COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 011
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 380
  • София
Не се предава по въздуха, а чрез въздушни капки? По въздушно-капков път?
Не по врат, а по шия.

# 19 381
39000 мъртви от корона вирус за целия свят. Над 2 100000 мъртви от рак ,120 000 от др.видове грип.
Как за 2 седмици си появи бюджетен дефицит, а 2 г. ще са нужни за стабилизиране на икономиката?

Ами хазната Е празна и Най-лошото е - това  стана съвсем ясно на хората.  

Резервите, За които говорят че ги имаме - всъщност са в техните лични сметки, но не и  отделени за хората .

Кой знае какви бонуси ще вземат и сега за тази неуморна работа , налЕ За доброто на хората !! , която вършат Борисов, Дончев, Горанов , Сачева и т.н

# 19 382
Италия
2,107 нови заразени
837 починали
1109 излекувани

Общ брой заразени? Това е сериозен спад и е вече доста добра новина.
Не две хиляди, а 4053 нови случаи.
Все пак има спад.

Така е. Точно това попитах -,дали това е общия брой за деня. Новите случаи са 4053, което не е толкова рязък, но все пак спад!

# 19 383
.
И престанете с тези ковчези. Ако бяхте в щаба(ти и още 2 потребителя) досега да сте направили грандиозно мазало и да сте уморили бая народ от глад.
Апелирам да се направи щаб относно психичното състояние на българина. Там вече аз ще вляза в статистиката със сигурност, зорлем, защото такива като вас не спират да обвиняват, да броят трупове, ковчези, хладилни камери, да всяват паника, да вият(много добре се изрази една дама с тази дума).
За кихането, това е спонтанно. Виждала съм и дори многократно, да не кажа и какво следва после. Явно по-дълго съм живяла и видяла.
Психически съм съгласна да се явя на тест с теб. Спорен ще е резултата, коя е по-добре мисля.
Мен не ми пречи стенанията, пречи ми егоизма.
Трупове не броя, но ги съобщават и ми прави впечатление и страдам -да .
За погребения да те светна, че също знам в Ст. Загора, Казанлък , а май и в други градове вече дават само по 8 човека да присъстват, с маски и на дистанция. Проблемът е , че няма фирми да се съгласяват и да работят, та..да не те стресирам още, щото аз психически за сега издържам, ама ти се впечатляваш.

Мда, в никакъв щаб няма да ходиш. Ще си стоиш вкъщи и ще излизаш за половин час навън. Но, само ако имаш маска. -от Мутафчийски (писа ми да ти предам))

# 19 384
  • на пистата
Разказът на една българка-реаниматор във Франция.Само 8мин е...
https://nova.bg/news/view/2020/03/31/283388/%D0%B2-%D0%B1%D0%B8% … IjO7EEex1CNzoo6BE

# 19 385
  • Варна
4053 нови положителни в Италия
837 починали

Ръст в активните случаи с 2107.
Това значи, че има и 1109 възстановени.

# 19 386
доц. Ангел Кунчев специално работи в сферата на епидемиологията от доста време доколкото знам. Така че не знам на каква база решихте, че в Щаба няма компетентни или адекватни хора. При всички положения много по-добре от д-р Менгеле, ако от него зависеше, досега щяхме да сме оставени на естествения подбор и да развиваме стаден имунитет, а достоверността на информацията за пандемията у нас и по света щеше да е на нивото на Туркменистан.

Браво на Италия, сериозен спад. Дано този кошмар скоро да свърши.

# 19 387
  • София
Извинете, може би съм пропуснала- не трябваше ли медицинският съвет да има пресконференция всеки вторник и петък? Има ли информация за дейността му към момента?
Засичам няколко пъти правния експерт в съвета да критикува хаотичните заповеди на управляващите. Защо не подпомага с експертни съвети МС и МЗ относно правния аспект на нещата?

# 19 388
  • MI
Всички сте прави. 2107 са в плюс позитивните в момента, докато брутно са 4053 в повече. Защото има повече оздравели, отколкото починали.

Италия
2,107 нови заразени
837 починали
1109 излекувани

Общ брой заразени? Това е сериозен спад и е вече доста добра новина.
Не две хиляди, а 4053 нови случаи.
Все пак има спад.

Така е. Точно това попитах -,дали това е общия брой за деня. Новите случаи са 4053, което не е толкова рязък, но все пак спад!

# 19 389
  • Варна
Някой следи ли в Испания как е. Там как е последните няколко дни.

# 19 390
  • Варна
Испания
Дано и там тръгват надолу

# 19 391
# 19 392
Ох, защо си го причиних този лайф Joy
На Борисов най му липсвал социалния живот, пари не му липсвали. Добре, успокоих се за него.

За маргиналите пак нищо. Полицаите, армията, пенсионерите и работниците. С това се изчерпва народът. И производството най-вече. Сектор услуги? Какво е това нещо, за пръв път чуваме...

Спомена иначе колективния имунитет, някъде към 35-тата минута беше. Не е излязло още на запис за да го чуя още веднъж по-внимателно. Но не беше отхвърляне.

# 19 393
  • Bulgaria
Само на мен ли ми се стори, че ген. Мутафчийски изглеждаше много притеснен на лайфа в господарите? Докато Борисов си говори главно за икономиката, генералът знае за какво става въпрос и си мисля, че се притеснява точно защото изпускаме нещата. Изпускаме ги, защото нямаме капацитет за тестване и не можем да приложим строги мерки. Онзи клип на сестрата на  починалата жена много ме натъжи...

# 19 394
Някой следи ли в Испания как е. Там как е последните няколко дни.

В Испания днес - Нови 6,461   починали +553

Общи условия

Активация на акаунт