COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 947
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 605
А мед. сестрата, която беше 2рата, от Габрово как е, казаха ли на някой брифинг, разви ли симптоми?
Тя също е изписана.

# 19 606
Франция днес е адски много нови: 7000и отгоре, вчера 4000и отгоре

# 19 607
  • Bulgaria
И откъде все пак го хвана тази възрастна жена, без да е ходила в чужбина и без да е контактувала с повече от 1 човек, че иедин от първите случаи за цялата страна? Т.е, откога има циркулация на вируса у нас?

И на мен ми е странно. Имаше 2 отделни случая в Габрово и двата в болница, които нямат нищо общо помежду си. Лекари, пациенти не са се заразили?

# 19 608
А мед. сестрата, която беше 2рата, от Габрово как е, казаха ли на някой брифинг, разви ли симптоми?
Тя също е изписана.
А имала ли е симптоми? По едно време казваха, че все така няма симптоми.

# 19 609
И ПСР може да е фалшиво отрицателен.

# 19 610
  • София
Тя също е изписана.
А имала ли е симптоми? По едно време казваха, че все така няма симптоми.

Доколкото помня - не. Последната информация беше, че "много скучаела в болницата" (по Мутафчийски).

# 19 611
Леля ми нещо се е притеснила, че го е хванала. Колко е реално, колко е притеснение, ще видим. Твърди, че от седмица + е с яки болки в гърлото, отпаднала и с тежест в гърдите, лек задух. Няма темп, няма кашлица. Обадила се на ОПЛ и получила чудния отговор "ходи във ВМА или Пирогов" ъъъъ...Не е отишла де, щото чете жената, че не трябва така самосиндикално да се размотава из болници, но утре ще си прави бърз тест да види ще излезне ли нещо.

Моята най-добра приятелка беше така, на 14-ти съботата я е заболяло гърло, и имала нещо като тежест в гърдите, без Т. Личната й казала да си стои у тях. Така беше около 10-тина дни и й мина. Не знам нещо вирусно ли е било, простуда ли, корона ли. Но й мина. По скоро съм на мнение, че не е било корона.

# 19 612
  • София
Е, ние просто опуцахме Габрово като за начало, без тестове - коронната си е тук отдавна и Банско (туристите) са пример за това.  Те точно за това искат вече за антитела след месец да ни тестват, че да се приключва, сега сме в пик сигурно, ама кой да го установи?
Само че БЪлгария не е Италия, нито дори Румъния, имаме само няколко потенциални огнища - софия, варна, бургас, пловдив, etc. Останалите места нито са толкова посещавани от туристи - все още, в момента, нито в зимата са били чак толкова посещавани. Именно затова мярката за затваряне на зимните курорти беше ок. Че и до днес, а ще видите утре, можеше да се карат ски по всички курорти у нас.
Ето това ще установи именно мозъчният тръст на лекарския съвет - зимните курорти и ниските темп! Въпросът сега - ще засегнат ли и как летните такива......

# 19 613
Бърз тест за? Ако е за коронавирус, силно ме съмнява да даде положителен резултат. Доколкото разбрах, дават резултат на доста по-късен етап.
Би трябвало да отчита седмица след заразяването
Скрит текст:

# 19 614
Пак ще Ви го кажа. Над 2000 страници едно и също. Хората не умират от бактериална инфекция, причината за смъртта е усложненията от вирусната инфекция. Прочетете го, ако трябва и десет пъти и го разберете вече.
Усложнението на вирусната може да бъде бактериална. Питай китайците.Wink

Няма какво да питам, аз кога е трябвало съм чела мненията на китайците по темата. Вие кажете на света и на семействата на жертвите, че целият свят е глупак и само в бг-мама се знае, че антибиотика е щял да спаси тези хора. Тези бактериални инфекции, които може би ще се развият е преди критичната фаза. В Китай хората с усложнения бяха хоспитализирани. Ако Вашия антибиотик помагаше, нямаше да се стига до вентилация.

# 19 615
  • У дома !
ММ ми каза,че във фейса е чел коментари от сорта на това защо не ни дават по 5000 лв да си стоим по домовете,вместо да ни глобяват по толкова,когато сме навън.🤣
Така държавата ще види как можем наистина да спазваме заповеди и този,който излезе навън да връща парите и т.н

# 19 616
  • Пловдив
Мене, ако ме пита някой, зала Армеец е перфектна за такива, неосигурени. Колодрума в Пловдив, май и във Варна, вече направиха. Да им пратят само полиция, да ги следи да не направят поразии и са готови.
Дааа, има нещо, което се казва храна, хигиена, поддържане и медицинска грижа. За чия сметка? Пак на държавата т. е. за сметка на тези, които плащат данъци.
Хайде да се спре тази дискусия, понеже е безсмислена.
Дано никой не опре до тези зали.

# 19 617
То хубаво сме пик, ама къде са болните? У тях си? А хората с нужда от кислород? Другото не искам да споменавам.

Dundi73, военните в Пловдив, са съгласни да са санитари.

# 19 618
Често вирусните инфекции водят до бактериални и коронавирусът не е изключение.

Не сме в ПИК в момента, но сме близо.

# 19 619
И откъде все пак го хвана тази възрастна жена, без да е ходила в чужбина и без да е контактувала с повече от 1 човек, че иедин от първите случаи за цялата страна? Т.е, откога има циркулация на вируса у нас?
В Габрово - от където дошло, там отишло Simple Smile Май и дома за възрастни повече не са погледнали. Има доста въпросителни като цяло и около други случаи.

Общи условия

Активация на акаунт