това са най-важните въпроси и никой не ги задава!!! а не да ми коментират пейките и салоните.
то ако ставаше само са парацетамол, ехеееее
Значи звъниш на ЛЛ, той не си вдига (обикновено), звъниш на 112, там или ти се карат или ти казват да звъниш на ЛЛ или да пиеш витамин Ц и да си мериш температурата. Аз поне с такова впечатление оставам.
Тия хора по домовете (не са толкова много де, 300 човека грубо в цяла България) някой доктор ей така да мине да ги преслуша, ест. с маска, костюм, ръкавици. Болния също ще е с маска. Тц, няма.
Не знам. Все ни уверяват, че 80% го изкарвали като настинка. Дали наистина е така не знам. Самите доктори го казват, ама защо цели 80% (което си е много все пак) го карат леко, а 20% (което пак е много) дават усложнения.
И точно тук е границата. Кога започва усложнението?
Кога, и най - вече Дали ще стигнеш до усложнения, зависи от имунната ти система.

А на колко бързи закуски, ресторанти за бързо хранене и газирани напитки са тези имунни системи.
..да не търсим митични същества там където няма, че вирусната пневмония не пита кой е бягал маратон и кой не.

# 17 536
  • на пистата
В Каспела Пловдив вече има един случай.Снаха ми днес е на работа,довече ще я питам за подробности.
Аз стоя и чакам кога ще избухнем със 100 + за един ден,не че имаме капацитет да тестваме,но ако открият новите лаборатории може и да стане.

# 17 537
Не знам защо,но въпреки че нямам медицинско образование,смятам че вирусът не е толкова заразен.Според мен,при по слабите и болни хора се трансформира в смъртоносна бронхопневмония.Ще си защитя тезата с 2 твърдения.

Вирусът не е толкова заразен,
 морбилито е по-заразно в пъти,
но е много устойчив- съществува дни наред в/у различни повърхности
а Испания и Италия имат по милион заразени реално, може и повече да са вече ....

# 17 538
Скрит текст:
А тези маски дезинфекцирани ли са? Аз вече сериозно се замислям дали изобщо ще си купя някога такива маски, защото не зная дали са правени на поточната линия и всичко е автоматично извършено до момента на залепването на кутията или е сортирано на ръка, както видях в един репортаж.
Можеш да си я дезинфекцираш вкъщи. Или да я сложиш в карантина и после да си я носиш Wink

Вчера специалисти отговаряха на въпроси по няколко чужди канала. По повод престоя върху повърхности казаха от два часа до два дни, а че на Даймънд Принцес може и да са го намерили след 17 дни, но не и в количества, които могат да заразят човек. Както обясни пък българска лекарка по Нова, това не е антракс, щом обвивката на вируса се разрушава от сапун, не е толкова неизтребим по повърхностите, нито живее в заразната си форма със седмици.
На Даймънд Принцес принцес са намерили остатъци от РНК на вируса след 17 дни. Не са намерили вирус, който да може да заразява, а само следи от него. Но нашите го изтиражираха и дори щаба си позволява да казва, че 17 дни живеел.

И той наистина живее от 9 до 17 дни. Просто след 2рия не е заразен.

# 17 539
  • София
Няма как да сравняваш с Франция, дори и като делиш на броя население, защото сравняваш джанки с краставици.

Можем да се сравняваме с други държави, които са подобни като стандарт на живот.
Защо? (Не се заяждам, наистина питам). И какво общо има стандарта, а и кой стандарт. Ние имаме повече реанимационни легла на глава от населението – те имат 5000, а ние около 2000, например. Лекари на глава от населението също. И не знам какво им е на стандарта на живот като ние живеем средно и на доста по-голяма жилищна площ, например. Единствено пътуваме по-малко и туристи имаме по-малко.
А и смятам по заразени на глава от населението, не им смятам други неща. Така или иначе и да стигнем след 10 дни, пак повтарям, на глава от населението тяхното положение, то болните ще са 4000, не 40. И ще се справим, така си мисля, пък не твърдя, че е вярно. Не ми е специалност. Социолог съм, не епидемиолог или специалист по кризисна медицина.

# 17 540
  • БГ
Скрит текст:
Анализира се и напред, на база на горчивия опит на други страни, където заразата е по-напреднала, а такива примери има предостатъчно.
Не може да планираш нещо, което е ново за всички.

Така анализира напред щабът, че началникът му си смени няколко пъти версиите за заразата, разпространението и т.н.

Ми то и аз ги смених версиите няколко пъти, като се запознах с фактите.

Ако вземем исторически даннни на протичане на заразата в другите страни: след 100ния случай: удвояване на доказаните заболели на всеки 2 дни до достигане на плато след около 20 до 30 дни. Т.е. независимо от размера на страната или на брой живеещи, в една изолирала се от останалите единици се очаква 10 000 заболели до 30 дни и чак тогава достигане на плато.

Предлагам да не говорим за хубави неща преди да са се случили, че рибата е още в морето.
Взеха мерки навреме, но... сънародниците непослушни. И сега - ефективни ли са мерките или ще последваме Италия, Испания, Англия, Щатите.. до Великден ще се види.

Ние не се вписваме в този модел. 100 случая стигнахме миналата седмица, след това има увеличаване откритите случаи, но в никакъв  случай не са удвояване. То няма и значение в случая. Има значение кой и как брои.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 12:30 от Не се сърди, човече

# 17 541
  • София
Бърз влак, все тая Андариел си е чела и си чете учебниците с разбиране, а не е дрямала на лекции, нито е преписвала на изпит! Има си дисциплина - Планиране и прогнозиране - учи се по икономика във всеки ВУЗ. А това не е измислено от икономистите, а от математиците.
Хората се стараят, съгласна съм. Единственото, което коментирам е оксиморонът "анализиране напред". затова го и обясних с думи прости защо няма как да се анализира напред. Дори от лингвистична гледна точка взаимно се изключват думите като смисъл.

# 17 542
Скрит текст:
Alexandria,
да и това.
ама това са най-важните въпроси и никой не ги задава!!! а не да ми коментират пейките и салоните.
то ако ставаше само са парацетамол, ехеееее
Значи звъниш на ЛЛ, той не си вдига (обикновено), звъниш на 112, там или ти се карат или ти казват да звъниш на ЛЛ или да пиеш витамин Ц и да си мериш температурата. Аз поне с такова впечатление оставам.
Тия хора по домовете (не са толкова много де, 300 човека грубо в цяла България) някой доктор ей така да мине да ги преслуша, ест. с маска, костюм, ръкавици. Болния също ще е с маска. Тц, няма.
Не знам. Все ни уверяват, че 80% го изкарвали като настинка. Дали наистина е така не знам. Самите доктори го казват, ама защо цели 80% (което си е много все пак) го карат леко, а 20% (което пак е много) дават усложнения.
И точно тук е границата. Кога започва усложнението?
Кога, и най - вече Дали ще стигнеш до усложнения, зависи от имунната ти система.

А на колко бързи закуски, ресторанти за бързо хранене и газирани напитки са тези имунни системи.
Ами, не знам... Аз таквиЗ работи не ям и не пия. Simple Smile Не боледувам...

# 17 543
Така анализира напред щабът, че началникът му си смени няколко пъти версиите за заразата, разпространението и т.н.

Ами нормално е, при промяна на ситуацията, при получаване на нова информация да има промяна на стратегия, мнения и т.н.
Повече се страхувам от тия дето едно си знаят едно си баят. Те и да разберат че черното е черно пак ще си твърдят че е бяло.

# 17 544
Между другото - в момента за 40 евро може да се купят 20 маски за лице. Дайте идея как да се организираме, така че лекари, сестри, санитарки - колкото се може повече да получат.

Лично мое мнение е че трябва да се внимава с тия поръчки - пример Холандия и тяхната поръчка от Китай.
Аз лично избрах да дарявам чрез DMS,парите отиват в МЗ пък те да решават какво да ги правят.

# 17 545
Добро утро! Тук споделят потребители от различни страни. Има ли някой от Швеция? Понеже тази държава реши тотално различно да се бори с вируса, е интересно да видим дали нещата са различни там. Може и да е писал някой, но темата набъбва бързо и не мога да я изчета цялата.

# 17 546
Гъстотата на населението в Мумбай, Индия е 30 пъти по-голямa от Ню Йорк.

# 17 547
  • Сф
Няма как да сравняваш с Франция, дори и като делиш на броя население, защото сравняваш джанки с краставици.

Можем да се сравняваме с други държави, които са подобни като стандарт на живот.
Защо? (Не се заяждам, наистина питам).

Преди 10 дни Франция е имала 449 умрели. Затова.

# 17 548
  • БГ
Скрит текст:
А тези маски дезинфекцирани ли са? Аз вече сериозно се замислям дали изобщо ще си купя някога такива маски, защото не зная дали са правени на поточната линия и всичко е автоматично извършено до момента на залепването на кутията или е сортирано на ръка, както видях в един репортаж.
Можеш да си я дезинфекцираш вкъщи. Или да я сложиш в карантина и после да си я носиш Wink

Вчера специалисти отговаряха на въпроси по няколко чужди канала. По повод престоя върху повърхности казаха от два часа до два дни, а че на Даймънд Принцес може и да са го намерили след 17 дни, но не и в количества, които могат да заразят човек. Както обясни пък българска лекарка по Нова, това не е антракс, щом обвивката на вируса се разрушава от сапун, не е толкова неизтребим по повърхностите, нито живее в заразната си форма със седмици.
На Даймънд Принцес принцес са намерили остатъци от РНК на вируса след 17 дни. Не са намерили вирус, който да може да заразява, а само следи от него. Но нашите го изтиражираха и дори щаба си позволява да казва, че 17 дни живеел.

И той наистина живее от 9 до 17 дни. Просто след 2рия не е заразен.

Ама може и 17 хил години да живее. Ето ледниците сте стопяват и какви неща изкачат от там.

За месец март има 289 катастрофи с 24 загинали. И предвид ограниченото движения. Т.е 3 пъто повече от епиденията/пандемията.

# 17 549
  • в страната на чудесата
Има да от Швеция и споделиха, че Каролинска хиспитъл са стоварили огромни хладилни контейнери на входа. Сигурно за зеленчуци.

Общи условия

Активация на акаунт