COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 124
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 270
  • Бургас

По сериозно хора , специалистите ви казват да носите маски , какво толкова ви пречи . Как може да разбирате повече от всеки , особенно от хора постигнали много и специалисти в областа си ?

Може би защото същите специалисти до онзи ден казваха да носят маски само болните.
Общо взето ми се струва че мерките се въвеждат напоследък малко странно.
Само да кажа, че и до сега ползвах маска при излизане навън, но я слагам само в търговските обекти и където има други хора.

# 18 271
Как се изнася житото ли?Ами както се изнася всичко свястно.

# 18 272
  • BG
Зле съм с математиката, обаче с едно мога да умножавам и си мисля следното по въпроса за маските: ако производителите им отчитат по левче на  брой печалба  и хоп 7 милиона по левче, ей ти ги 7 милиона печалба.

# 18 273
  • София
Абе аз имам въпрос - нали уж само хранителни, аптеки, банки трябваше да работят? Днес излязох за първи път от 2 седмици, в квартала цветарските магазини бяха отворени, пазара пълен със сергии, магазина за домашни потреби - отворен.. Улиците бяха пълни, вярно имаше много хора с маски, но по нищо не усещам тази карантина аз.

Всичко работи- козметични салони, фризьорски салони, цветарски магазини, магазини за левче и каквото още се сетиш. Именно по тази причина ще се затягат мерките. Вместо да потърпим още малко време, ние разтягаме нещата във времето.

# 18 274
Най-смешно ми е като каже някой, че не е чул в другите държави да се оплакват. А вие къде го виждате тези хора, влизате ли в техните форуми, четете ли тяхната бгмама, та знаете, че навсякъде приемат всички мерки със смирение и благодарност?
И още един въпрос имам. Със страшно настървение всеки ден цитирате колко са умрели в няколко държави. Защо не се показват добрите примери? Едната Австрия, за която ни разказва един потребител и това е. Всичко останало са ковчези и снимки от Ломбардия. Защо? Каква е целта?

# 18 275
Ако всички носят маски, между заразния и потенциалния заразен реално ще има по 2 маски, което по принцип е доста по-сигурен вариант..

# 18 276
Скрит текст:
Това са нечувани репресии и вкарване на законен рекет на населението. Не мога да повярвам, че има хора, дето се кефят! Махат им пейките, ей така, щото са решили, че е добре за населението. Без да ги питат, без нищо! И всички си мълчат и се радват...

Кой ще те пита тебе точно?

"Те" не са си решили, че е добре за населението, а цяла Европа махнаха пейките.

Ако имаш проблеми с ограничаването на свободата ти да се заразиш или да заразяваш други направо питай къде да се заразиш, а не защо се носят маски.

Стига бе? И къде си махнаха пейките - в Рим, в Милано, в Лондон ли къде ?

https://www.aa.com.tr/en/pg/photo-gallery/covid-19-real-madrid-s … -medical-supplies
Там, където като се сложи такава линия и не сядат хората няма нужда да ги махат.

Там където не разбират от дума ще ги махат.

# 18 277
  • Варна
Абе аз имам въпрос - нали уж само хранителни, аптеки, банки трябваше да работят? Днес излязох за първи път от 2 седмици, в квартала цветарските магазини бяха отворени, пазара пълен със сергии, магазина за домашни потреби - отворен.. Улиците бяха пълни, вярно имаше много хора с маски, но по нищо не усещам тази карантина аз.
Ами защото не сме в карантина. Освен ако не си от Банско.
Работят магазините, просто трябва да следят да няма струпване на хора.

# 18 278
  • Пловдив

Много моля, не разваляй усещането за репресии. Не е общественополезно. Българинът ако не се вайка, че е репресиран, по-добре да умре от придружаващите заболявания.

# 18 279
Зле съм с математиката, обаче с едно мога да умножавам и си мисля следното по въпроса за маските: ако производителите им отчитат по левче на  брой печалба  и хоп 7 милиона по левче, ей ти ги 7 милиона печалба.
Една кутия еднократни маски със 100 броя, извън епохата на корона вируса, струва 10 лв. Не вярвам да я продават без печалба. За сегашните цени не ми се отваря дума.

# 18 280

Същото е и тук, народът си бръмчи, животът си кипи...Къде са тези празни площади, самотни алеи, тъжни празни градове, които всички оплакват разчувствено -  аз тук такива те съм видяла.

# 18 281
През април, когато много хора не получат заплатите си за март, ще стане мазало. Друг пик може и да няма, но ще има пик на престъпността.

А защо няма да си получат заплатите

Защото бизнеса затвори. От къде ще им ги платят.
Очакванията за 400 000 на бюрото по труда. От утре стартират регистрациите.

Днес казаха за девет хиляди регистрирани. Това са половината сервитьори в София. И кой бизнес затвори окончателно. Не се затваря бизнес лесно в който са хвърлени  милиони левове за инвестиции, оборудване,сгради. И на които държавата (добре или зле) ще се опита да помогне.
Затвориха заведения и малки магазини, които в първите дни след вдигането на ИП ще отворят.

# 18 282

По сериозно хора , специалистите ви казват да носите маски , какво толкова ви пречи . Как може да разбирате повече от всеки , особенно от хора постигнали много и специалисти в областа си ?

Може би защото същите специалисти до онзи ден казваха да носят маски само болните.

Ок де обесни се много ясно . Болеста някой хора е карат на крак без да разберат , НО през това време заразяват . Ако само болните са с маски , то тези хора пак ще заразяват наред , но ако всички сме с маски , то и тези хора няма да заразяват . Елементарно . Болеста е нова , всеки ден се разбира по някоя новост и тн , честно не виждам какъв е проблема .
Част от народа си настоява - ние сме царе , нека си правим квото искаме , нека заразяваме наред , моля ви не ни ограничавайте  ...

# 18 283
  • София - Рим и обратно

Всичко работи- козметични салони, фризьорски салони, цветарски магазини, магазини за левче и каквото още се сетиш. Именно по тази причина ще се затягат мерките. Вместо да потърпим още малко време, ние разтягаме нещата във времето.
Ама ти верно ли си мислиш, че нещо зависи от тебе и от маската ти? Боже, боже....

# 18 284
  • София
Най-смешно ми е като каже някой, че не е чул в другите държави да се оплакват. А вие къде го виждате тези хора, влизате ли в техните форуми, четете ли тяхната бгмама, та знаете, че навсякъде приемат всички мерки със смирение и благодарност?
И още един въпрос имам. Със страшно настървение всеки ден цитирате колко са умрели в няколко държави. Защо не се показват добрите примери? Едната Австрия, за която ни разказва един потребител и това е. Всичко останало са ковчези и снимки от Ломбардия. Защо? Каква е целта?

Говоря с тях ежедневно по телефона. Това достатъчно достоверно ли е или да ти пратя снимки от viber?

Общи условия

Активация на акаунт